Home » Reese’s peanutbutter cupcakes

Reese’s peanutbutter cupcakes

Het blijft een wonderlijk fenomeen: hoe alles wat uit Amerika komt cool is. Voor de jeugd van tegenwoordig in ieder geval. Van Mountain Dew tot mac’n cheese en van Starbucks tot KFC, Bodhi is fan! Samen met hem maakte ik daarom deze fantastisch lekkere Reese’s peanutbutter cupcakes.

peanutbutter cupcakes

All American food

Jullie weten het, ik ben in het algemeen niet zo van de pakjes en zakjes. Maar ook moeder van een 12-jarige pre-puber die dat wel is. Mijn versie van de mac’n cheese is lekker hoor, maar die van Kraft Macaroni & Cheese volgens hem net even iets beter (slik). En bovendien makkelijk zelf te maken als hij uit school komt. Want enorme hoeveelheden eten, dat doen die pubers dus…Op ieder moment van de dag.

USgroceries

Peanutbutter cups

Eerder maakte ik zelf al peanutbutter cups. Want die gouden combi van chocolade en pindakaas blijft onovertroffen. Reese’s maakt de originele, en inderdaad hele lekkere peanutbutter cups. Toen ik zag dat ze bij USgroceries ook Reese’s Peanut Butter Baking Chips verkochten kreeg ik meteen het plan om peanutbutter cupcakes te gaan bakken! Samen met Bodhi gooide we ons digitale winkelmandje vol met icing, cakemix en chips en doken we de keuken in.

measuring cups

Cups, fahrenheit en teaspoons

Wanneer je met Amerikaanse producten werkt loop je vaak tegen een heel andere maatvoering aan. Die van cups, teaspoons en graden fahrenheit. Ik heb daarom een handig overzicht voor je gemaakt. Download de pfd, print ‘m uit en hang het aan de binnenkant van je keukenkastje!

peanutbutter cupcakes

Reese’s peanutbutter cupcakes

 Wat heb je nodig (24 cupcakes)

  • Betty Crocker Supermoist Butter Chocolat Cake Mix
  • Betty Crocker cupcake icing chocolate
  • 80 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • Reese’s Peanut Butter Baking Chips
  • 1 pot goede pindakaas (ik gebruikte die van Van Max)

Cupcake of muffin bakvorm
Cupcake papiertjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak de cakemix zoals aangegeven op de verpakking met de eieren en de boter. Vul de bakvormen met de cupcake papiertjes. Bak zo nodig in twee of drie delen.

Vul de vormpjes met 1/3 beslag. Doe hierop een eetlepel pindakaas en vul af met de rest van het beslag (tot ca. 2/3 van de cupcake vorm). Bak in de ovenop 175 graden. Ik had de maximale aangegeven tijd van 19 minuten echt nodig. Doe vooral even de proef met een satéprikker. Als je deze in de cake steekt en die er schoon en droog uitkomt, dan is de cake gaar).

Laat volledig afkoelen. Decoreer met de cupcake icing en de baking chips.

Voor deze blogpost heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

12 Comments

  1. Dit lijkt me echt zo lekker! Ik eet graag taart of cake en zelf maken doe ik altijd met mijn dochtertje.

  2. A bite of cravings

    Deze zien er zo perfect uit! Ik zou zo’n producten ook gelijk meenemen als ik ze zag liggen en er iets van bakken. Helaas niet veel van die producten/winkels in de buurt, maar als ik het zie ga ik even terugdenken aan dit recept! X

  3. Pindakaas is echt niet mijn ding. Jammer, want ze zien er wel lekker uit.

  4. Oh my goodness! Ik wil het!

  5. Ohhh dat ziet er ontzettend lekker uit ??

  6. Oeww dit ziet er lekker uit! Ik krijg er meteen trek van!

  7. Heerlijke combinatie: chocolade en pindakaas. Krijg er meteen zin in. Wat leuk om samen met je zoon te bakken, gezellig lijkt mij dat. 🙂

  8. Ziet er goed uit! Ik lust alleen geen pindakaas dus laat het aan me voorbij gaan 😉

  9. Ik ben helemaal gek van Reese’s en ben dus heel benieuwd hoe deze smaken. Lekker hoor!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*