Home » Gekonfijte sinaasappelschilletjes of orangettes

Gekonfijte sinaasappelschilletjes of orangettes

Pas wanneer je deze gekonfijte sinaasappelschilletjes zelf maakt snap je waarom ze vaak zo duur zijn in de winkel. Net zo’n beetje als met macarons. In het geval van deze zogenoemde ‘orangettes’ zit ’t m vooral in de vele handelingen en de tijd die in het beslag neemt. Ik noem het het perfect lockdown klusje!

gekonfijte sinaasappelschilletjes

Orangettes

Want oh wat zijn ze verslavend lekker deze gekonfijte sinaasappelschilletjes. Met pure chocolade worden ze ook wel orangettes genoemd. Ze zijn te koop bij de betere chocolade winkel of patisserie. Maar je kunt ze ook zonder chocolade heerlijk opsnoepen, of verwerken in bijvoorbeeld een paas- of kerststol.

gekonfijte sinaasappelschilletjes

Gekonfijte sinaasappelschilletjes

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 2 handsinaasappelen
  • Suiker
  • Water
  • Chocolade (puur of melk naar smaak), ca. 75 gram

Extra nodig: Zesteur, bakplaat met bakpapier

Snijd de sinaasappels in vieren. Verwijder het vruchtvlees. Verwijder met een scherp mesje zoveel mogelijk van het wit. Of gebruik nog liever een zesteur (een citroenschilrasp), dat is beter voor je vingers!

Breng in een pannetje water aan de kook. Blancheer hierin de sinaasappelschillen drie minuten en giet af. Breng opnieuw water aan de kook en blancheer 3 minuten. Giet af. Herhaal dit nog één keer, dus uiteindelijk 3 x 3 minuten. Ik zet altijd de waterkoker aan, zodat ik de gelijk schoon kokend water bij de afgegoten schillen kan doen. Gaat een stukje sneller!

Laat afkoelen en snijd de kwarten in dunne reepjes of driehoekjes, wat je zelf leuk vindt.

Weeg de sinaasappelschillen af. Doe in een pan met dezelfde hoeveelheid aan gewicht in suiker en water. Dus als je b.v. 130 gram schil hebt voeg je 130 gram suiker en 130 gram water toe.

Breng aan de kook en laat op een laag vuur in ca. 45 minuten inkoken tot een dikke siroop. Giet de schillen af in een zeef. Spreid een stuk bakpapier uit op een dienblad of ovenplaat en leg hierop de schillen te drogen. Zorg dat ze goed uit elkaar verspreid liggen.

Na een uurtje drogen rol je ze door een kommetje suiker. Leg weer op een rooster of bakpapier en laat nu zo’n 15-20 uur drogen.

Smelt de chocolade au-bain-marie. Doop de gekonfijte sinaasappelreepjes voor de helft in de chocolade. Laat opdrogen op de bakplaat met keukenpapier.

Bewaar de gekonfijte sinaasappelreepjes in een afgesloten trommel of bakje.

Bewaar het recept voor gekonfijte sinaasappelschilletjes op Pinterest:

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*