Home » Peanutbutter cups

Peanutbutter cups

Wat is dat toch met pubers en ‘alles wat Amerikaans is’? Mijn zoon valt altijd als een blok voor merken als KFC, Starbucks en de peanutbutter cups van Reese’s. Die laatste maak ik zelf voor hem!

Reese’s peanutbutter cups

Als je goed de ingrediëntenlijst van de Reese’s leest dan zie je dat er zelfs geen chocolade maar cacao fantasie in zit. Best duur dus voor iets wat geeneens chocolade mag heten. Ik gebruikte wel echte Callebaut chocolade! De smaak van het zelf snoep maken te pakken? Maak dan ook eens gummiberen of honeycomb crunchie!

peanut butter cups

Reeses’s peanutbutter cups

Wat heb je nodig (16 peanutbutter cups):

 • 300 gram chocolade (melk of puur naar smaak)
 • ½ zakje vanillesuiker
 • 2 eetlepel2 pindakaas
 • Vorm voor 16 mini cupcakecupjes

Ik gebruikte een metalen mini cupcake vorm en deed daarin nog mini cupcake papierenvormpjes. Dit werkt wel het allermakkelijkst. Je kunt ook een siliconenvorm gebruiken.

Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. In de magnetron is dat ongeveer 2,5 minuut op 800 watt vermogen.

Vul de vormpjes met een klein laagje gesmolten chocolade. Tik even met de vorm op het aanrecht om de chocolade egaal te laten uitvloeien. Zet de vorm in de koelkast om de chocolade iets te laten opstijven.

Roer de vanillesuiker door de pindakaas. Leg met een theelepel een lepeltje pindakaas in het midden van elke cup. Vul daarna de cupjes vol met de rest van de gesmolten chocolade. Tik met de vorm op het aanrecht om de chocolade mooi te laten uitvloeien. Zet de vorm in de koelkast totdat alle chocolade volledig is gestold.

8 Comments

 1. Sandra Nota

  Haha lekker rebels! Van de echte Reeses word ik altijd misselijk, ben wel benieuwd naar jouw versie!

 2. Wat een leuk idee om van de gezonde versie juist de ongezonde versie te maken en ik moet zeggen hij ziet er finger licking good uit 🙂

 3. Haha… Ik moest zo ongelooflijk lachen, toen ik las dat je besloten had om van de raw food versie weer gewoon lekker de 'slechte' versie te maken. En… er ook nog extra suiker aan toe te voegen. Applaus voor jou! ;-))

  Heerlijk simpel, deze peanutbutter cups.
  Maar ik ga toch ook oven een kijkje nemen op Sharelovenotsecrets.nl, want mij interesseert dat fruitpulp, rauwe cacao en tarwegras – zo op het eerste gezicht -wel.

 4. Als ik eerlijk ben werd ik van deze ook wel misselijk…

 5. Tja, ik moest wel een beetje bij mezelf blijven he!

 6. Zeker doen! Zoveel mensen, zoveel smaken toch?

 7. Marleen Visser

  Hahaha I LIKE!

  Maar hoe kan het nu toch dat de 'ongezonde' (als zoete dingen in balans worden genuttigd, zie ik ze overigens niet als ongezond) recepten over het hoofd worden gezien. De écht brownie bijvoorbeeld: http://sharelovenotsecrets.com/nl/brownies-2/ of de lemon curd BOM VOL suiker 😉 http://sharelovenotsecrets.com/nl/lemon-curd/.

  Ik beschouw mijn blog in ieder geval niet als een typische 'health food blog'. Wel een happy food blog. En dat kan echt van alles zijn waar je blij van wordt.
  Van mij hoeft het allemaal niet te gezond hoor, hoewel dat per ongeluk (90% of zo) wel een beetje gebeurd.

  Anyhow, ik kan mij enorm vinden in jouw heerlijk tegendraadse blog swap 😀 Super leuk!

 8. Het was natuurlijk ook een beetje een geintje he, maar dat snapte je wel 🙂 Leuk dat je het leuk vond!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*