Zoet

aardbeien tartelettes

Aardbeien tartelettes

Ik ben dol op aardbeien. Ze heten ook niet voor niets zomerkoninkjes! Ik maakte deze eenvoudige aardbeien tartelettes met enchanted cream. Enchanted cream Enchanted cream wordt ook wel creme chantilly of klopschuim genoemd. Je koopt het in poedervorm en mengt het met water en/of melk (afhankelijk van hoe romig je […]

Kersenbonbons maken

Kersenbonbons maken

Van vrienden uit Tiel kreeg ik onlangs prachtige grote kersen. Ik kreeg gelijk zin om daar kersenbonbons mee te maken, die ik onlangs voorbij had zien komen op de blog van Patesserie. Leuk om te doen, lekker om te eten en bijzonder om cadeau te doen in een mooi doosje! […]

Mojito cakerol

Mojito cakerol met limecurd en munt

Een mojito is mijn favoriete cocktail. De combi van rum, limoen en munt is heerlijk verfrissend. Ik kan er geen genoeg van krijgen, al sta ik na twee cocktails echt wel op mijn kop 😉 Dan is zo’n mojito cakerol een veiliger alternatief! Alcoholvrij In plaats van rum gebruik ik […]

Baklava rolletjes

Baklava rolletjes

Ik heb de laatste tijd een beetje het filodeeg ontdekt. Ik dacht altijd dat het er heel lastig mee te werken was, maar dat bleek reuze mee te vallen. En ook deze baklava rolletjes waren leuk om te maken en nog leuker om op  te eten! Filodeeg Eerder maakte ik […]

Regenboog kwarktaart toetje

Regenboog kwarktaart toetjes

Ik heb altijd een zwak voor regenbogen gehad. Een regenboog kwarktaart maken stond al lang op mijn ‘to cook’ lijstje. Maar toen ik laatst mijn overvolle servieskast opruimde en een heleboel kleine weckpotjes tegenkwam bedacht ik me dat regenboog kwarktaart toetjes misschien nog wel leuker zouden zijn! Regenboog Mijn vader […]

Mini apfelstrudel met warme vanillesaus

Mini apfelstrudel met warme vanillesaus

In Italië leerde ik in het Apfelhotel om Italiaanse apfelstrudel te maken. Met warme vanillesaus, zo lekker! Wanneer ik zin heb in apfelstrudel maar niet zoveel tijd heb, maak ik deze eenpersoons mini apfelstrudel met filodeeg. Heerlijk knapperig, en uiteraard wel mét warme vanillesaus. Apfelstrudel In Oostenrijk maken ze de […]

Perzische liefdestaart

Perzische liefdestaart

Er zijn verschillende varianten van deze Perzische liefdestaart, en ook verschillende verhalen over de herkomst ervan. Het is in ieder geval de moeite van het maken waard! Perzië Uit het oude Perzië – het huidige Iran – komen ook de verhalen van 1001 nacht. Een van die verhalen vertelt over […]

Meringue met oranjebloesemwater

Meringue met oranjebloesemwater voor Koningsdag

‘Vroeger’ kocht ik graag van die heerlijke grote meringues bij V&D. Tegenwoordig maak ik die natuurlijk zelf. Voor Koningsdag bedacht ik deze versie van meringue met oranjebloesemwater. Meringue Omdat wij graag spaghetti carbonara eten, heb ik altijd wel een bakje met eiwitten in de vriezer liggen. Geen voedselverspilling hier in […]

mangomousse met koraal tuile

Koningsdag mangomousse met koraal tuile

Ik wilde al een poosje iets doen met de zogenaamde koraal tuile. Flinterdunne breekbare ‘koekjes’ die er uit zien als koraal. Toen ik laatst een bolvormige siliconenvorm kreeg gingen er wat radertjes draaien in mijn hoofd….een oranje mango mousse, met daarop tuiles in de kleuren van de Nederlandse vlag…zo ontstaan […]

roomboterkoekjes met glazuur en pistache

Roomboterkoekjes met glazuur en pistache

Minstens 1x per week bak ik koekjes. Niet omdat ik ze zelf zo graag eet, maar mijn twee lieve koekiemonsters (lees man en zoon) zijn verzot op homemade koekjes. Ter variatie maakte ik deze roomboterkoekjes met glazuur en pistache Glazuur Glazuur maak je eenvoudig zelf met poedersuiker en een beetje […]