Home » My happy life december 2017

My happy life december 2017

We zijn alweer bijna aan het eind van december gekomen. Het einde van 2017 dus ook. Ik heb dit artikel de dag voor kerst al geschreven, omdat we 27 december vroeg in de ochtend op vakantie zijn vertrokken. En met kerst ga ik natuurlijk niet achter de computer zitten. Ook voor tijdens de vakantie heb ik alles al vooruit geschreven en ingepland. Al ga ik niet meer – zoals in december – iedere dag posten, maar vanaf 1 januari gewoon weer op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Maar voor nu blik ik met jullie terug op de most wonderful time of the year, ofwel my happy life december 2017!

My happy life december 2017

Druk, druk, druk!

De maand begon druk, met ons tripje naar Essen in Duitsland. Wat hebben we het leuk gehad en wat hebben we veel leuke dingen gekocht! We hadden geluk met het weer, het was koud maar droog en het was ook best rustig op de kerstmarkt. Er was ook veel beveiliging, ik denk toch dat er mensen wegblijven uit angst. Dit was in ieder geval een deel van de ‘buit’. Ik kocht ook nog een mooie jas en body, en een adventskalender (kom ik later nog op terug!)

My happy life december 2017

Dinsdag 5 december vierden we natuurlijk pakjesavond met mijn ouders en ook dat was heel gezellig. Traditioneel met gevuld speculaas gebakken door mijn vader. Ook maakte ik soep en lekker breekbrood met noten en kaas.

My happy life december 2017

Ik mocht die dag trouwens komen lunchen in onze schoolkantine, ook wel de ‘Foodcourt’ genaamd. Want mijn ingezonden gerecht voor de wereldgerechtenwedstrijd had gewonnen! En dus stond er die week als lunchmenu ‘mijn’ Kaiserschmarrn op de kaart. Hoe cool is dat? En het was ook nog eens heel erg lekker!

My happy life december 2017

De dag erna kwamen een collega en een oud collega eten, en kookte ik Thais. Ik maakte thom kha kai en massaman curry en alles ging schoon op! De dag erna weer werken en op tijd richting Amsterdam, voor het jaarlijkse HEMA kerstevent. Het was weer zo gezellig om collega bloggers te zien en te proeven van al het lekkers uit het HEMA assortiment. Ik liet me opmaken en deed een klein wijnproeverijtje met Harold Hamersma. Ook mocht ik -net als vorig jaar – weer een plank laten graveren. Dat werd er nu eentje voor mijn lieve vader en moeder. Onderweg in de tram naar huis stuurde ik ze even een fotootje.

My happy life december 2017

Ik was nog best laat thuis, en moest de volgende dag ook weer heel vroeg op. Ik moest namelijk al om 08.00 uur in het Spoorwegmuseum zijn voor het persontbijt van het Allerhande Kerstfestival. Maar hé, AH en Kerst, die combi is goud, dus ik stond fris en fruitig op het perron waar ik had afgesproken met Louise van Keukenatelier. En wat was het gezellig en leuk! Ik schreef er al een uitgebreid sfeerverslag over. Volgend jaar ga ik zeker weer!

Zalig kerst met Allerhande

Zaterdag kon ik dan eindelijk een beetje bijkomen, en gingen we ’s avonds lekker uit eten bij Burrata, een Italiaans restaurant. Ik heb weinig foto’s gemaakt, zal ook geen review schrijven, en daar moeten ze maar blij mee zijn. Want bijna een uur wachten op je voorgerecht (een plankje met wat vleeswaar, olijf en kaas) en slechts wat slappe excuses maken mij niet echt vrolijk. Ook het hoofdgerecht liet lang op zich wachten en was okay maar niet veel bijzonders. Het dessert hebben we maar laten zitten (nog een uur wachten trok ik niet meer) om vervolgens bij de McDonald’s een iced frappé witte chocolade framboos te halen. Mijn avond was weer goed….

My happy life december 2017

Sneeuw!

De week daarna werd gekenmerkt door sneeuw en kou. Gezellig, als je binnen de kerstboom aan het opzetten bent. Minder gezellig als je naar je werk moet glibberen en glijden.

My happy life december 2017

Maandag had ik een rapportgesprek op de school van Bodhi. Zijn mentor is super trots op hem, hij doet het zo goed. Wat een heerlijk gevoel dat hij zo goed op zijn plek zit daar!

My happy life december 2017

Wat ook heel leuk is deze dagen: ik heb maar liefst twee adventskalenders waarvan ik iedere dag een vakje mag openmaken. Ik heb er eentje van Balea (het fantastische huismerk van de Duitse DM) en eentje van Yves Rocher. Vooral die laatste is supermooi. De doosjes kun je ook hergebruiken. En er zitten mooie artikelen in, waaronder tot nu toe al 3 nagellakjes en een prachtige gouden oogschaduw. Ik heb in ieder geval voldoende miniaturen voor de komende vakanties!

My happy life december 2017

Bodhi maakte op school een prachtig kerststukje voor me. Wat een zegen zo’n kind dat met plezier zulke creatieve vakken volgt. De afgelopen week kwam hij ook al thuis met chocolat chip cookies en pasta met tonijnsaus. Je hoort ons niet klagen!

My happy life december 2017

Die week had ik op donderdag mijn laatste werkdag voor de vakantie. Nog een kerstborrel en een pubquiz, het jaarlijkse kerstgeschenk (een VVV-bon, saai maar wel handig) en naar huis, voor een kerstvakantie van 3,5 week! Joehoe!!!

My happy life december 2017

De volgende dag gelijk weer op pad, dit keer met Peter om kerstpakketten voor de zaak te regelen. Gelukkig nam deze ‘baas’ mij wel gezellig mee uit lunchen. Ik had deze Italiaanse bol gevuld met ei, spek en kaas. Zag er helaas lekkerder uit dan dat het smaakte (beetje droog).

My happy life december 2017

Bakken, bakken en nog eens bakken

De laatste week voor de kerst stond in het teken van bakken, bakken en nog eens bakken. En tussendoor natuurlijk voldoende tijd om te relaxen, (kerst)films te kijken, een boek te lezen, kerstmarkt te bezoeken en te winkelen voor de laatste cadeaus.

My happy life december 2017

Op mijn fifty before fifty lijst kon je al lezen dat ik graag een keer lekkers wilde bakken voor de oude mensen in mijn flat en de week voor Kerst leek mij daarvoor bij uitstek geschikt. Ik maakte veel, heel veel. Potjes lemoncurd en karamel, zakjes met zelfgebakken roomboter kerstkransjes, bitterkoekjes, chocolate chip cookies met M&M’s, kokosmakronen en lemon meringue fudge. Ik vond het stiekem best wel eng om te doen, maar uiteindelijk was dat nergens voor nodig. De reacties waren allemaal superleuk en lief. Ga ik vaker doen!

My happy life december 2017

Ook Bodhi liet zijn van zijn beste kant zien en ging donderdag een dag helpen in een verzorgingstehuis. Samen met zijn kookklas verzorgde hij de lunch, serveerde die uit en at gezellig mee! Zo trots op mijn grote knul! Die avond had hij zijn eerste middelbare school kerstdisco en moest ik nog mijn best doen om tot middernacht op te blijven tot hij thuis kwam!

My happy life december 2017

Foodpost

In december lijkt de postbode nog wel vaker aan te bellen. Natuurlijk voor alle cadeautjes die ik heb gekocht (ik winkel graag online) maar ook qua foodpost werd ik weer buitengewoon verwend deze maand. Dit lekkers van de Sint (of eigenlijk van Verkade) sprong er echt uit. Er zat zelfs een op maat gemaakt gedicht bij over mijn blog en een letter met mijn naam er op!

My happy life december 2017

Van AH kreeg ik het voorgerecht uit de Allerhande kerstbox. Alles om gevulde zalmbonbons met waterkersmousse maken.

My happy life december 2017

Erg blij was ik ook met het mooie La Place kookboek en de Boska cheese baker uit de foodiebox van Kroon op het werk. Met de artikelen uit de verse oogstbox winter editie ben ik ook al aan de slag gegaan. Ik maakte o.a. heerlijke jam van aalbessen en een crumble van rabarber (recept volgt in januari). En heb je dat prachtige kookboek van Donna Hay gezien dat ook in de box zat?

IMG_0434

Er kwamen ook weer mooie nieuwe artikelen voor mijn webshop binnen, waaronder deze leuke tasjes in de vorm van een aardbei. Altijd handig om er eentje bij je te hebben.

opvouwbare tas aardbei

Januari 2018

Oud-en-nieuw vier ik zoals gezegd op La Palma. En natuurlijk doen we op 1 januari een nieuwjaarsduik. Makkelijk als het 23 graden is! Daarna ben ik nog lekker t/m 8 januari vrij. En in die week staan er al weer twee leuke dingen op het programma, namelijk een bezoek aan de Horecava en de opening van een nieuw restaurant in Den Haag. Ik heb zin in het nieuwe jaar, tot de volgende maand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

  1. Zo! Ik wou dat ik bij jou in de flat woonde! En ja, zo kan ik ook wel een nieuwjaarsduik doen!???? Ik hoop dat je ook een post weid aan de horecava. Ging ik vroeger altijd naar toe! Gezellige oudejaarsavond toegewenst!

  2. Wat heerlijk om nu in La Palma te zijn! Toevallig zijn wij op zoek naar een zomervakantie en viel mijn blik op Gran Canaria. Ooit, 27 jaar geleden waren we er met zijn tweetjes en zeiden we:”Nooit meer”. Maar nu met een kindje? We overwegen het. Een mooi overzicht en superleuk dat ik je nog even bij de Hema had gezien!

  3. Wat een leuk overzicht! Gezellig, geniet van je vakantie op La Palma! Heerlijk om zo lang vrij te zijn? Leuk! Ik ga ook naar de Horecava, welke dag ga jij?

  4. Jammer dat het restaurant niet leuk/lekker was, balen vind ik dat altijd. Gaaf al die baksels voor je mede flatbewoners. Leuke buurvrouw hebben ze aan je, en niet alleen omdat je voor ze bakt. Ik heb zin in onze meeting met alle bloggers. 🙂

  5. Wat heerlijk dat je op La Palma bent. Geniet ervan. Een heel mooi uiteinde en tot volgend jaar!

  6. Wat een leuk overzicht! Heel tof je baksels voor de buurtjes. Veel plezier op de Horecava, ik sla, zoals je wellicht begrijpt 😉 , even over maar hopelijk zie ik je snel weer eens. Fijne jaarwisseling!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*