Home » De leukste en lekkerste adresjes van Den Haag
Groepsfoto Haagse Harry

De leukste en lekkerste adresjes van Den Haag

Onlangs had ik de eer en het genoegen om een foodtour door mijn eigen stad Den Haag te organiseren. Samen met 15 foodbloggers bezocht ik de leukste en lekkerste adresjes van Den Haag. En vandaag neem ik jou gezellig mee!

Lekkerste adresjes van Den Haag: Happy tosti

Happy Tosti

De tour begon aan de Korte Poten 5, bij Happy Tosti. Waar de lekkerste tosti’s gemaakt en geserveerd worden door mensen met een arbeidsbeperking. Een vrolijke (die schommels!) en frisse zaak waar de bediening vriendelijk en blij is en de tosti’s zoveel mogelijk biologisch zijn.

Happy tosti schommels

Een perfecte setting voor de presentatie van twee jonge sociale ondernemingen: Cheeky Pie en Glorious Bastards.

Cheeky Pie
Elise van Cheeky Pie en Rogier van Glorious Bastards

Cheeky Pie

Elise heeft een motto: ‘Let’s bake the world a better place’. Samen met mensen met een arbeidsbeperking bakt zij onder de naam Cheeky Pie de heerlijkste vegan en suikervrije taarten. Nu nog alleen via de webshop, maar binnenkort vanuit de eigen bakkerij/lunchroom. We mochten proeven van twee van deze sociaalste taarten van Nederland en ik kan je vast vertellen: die smaakten fantastisch.

quote

Glorious Bastards

Groenten en fruit die er niet meer toe doen. Omdat ze te klein of groot zijn. Of een krasje hebben. Mensen die niet meer meetellen op de arbeidsmarkt. Omdat ze te oud zijn. Of een krasje in hun verleden hebben. Rogier wil met Glorious Bastards een beweging in gang zetten. Met de productie van zijn ketchups en chutneys wil hij de perceptie van perfectie veranderen. En mensen weer aan een baan helpen.

Fuck perfect, be real! De ketchup en chutney die wij mochten proeven waren zeker ‘perfect’!

Lekkerste adresjes van Den Haag: Delicious sweetness

Delicious Sweetness

Een korte wandeling bracht ons naar de mooie Dennenweg . Waar de net zo prachtige patisseriewinkel van Kelly te vinden is: Delicious Sweetness. Na een aantal jaar online te hebben verkocht opende zij ruim een jaar geleden haar winkel. Waar zij met name Franse patisserie verkoopt. Van de heerlijkste verse macarons tot eclairs, tarte au citron en tarte au chocolat. Maar ook vers stokbrood en croissants au amandes.

Onder genot van een glas cider proefden wij drie soorten heerlijke mini-taartjes, de één nog lekkerder dan de ander. Hét adres voor liefhebbers van zoet en zalig!

Lekkerste adresjes van Den Haag: Hug the tea

Hug the tea

Aan de Oude Molstraat 16 – in het Haagse hofkwartier – zit het kleine maar fijne pandje van Hug the tea. Waar de zusjes Claire & Lisa hun passie voor thee delen met hun klanten. In deze teabar schenken en verkopen zij thee. En dan vooral matcha thee. Matcha is groene poeder gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. De Hug the tea matcha is van hoge kwaliteit, de zogenaamde klasse A. Van de eerste pluk en vijf weken voor de oogst afgeschermd van de zon.

Hug the tea Claire en Lisa

Matcha is een echte superfood. Een thee-shot Matcha is gelijk aan tien kopje groene thee en bevat een enorme hoeveelheid antioxidanten. Matcha wordt traditioneel bereid met water van 80 graden en opgeklopt met een speciale bamboe borstel.

matcha tea

Naast drinken kun je met Matcha ook heel goed koken en bakken!

Lekkerste adresjes van Den Haag: Instock

Instock Den Haag

Na een klein stukje lopen, langs De Plaats en de prachtige hofvijver, kwamen we bij Instock, aan het Buitenhof 36. Onder het motto ‘Are you ready to rescue food?’ wordt bij Instock gekookt met onverkochte producten van plaatselijke Albert Heijns. Van groente of fruit met een schoonheidsfoutje tot brood van een dag oud. De creatieve chefs maken met de ‘oogst van de dag’ de heerlijkste gerechten. Op deze manier heeft Instock al meer dan 265000 kilo voedsel gered!

kaasmosterd ballen

We proefden er de heerlijk kaas-mosterdballen. Naast de gerechten op de menukaart redt Instock aardappelen en brood door er bier van te maken (Pieperbier en Bammetjesbier) en maken zij granola van bierbostel, het moutrestant dat weer overblijft na het brouwen van bier!

Zelf thuis ook voedsel redden? Instock heeft een handig kookboek!

Lekkerste adresjes van Den Haag: Hop & Stork

Hop & Stork

Bij Hop & Stork in de Passage (de oudste overdekte winkelgallerij van Nederland!) draait alles om koffie, chocolade, ijs en patisserie. In een open en transparante omgeving. Zodat je kunt zien hoe de chocolade en koffie gemaakt wordt en je alles kunt ruiken (die geuren!) en vooral proeven. Niet voor niets wonnen zij al twee keer de AD regionale koffietest!

Lekkerste adresjes van Den Haag: Hop & Stork - Kaart chocolade

We kregen een uitgebreide uitleg over de soorten chocolade waarbij vooral geldt: the proof is in the tasting. Mijn favorieten: de mango met pure chocolade en gek genoeg de witte chocolade met frambozen. Ik ben normaal niet zo’n fan van witte chocolade maar het frisse van de framboos maakt van deze breekchocolade een gouden combi.

Hop & Stork patisserie

Ik ben echt verliefd op de patisserie van Hop & Stork. De gebakjes zijn stuk voor stuk ware kunstwerkjes. En ook de smaak is in perfecte balans. Hét adres dus voor een goede espresso met chocolade of gebak na of tijdens het winkelen!

Lekkerste adresjes van Den Haag: Amazing oriental

Amazing Oriëntal

Wonen in een grote stad betekent ook vaak een ruim aanbod aan ‘exotische’ winkels. Als liefhebber van de Aziatische keuken ben ik groot fan van Amazing Oriëntal aan de Grote Marktstraat 113 . Deze Aziatische supermarktketen heeft maar liefst 20 winkels verspreid over Nederland. En het aanbod is groot én breed, met producten uit China tot Korea en van India tot Singapore en Japan.

Amazing Oriental fruit

We kregen een rondleiding & uitleg langs de vele schappen, want van veel producten heb ik geen idee wat het eigenlijk is of wat je er mee kunt maken. Neem vooral ook eens een kijkje bij de verse groente en fruit, die twee keer per week vers worden ingevlogen. Zoals Kailan of Choi sum, heerlijk om te roerbakken met wat oestersaus. En wist je dat Amazing Oriental ook een uitgebreide webshop heeft? Handig als je geen Aziatische supermarkt in de buurt hebt!

Lekkerste adresjes van Den Haag: Van Kleef

Van Kleef likeurstokerij

Midden in het oude Haagse centrum aan de Lange Beestenmarkt 109 vind je – sinds 1842 – Van Kleef, het enige nog bestaande jenever- en likeurenhuis uit Den Haag. In deze combinatie van winkel en museum kun je terecht voor de heerlijkste authentieke Haagse jenevers, likeuren, wodka, gin en bitters. Dit alles onder begeleiding van de meest fantastische verhalen van Fleur, die een bezoek aan Van Kleef sowieso onvergetelijk maakt.

Likeuren van Van Kleef

Onder het genot van heerlijke hapjes (vers gerookte makreel en brood met de chutney van Glorious Bastards) proefden we o.a. Haagse kruìde baggâh, bruidstranen, gember- en salmiaklikeur. De perfecte afsluiting van een geslaagde dag!

Goodiebag

Goodiebag

Natuurlijk mocht niemand naar huis zonder de goedgevulde goodiebags. Met dank aan alle deelnemende bedrijven! En bijzonder bedankje nog aan Den Haag Marketing voor hun medewerking en aan Intercede voor het leveren en bedrukken van de tasjes! Ik kijk nu al uit naar de volgende tour in het najaar. Den Haag heeft namelijk nog veel meer lekkers te bieden!

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

12 Comments

  1. Wat een heerlijke dag was dat! Ik kom absoluut een keertje terug in Den Haag en dan zet ik op aanraden van Evita een bezoek aan Poentjak op mijn lijstje.

  2. Het was echt een super tour door Den Haag. Ik was voor de tour nog niet zo bekend met Den Haag maar ben echt aangenaam verrast door deze leuke stad en ga zeker snel nog eens een keer terug. Dank aan jou en je organisatie voor deze geweldige dag.

  3. Wat leuk! Eerlijk gezegd kende ik alleen de Aziatische supermarkt waar ik weleens kom. Het is altijd leuk om weer eens wat andere tentjes te ontdekken in Den Haag!

  4. Wat een leuk Tour hebben jullie gemaakt en dan al die jonge en enthousiaste ondernemers heel leuk om te lezen. Bij sommige dingen loopt je moeder het water in de mond. Je hebt er veel werk in gestoken maar het was de moeite waard!!!

    • Dank je wel! Het is idd ook heel erg leuk om startende ondernemers in het zonnetje te zetten. Het is heerlijk om te zien en te horen met hoe veel passie zij hun beroep uitoefenen.

  5. Wat jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar door jouw verslag heb ik toch nog een beetje kunnen meegenieten. Wat heb je dat goed georganiseerd, erg leuk. Ik hou me aanbevolen voor de najaars-editie!

  6. Leuk om te lezen! Zo was ik er toch een beetje bij ;)!
    Binnenkort een weekendje Den Haag gepland, dus dan kan ik wat adresjes langsgaan!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*