Home » Lavendel honeycomb
lavendel honeycomb

Lavendel honeycomb

Van het merk De Traay mocht ik een aantal heerlijke biologische honingen uitproberen. Ik hartje honing, vooral in de thee of in de yoghurt. Maar honing is natuurlijk ook heerlijk om mee te koken. Ik maakte deze verrukkelijke lavendel honeycomb met De Traay lavendel honing. Een verslavend lekker snoepgoed!

Lavendel honeycomb

De Traay honing

De imkerij van de Traay was vroeger gelegen aan de Traayweg, een kronkelig zandweggetje tussen Leersum en Doorn. Vandaar de naam! Naast eigen honing importeert De Traay honing van collega imkers uit Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Tegenwoordig vind je De Traay in Lelystad, waar nog altijd op biologische wijze wordt geïmkerd.

lavendel honeycomb

Honeycomb

Met de lavendel honing (niet biologisch) maakte ik deze heerlijke lavendel honeycomb. Honeycomb is een snoepgoed dat zijn naam dankt aan de bubbeltjesstructuur die wel wat weg heeft van een honingraat. Je maakt het heel eenvoudig van boter, suiker, baksoda en stroop, of in dit geval: lavendelhoning. De luchtbubbels ontstaan door het toevoegen van de baksoda. Baksoda koop je tegenwoordig – vaak onder de Engelse naam bakingsoda – gewoon in de supermarkt. Let op: het is wat anders als bakpoeder! En zorg er ook voor dat de bakingsoda niet te oud is. Je kunt een geopend pakje niet eeuwig bewaren, het verliest op een gegeven moment zijn werking.

lavendel honeycomb

Lavendel honeycomb

Wat heb je nodig

  • 40 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 40 gram lavendel honing
  • 1 theelepel baking soda

Boter om in te vetten
Bakpapier en een bakvorm van ca 15 x 15 cm

Vet de bakvorm in en beleg met een stuk bakpapier. Doe de boter, suiker en honing in een (steel)pan met dikke bodem en laat op een laag tot middelhoog vuur smelten. Niet roeren!

Zet vervolgens het vuur wat hoger (middelhoog tot hoog) zodat het flink gaat borrelen. Blijf er bij, het kantelpunt tussen gekarameliseerde en verbrande suiker is klein! Roer niet, je kunt de pan wel een beetje ronddraaien om de karamel gelijkmatig te laten kleuren.

Als het mengsel een mooie goudbruine kleur heeft haal je de pan van het vuur en voeg je de baking soda toe. Roer dit snel door met een garde (het begint flink te bruisen!) en giet het mengsel in de bakvorm. Laat volledig afkoelen en breek in stukken.

Voor deze blogpost heb ik producten opgestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Lavendel honeycomb
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ziet er leuk uit en volgens mij niet enorm lastig om te maken. Ik ga er een keertje mee aan de slag, lijkt mij leuk om te proberen. 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*