Home » Culinair op reis 2.0 – 5 handige (food)apps voor de vakantie

Culinair op reis 2.0 – 5 handige (food)apps voor de vakantie

In EHBO in de keuken 2.0 besprak ik al eens allerlei handige apps om te gebruiken in de keuken of bij het doen van de boodschappen. Nu het vakantieseizoen is aangebroken deel ik met jullie graag een aantal leuke apps voor de vakantie: om  precies dat leuke restaurantje te kunnen vinden, de juiste fooi te geven of de slager duidelijk te maken dat je kipfilet nodig hebt.

melon meter

Melon meter (alleen voor iPhone, € 1,99)

Houd je telefoon tegen een meloen aan, klop erop en de app vertelt je of de meloen rijp is. Handig op de markt! Zie je het al voor je op dat boerenmarktje in Frankijk? Mag ik even m’n iPhone tegen uw meloen aanhouden? De app is een megasucces en staat op nr. 1 in o.a. Armenië en Kuwait…..

tipulator

 

Tipulator (voor iPhone en android, gratis)

Weet je ook nooit goed hoeveel fooi je die vriendelijke ober nou moet geven? Deze app tipt je hoeveel te tippen. En als je met meerdere mensen eet rekent hij ook uit hoeveel iedereen moet betalen.

Tripadvisor (voor iPhone en android, gratis)

Mits je wifi hebt kun je ter plekke in die straat vol met restaurantjes op je vakantieadres kijken welke het best beoordeeld wordt. Ook krijg je op tripadvisor tips over bezienswaardigheden en hotels in de buurt. Voor ruim 300 steden is er ook offline informatie beschikbaar.

Point it

 

Point it (voor iPhone en android, € 2,99)

Vroeger sleepte ik op verre reizen altijd al mijn point it boekje mee. Een vrij compleet overzicht van afbeeldingen – van medicijnen tot levensmiddelen – waarmee je in iedere taal ter wereld kunt aanwijzen wat je bedoelt. Nu in app vorm beschikbaar met meer dan 1300 foto’s. Of je nu een strijkijzer nodig hebt in Kazachstan of aspirine op Bali, je kunt jezelf ‘verstaanbaar’ maken!
Is dit ok?

Is dit ok? (voor iPhone en android, gratis)

Twijfel je of je die lekkere kaas wel mee mag nemen in de koffer? Met deze app van de douane zoek je het op! Hetzelfde geldt voor die – net echte – Rayban zonnebril of die 12 flessen wijn. De app rekent uit hoeveel extra belasting je eventueel moet betalen.

Culinair Frans A-Z

Culinair Frans A-Z woordenboek (voor iPhone, € 2,99)

Wel of niet bestellen, die cervelles op de menukaart (wel als je van hersentjes houdt, anders niet..). Alle culinaire termen, in het Frans-Nederlands en Nederlands-Frans. Inclusief handige zinnetjes (die je kunt bekijken én beluisteren, wijnterminologie en culinaire spreekwoorden.

Ken jij nog handige apps voor op reis?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Sandra Nota

    Handig! Ik gebruik ook tripadvisor continue om te voorkomen dat ik in een waardeloos toeristententje ga eten :-))

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*