Zoet

croissant cereals

Croissant cereals met hazelnootpasta

Deze croissant cereals zijn een ware TikTok trend en moest ik gewoon ook een keertje maken! Super leuk om te doen met kinderen, en daarom ook het ideale moederdagontbijtje. Cereals Cereals – of in gewoon Hollands ontbijtgranen – zijn vooral in Amerika populair. Ontbijtgranen in een kom melk is daar […]

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Moederdag en Danerolles croissants zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze bestaan al sinds 1974, en sinds die tijd maakte 6-jarige Anne-Marie ze met liefde klaar voor haar moeder. En ook vandaag de dag zijn deze handige croissantjes het ideale weekend ontbijt. Maar je kunt er nog veel meer […]

Paas meringue

Paas meringue

Er zijn van die dingen die onlosmakelijk verbonden zijn met Pasen. De meest voor de hand liggende: eieren. En daar kun je ontzettend veel mee maken. Ik blijf het altijd wonderlijk vinden hoe je met slechts een paar ingrediënten steeds weer volledig verschillende gerechten kunt maken. Zoals deze heerlijke paas […]

sneeuwster maken

Sneeuwster maken

lk wilde al heel lang een keer een sneeuwster maken. Echte old skool taart uit mijn jeugd. Die we dan meestal kochten van Maitre Paul. Ik dacht dat het best wel moeilijk zou zijn (ik ben meer een koker dan een bakker) maar dat viel reuze mee! Wat is een […]

Pecan pie

Pecan pie – heerlijke taart van pecannoten

De noten waren in de aanbieding! En aangezien ik dol ben op noten sloeg ik flink in. Hazelnoten, walnoten, pecannoten, paranoten en amandelen. Heerlijk als tussendoortje, door de sla, als notenboter, in de pastasalade of natuurlijk om mee te bakken. Omdat ik zoveel had ingeslagen en noten niet eeuwig vers […]

Aardbeien met ruby chocolade

Aardbeien met ruby chocolade

Gezond snoepen is dit natuurlijk niet echt, maar vergeleken met een bonbonnetje ben je met deze aardbeien met ruby chocolade toch net even wat beter bezig! Leuk ook om je geliefde (en jezelf!) op te trakteren met Valentijn. Grote aardbeien Zijn ze niet mooi, deze Calinda aardbeien? Het zijn zogenaamde […]

Valentijn schuimkusjes

Valentijn schuimkusjes

Op Instagram volg ik natuurlijk een heleboel andere foodies. Om inspiratie op te doen en omdat ik geniet van alles wat met eten te maken heeft. Ook volg ik mensen met skills die ik nooit zal krijgen maar waarvan ik toch onwijs kan genieten. Zoals Rosan van Roosbakt. Zij inspireerde […]

Kerstkoekjes bakken

Kerstkoekjes bakken

Door gastblogger Nermina van Perfect Pastry – Winterdagen hebben iets bijzonders. De kou brengt altijd herinneringen naar boven mij bij. Ik ben opgegroeid in een land waar wij een duidelijk verschil hebben tussen de vier seizoenen. In het voorjaar ging de koude winter in Bosnië & Hercegovina langzaam over in een […]

Linzer Augen

Linzer augen – Oostenrijkse kerstkoekjes

Linzer Augen zijn traditionele kerstkoekjes uit Oostenrijk. Maar ze worden het hele jaar verkocht en gebakken hoor, want ze zijn veel te lekker om alleen in december te eten! Linz Linz is een stad in Oostenrijk, ook wel bekend van de Linzer torte. En van de Linzer Augen dus. De […]

Caramelita

Caramelita

De caramelita heeft wel wat weg van mijn favoriete millionaires shortbread. Alleen is dit ‘gebakje’ nog rijker en zoeter. Mierzoet zelfs! Serveer het dan ook in kleine brokjes. Zooooooo lekker! Caramelita havermoutbars Ik at voor het eerst caramelita tijdens een high-tea. Laat je niet misleiden in de gedachte dat havermout […]