Home » Women in foodbusiness – Déli-Verte
deli-verte

Women in foodbusiness – Déli-Verte

Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, hoe zijn zij tot die stap gekomen, waar dromen zij van en welke tips geven ze je mee? Je leest er over in de serie ‘Women in foodbusiness’. In deze aflevering lees je het verhaal van Mayke van Déli-Verte

Women in foodbusiness: Déli-Verte

Mayke van Deli-Verte

Wie ben en wat doe je?

Ik ben Mayke Verstegen, 48 jaar. Ik had een droom……dagelijks bezig zijn met eten, delicatessen, wijnen en koken. En die droom heb ik verwezenlijkt met Déli-Verte, culinaire eetwinkel en traiteur. Gepassioneerd, met persoonlijke service én met een duidelijk idee over smaak en kwaliteit run ik deze smaakvolle winkel in het historisch hart van Roermond. Daar verkoop ik een uitgebreid assortiment aan (mediterrane) delicatessen, oliën, azijnen en exclusieve (gekoelde) wijnen. In de winkel gun ik je tevens een kijkje in de keuken, waar ik dagelijks eerlijke, pure kant-en-klaarmaaltijden bereid.

En als je niet alleen van eten, maar ook van koken houdt, kun je bij Déli-Verte je hart ophalen aan een klein maar fijn assortiment bijzondere kook- en keukenspullen.

"Als je je ogen dicht doet en bedenkt wat je het allerliefste zou willen doen, wat zie je dan voor je?" En prompt zag ik mezelf in een delicatessen- en traiteurwinkel de hele dag bezig zijn met mijn passies eten, koken, delicatessen en wijnen."

Wanneer en waarom besloot je ‘ik begin voor mijzelf’?                

5 1/2 jaar geleden, ik had destijds een goedbetaalde baan als officemanager in het bedrijfsleven, stelde mijn man mij de vraag “Als je je ogen dicht doet en bedenkt wat je het allerliefste zou willen doen, wat zie je dan voor je?” En prompt zag ik mezelf in een delicatessen- en traiteurwinkel de hele dag bezig zijn met mijn passies eten, koken, delicatessen en wijnen. “Nou lieverd”, zei mijn man, “dan doe je dat toch lekker? Volg je droom, en zorg dat je de tweede helft van je leven elke dag bezig kunt zijn met die zaken waar je hart ligt.”

En zo geschiedde! Ik zegde mijn baan op en sprong in het diepe. Financieel kon het gelukkig, en ik realiseer me heel goed dat dat natuurlijk een enorme luxe positie was.

Binnen no time had ik een allerschattigst historisch pandje gevonden in de binnenstad van Roermond en een half jaar later ben ik gewoon begonnen. Concept, naam, logo, huisstijl en assortiment bedacht. Mijn winkel biedt hele mooie, pure mediterrane delicatessen. Kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen komen er bij mij niet in, net zo min als onnodig toegevoegde suikers. Ik verkoop daarnaast biologische olieën en azijnen van het vat en een aantal bijzondere cadeau-artikelen, zoals kookboeken en houten tapasplanken.

olie van deli-verte

Wat is jouw ‘unique selling point’, wat maakt jou of jouw dienst of product speciaal?

Midden in mijn winkel staat de grote blikvanger, een loeigroot Smeg-fornuis. Daar maak ik dagelijks, tijdens winkelopening, een aantal gerechten klaar die mensen kunnen afhalen. Ik maak elke dag iets anders, iets wat bij het seizoen of bij het weer past. Wat ik die dag heb gemaakt zet ik op een groot schoolbord buiten, én op mijn website, én op Facebook. Één ding is wel elke dag hetzelfde…..mijn maaltijden zijn altijd vers, puur en zonder pakjes en zakjes. Net zoals de delicatessen die ik verkoop.

garnalen van Deli-Verte

Wat is jouw doel of droom?

Mijn droom heb ik eigenlijk al verwezenlijkt. Mijn doel is om mensen er van te overtuigen dat echt íéderéén kan koken en lekker eten, mits je kwalitatief goede producten gebruikt.

Een ander doel is natuurlijk om Déli-Verte nóg bekender en succesvoller te laten worden. Laten groeien, maar wel voor zover dat binnen mijn huidige concept past. Ik wil namelijk geen ander of groter pand, en ook geen vestigingen erbij. Daarvoor is Déli-Verte té uniek. Zoals het nu is, moet het blijven. Maar nog meer klanten mag natuurlijk altijd!

Assortiment Deli-Verte

Hoe definieer jij succes?

Succes vind ik wanneer je je dagen kunt vullen en je je boterham kunt verdienen met dat wat je leuk vindt. Als werken hobby wordt.

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Mijn inspiratiebron zijn de culi-bloggers, zoals jij. Daar haal ik inspiratie voor recepten uit. Ik volg nooit een recept tot op de letter, geef er altijd een eigen draai aan, maar kom wel op ideeën door de vele culinaire blogs die ik volg.

Welke tip wil je vrouwen die graag voor zichzelf willen beginnen meegeven?

Een tip voor vrouwen die ook voor zichzelf willen beginnen: Heilig geloven in jezelf en je product of dienst en dan gewoon in het diepe springen!

Contact

Wat een droom moet dat zijn om in zo’n winkel te mogen werken. Of de eigenaar ervan te zijn. En doe mij ook zo’n echtgenoot!!! Bedankt voor je inspirerende verhaal Mayke!

Volgende maand slaan we in verband met de zomervakantie even over. In september komt er weer een nieuwe aflevering van Women in foodbusiness online!

Fotografie: Kim fotografeert

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Dankjewel voor dit mooie artikel!

  2. Leuk om te lezen dat iemand haar hart volgt en gelukkig is!

  3. Super leuk & inspirerend dit! Vooral omdat ik nu zelf ook mijn droom waarmaak & altijd zeg dat ik 100% in mijn product geloof. Dat is een voorwaarde voor succes. Mijn baan opzeggen zou ik dolgraag willen om me volledig op mijn bedrijf te richten. Maar ik moet nog even wachten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*