Home » 10 x zelf snoep maken

10 x zelf snoep maken

Hoewel ik echt geen zoetekauw ben, vind ik zelf snoep maken fantastisch! Het heeft iets magisch, wanneer je bijvoorbeeld uit alleen eiwit, suiker en honing heerlijke noga ziet ontstaan. Of karamel uit suiker en water! Ik zet de 10 leukste recepten om zelf snoep te maken voor je op een rij! Klik per snoepgoed op de link om naar de juiste blog met het recept te gaan!

Zelf snoep maken

zelf fruitleer maken

Fruitleer

‘Gezond’ snoep – want gemaakt van enkel fruit – is fruitleer. Je hebt hier bij voorkeur wel een droogoven voor nodig, al moet het in een gewone oven ook lukken, mits je die kunt afstellen op 50 graden. Ideaal wanneer je goedkoop veel seizoensfruit hebt kunnen scoren!

Zelf gummiberen maken

Gummiberen

De vorm voor deze gummiberen scoorde ik via Aliexpress. Hoe tof zijn deze zelf gemaakte gummiberen! Varieer met smaakjes door verschillende soorten gelatinepudding te gebruiken.

Honeycomb crunchie

Honeycomb crunchie

Deze honeycomb crunchie is zo lekker, daarom maak ik het bijna nooit. Ik eet alles achter elkaar op! Die structuur, die smaak! En het is ook nogeens fantastisch om te zien hoe de baking soda een bruisende massa van je karamel maakt. Zeker een keer proberen!

zelf snoep maken: Kersenbonbons maken

Kersenbonbons

Wanneer de kersen in het seizoen zijn moet je zeker eens een keer zelf kersenbonbons maken!

Turks fruit of lokum

Turks fruit

Deze versie van Turks Fruit is niet halal (want met gelatine) maar daardoor wel eenvoudiger te maken. Lekker met oranjebloesem en pistachenootjes.

zelf slagroomtruffels maken

Slagroomtruffels

Slagroomtruffels zijn misschien wel mijn lievelingssnoep. En dan niet van die goedkope supermarkt truffels! Van de banketbakker, of beter, zelfgemaakt! Het is even een kliederklusje, maar zo lekker! Leuke variant zijn deze rozentruffels met witte chocolade!

Raffaelo bonbons

Raffaello bonbons

Om nog even in de categorie bonbons te blijven: deze zelfgemaakte Raffaello bonbons zijn ’the bomb’ en ook super leuk om cadeau te doen.

zelf snoep maken: frambozen marshmallows

Frambozen marshmallow

Ook weer een gevalletje ‘gooi eiwit, suiker en fruit’ bij elkaar, breng op de juiste temperatuur en voilà: zelfgemaakte frambozen marshmallow. Te leuk!

Mermaid fudge

Fudge (diverse soorten)

Ik heb diverse soorten fudge op mijn blog staan! Zoals deze mermaid fudge. Maar er is ook dropfudge, kerstfudge, bounty fudge, lemon meringue fudge en rocky road fudge!

Noga met pistache en cranberries-zelf snoep maken

Noga

Zelf noga maken is echt een leuk klusje. En je kunt natuurlijk zelf toevoegen wat je lekker vindt. Ik maakte deze noga met cranberry’s en pistachenoten.

Digitale suikerthermometer
Digitale suikerthermometer

Zelf snoep maken met een suikerthermometer

Eigenlijk is het enige wat je echt nodig hebt om zelf snoep te maken een goede suikerthermometer. Koop bij voorkeur een digitale. zodat je exact weet hoe warm (heet!) je suikersiroop is. 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*