Zoet

appelcake bakken

Appelcake bakken

Toen ik onlangs een hele doos met Marlène appels kreeg voor Kerst riep mijn man: appelcake! Ik had dat nog nooit gedaan, dus een prima plan. Een appelcake bakken is helemaal niet moeilijk en smaakt heerlijk! Marlène appels Ik ben fan van Marlène appels, heb zelfs de appelboomgaarden in Noord-Italië […]

kerst koektaartjes

Kerst koektaartjes voor bij de koffie

Zijn ze niet super schattig, deze kerst koektaartjes? En echt niet moeilijk om te maken! Gezellig bij de koffie op eerste kerstdag. Koektaart Ik heb de smaak van koektaarten maken helemaal te pakken. Ik maakte eerder al een koektaart voor pasen en een moederdag koektaart. Je kunt je zo heerlijk uitleven […]

Chocolade sinaasappel slof

In mijn optiek is de smaakcombinatie van (pure) chocolade en sinaasappel altijd goed. Helemaal in deze chocolade sinaasappel slof met heerlijke gedroogde sinaasappelschijfjes met siroop. Sinaasappelschijfjes met siroop Deze gedroogde sinaasappelschijfjes met siroop zijn een ware delicatesse! Een heerlijke intense sinaasappelsmaak die het perfect doet op deze slof. Ik koop […]

stroopkoekjes met gezouten karamel

Stroopkoekjes met gezouten karamel

Ik zat even te twijfelen hoe ik deze koekjes nou zou noemen. Het zijn namelijk de traditionele stroopkoeken, maar dan zonder stroop. Die is in dit heerlijke brosse koekje vervangen door gezouten karamel! Ik heb maar gekozen voor stroopkoekjes met gezouten karamel, maar wat het belangrijkst is: ze zijn zalig! […]

Zo kun je zelf petit fours maken!

Als kind kochten mijn ouders voor ons altijd petit fours op zaterdag, en noemden dat ‘kindergebakjes’. Heerlijk vond ik dat. Lekker in deeltjes opeten: eerst de decoratie, dan de botercreme en tot slot het (bitter)koekje! Het leek me leuk om zelf eens deze petit fours te maken! Bitterkoekjes Je hebt […]

Apfelstrudel

Apfelstrudel uit Zuid-Tirol (met warme vanillesaus!)

Tijdens onze vakantie in Italië was ik door Marlene appels uitgenodigd voor een super leuke dag van appels plukken, lunchen en een workshop apfelstrudel uit Zuid-Tirol maken. Vandaag deel ik met jullie het recept. En daar hoort natuurlijk ook het recept bij voor warme vanillesaus! Marlene appels Workshop apfelstrudel uit […]

Bananencake met mascarponeroom en bramen

Bananencake met mascarponeroom en bramen

Door gastblogger Dieneke van der Waal – In de tuin van het vakantiehuis van vriendin Gina in Frankrijk staan bloemen, fruitbomen en vruchtenstruiken. Fruit in overvloed dus! Voor we weer vertrekken plukken we nog heel veel pruimen, bramen en vijgen. Deze gaan mee naar huis om er allemaal lekkere zomerse gerechtje […]

Pruimen-bramen crumble taart

Pruimen-bramen crumble taart en bramenjam

Door gastblogger Dieneke van der Waal – In de tuin van het vakantiehuis van vriendin Gina in Frankrijk staan bloemen, fruitbomen en vruchtenstruiken. Fruit in overvloed dus! Voor we weer vertrekken plukken we nog heel veel pruimen, bramen en vijgen. Deze gaan mee naar huis om er allemaal lekkere zomerse gerechtje […]

Bounty ijs

Bounty ijs

Mooi weer betekent: ijs! Ik heb een ijskom voor mijn Kitchenaid waarmee je in een handomdraai heerlijk vers ijs maakt. En omdat ik nu eenmaal dol ben op kokos (er staat al een pina colada ijs recept online!) ging ik dit keer voor bounty ijs! Bounty Een Bounty is gek […]

Appelmeisjes

Appelmeisjes bakken

Op de koffie bij mijn ouders kreeg ik ze voor het eerst: appelmeisjes. Een typisch voorbeeld van hoe een eenvoudig gebakje voortreffelijk smaken kan! Ik laat je zien hoe super eenvoudig je deze heerlijke appelmeisjes bakken kan! Bladerdeeg Wil het helemaal goed doen, dan maak je het bladerdeeg zelf. Ik […]