Reese’s peanutbutter cupcakes

Reese’s peanutbutter cupcakes

Het blijft een wonderlijk fenomeen: hoe alles wat uit Amerika komt cool is. Voor de jeugd van tegenwoordig in ieder geval. Van Mountain Dew tot mac’n cheese en van Starbucks tot KFC, Bodhi is fan! Samen met hem maakte ik daarom deze fantastisch lekkere Reese’s peanutbutter cupcakes.

peanutbutter cupcakes

All American food

Jullie weten het, ik ben in het algemeen niet zo van de pakjes en zakjes. Maar ook moeder van een 12-jarige pre-puber die dat wel is. Mijn versie van de mac’n cheese is lekker hoor, maar die van Kraft Macaroni & Cheese volgens hem net even iets beter (slik). En bovendien makkelijk zelf te maken als hij uit school komt. Want enorme hoeveelheden eten, dat doen die pubers dus…Op ieder moment van de dag.

USgroceries

Peanutbutter cups

Eerder maakte ik zelf al peanutbutter cups. Want die gouden combi van chocolade en pindakaas blijft onovertroffen. Reese’s maakt de originele, en inderdaad hele lekkere peanutbutter cups. Toen ik zag dat ze bij USgroceries ook Reese’s Peanut Butter Baking Chips verkochten kreeg ik meteen het plan om peanutbutter cupcakes te gaan bakken! Samen met Bodhi gooide we ons digitale winkelmandje vol met icing, cakemix en chips en doken we de keuken in.

measuring cups

Cups, fahrenheit en teaspoons

Wanneer je met Amerikaanse producten werkt loop je vaak tegen een heel andere maatvoering aan. Die van cups, teaspoons en graden fahrenheit. Ik heb daarom een handig overzicht voor je gemaakt. Download de pfd, print ‘m uit en hang het aan de binnenkant van je keukenkastje!

peanutbutter cupcakes

Reese’s peanutbutter cupcakes

 Wat heb je nodig (24 cupcakes)

Cupcake of muffin bakvorm
Cupcake papiertjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak de cakemix zoals aangegeven op de verpakking met de eieren en de boter. Vul de bakvormen met de cupcake papiertjes. Bak zo nodig in twee of drie delen.

Vul de vormpjes met 1/3 beslag. Doe hierop een eetlepel pindakaas en vul af met de rest van het beslag (tot ca. 2/3 van de cupcake vorm). Bak in de ovenop 175 graden. Ik had de maximale aangegeven tijd van 19 minuten echt nodig. Doe vooral even de proef met een satéprikker. Als je deze in de cake steekt en die er schoon en droog uitkomt, dan is de cake gaar).

Laat volledig afkoelen. Decoreer met de cupcake icing en de baking chips.

Voor deze blogpost heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Ook leuk om te lezen:

TIP: Neem een kijkje in mijn webshop voor de leukste foodgadgets, -fashion en stationary!

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

12 Comments

  1. Dit lijkt me echt zo lekker! Ik eet graag taart of cake en zelf maken doe ik altijd met mijn dochtertje.
    Lonneke recently posted…Mijn Manicure Must-HavesMy Profile

  2. Deze zien er zo perfect uit! Ik zou zo’n producten ook gelijk meenemen als ik ze zag liggen en er iets van bakken. Helaas niet veel van die producten/winkels in de buurt, maar als ik het zie ga ik even terugdenken aan dit recept! X
    A bite of cravings recently posted…GIVE AWAY: TEXMEX PAKKETMy Profile

  3. Pindakaas is echt niet mijn ding. Jammer, want ze zien er wel lekker uit.

  4. Oh my goodness! Ik wil het!
    Hillybillybeauty recently posted…Birkenstocks, onmisbaar met het prachtige weer!My Profile

  5. Ohhh dat ziet er ontzettend lekker uit ??
    Jolanda recently posted…Haal jezelf door de wasstraat op het LINDA.festival + win twee tickets!My Profile

  6. Oeww dit ziet er lekker uit! Ik krijg er meteen trek van!
    Irina recently posted…7x waarom ik toe ben aan de zomerMy Profile

  7. Heerlijke combinatie: chocolade en pindakaas. Krijg er meteen zin in. Wat leuk om samen met je zoon te bakken, gezellig lijkt mij dat. 🙂
    Lianne recently posted…Trifle met bastogne, banaan en chocoladeMy Profile

  8. Ziet er goed uit! Ik lust alleen geen pindakaas dus laat het aan me voorbij gaan 😉

  9. Ik ben helemaal gek van Reese’s en ben dus heel benieuwd hoe deze smaken. Lekker hoor!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge