zelf kerstchocolaatjes maken

Zelf kerstchocolaatjes maken

Hoewel ik erg van hartige dingen hou, kun je mij echt wakker maken voor een stuk chocola. Het liefste heb ik dan ook echt chocola. Dus geen chocoladekoekjes, -ijs en -cake ofzo. In de maand december zit ik dan helemaal goed, met alle chocoladeletters en kerstchocolaatjes. Zelf kerstchocolaatjes maken is heel erg leuk! Als ik chocola koop, dan neem ik eigenlijk altijd melkchocola. Hoewel ik pure chocola ook heel lekker vindt. En ze zeggen dat pure chocola niet eens zo slecht voor je is. Dus heb ik er voor gekozen om mijn eigen kerstchocolaatjes eens van zelfgemaakte pure chocola te maken.

zelf kerstchocolaatjes maken

Zelf kerstchocolaatjes maken

Wat heb je nodig (ca. 36 kerstchocolaatjes)

  • 50 gram cacaoboter
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram kokoscreme
  • 30 gram cacao
  • 3 el ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
  • snufje zeezout
  • 2 tl sinaasappelrasp (hoeft niet – heb ik er door gedaan, erg lekker)

zelf kerstchocolaatjes maken

Smelt de cacaoboter en de kokosolie au bain-marie. Dit kan heel makkelijk door gewoon een bakje in een pan met warm water te zetten op een heel laag vuurtje. Let er op dat het mengsel niet heter dan 50°C wordt. (zelf ik zet dan even het vuur uit). Snij de cacaoboter in kleine stukjes, dan smelt het iets sneller.

Als de cacaoboter en kokosolie gesmolten is kun je de ahornsiroop of suiker en de kokoscreme er door roeren. Daarna ook de cacaopoeder (eventueel door een zeef) tot het een homogeen mengsel is.

zelf kerstchocolaatjes maken

Verdeel het mengsel dan over de vormpjes (zie foto). Let op dat je het mengsel steeds even goed roert voordat je het uitgiet, anders blijft het suikerkristal allemaal onderin zitten. Zet de vormpjes dan in de koelkast (of vriezer) om te laten stollen.

Je kunt aan het chocolade mengsel natuurlijk allerlei ingrediënten of specerijen toevoegen om een lekkere of aparte smaak aan de chocola de geven. Denk aan vanille of pepermunt essence. Of, als je van chocola met nootjes houdt, voeg er dan noten aan toe. Hier kun je heerlijk mee experimenteren .

zelf kerstchocolaatjes maken

Ik wist zelf niet dat zelf kerstchocolaatjes maken zo makkelijk was…..en de chocola is heerlijk. Het moeilijkste is om niet alles in één keer op te eten…  succes!

Summary
Recipe Name
Zelf kerstchocolaatjes maken
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

4 Comments

  1. Interessant om te lezen dat je hier de losse bestanddelen van chocolade gebruikt. Ik heb zelf ook wel eens chocolaatjes gemaakt in zo’n vorm, maar dan smolt ik gewoon een reep melk, puur of wit au bain marie en ging daarmee aan de slag. Extra cacao, nootjes etc.erbij en klaar! Ahornsiroop en een beetje zout lijken me ook lekker. Bedankt voor de tip!

    Josephine recently wrote… Nog een kerstverhaal van Charles Dickens: The Cricket On The Hearth
    https://www.myinnervictorian.nl/nog-een-kerstverhaal-van-charles-dickens-the-cricket-on-the-hearth/

  2. ik heb ze eens zo gemaakt zoals jij beschrijft en vind ze dan ook lekkerder dan dat je chocola smelt!!

  3. Ziet er erg leuk uit! 🙂 Leuk als cadeautje ook. 🙂
    Lianne recently posted…Scones met cranberryjamMy Profile

  4. Die foto’s zijn zo heerlijk om naar te kijken! En ik vind die kerstboom plankjes echt te lief!
    Amina recently posted…5 tips voor een stressvrij kerstdiner wanneer je geen keukenprinses bentMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge