Home » My happy life – mei 2017
foodbloggerstour

My happy life – mei 2017

Wat een heerlijke maar vooral ook drukke maand! Ik hoop dat juni meer zon en wat meer rust gaat brengen. Alhoewel, voor dat laatste kan ik natuurlijk zelf ook zorgen. Maar het is soms zo moeilijk om nee te zeggen tegen zoveel leuke dingen! Ik ben dan ook zo blij met mijn gastbloggers Marjolein en Dieneke, aan wie ik af en toe leuke uitnodigingen en producten kan doorsturen. Kijk je mee naar my happy life – mei 2017?

Highlights van Zuid-Engeland: Oxford

Vakantie Zuid-Engeland

De maand begon natuurlijk fantastisch met een reisje van zes dagen naar Zuid-Engeland. Je leest er alles over in deze blogpost. En in die week was Bodhi ook nog eens jarig. Twaalf jaar alweer, waar blijft de tijd? Bodhi is drie weken te vroeg geboren, nu liggen onze verjaardagen precies vier weken uit elkaar. Anders was dat maar een weekje geweest. In ieder geval is mei bij ons een feestelijke maand! In Engeland hebben we natuurlijk gebak gegeten en cadeautjes uitgepakt aan de ontbijttafel. En zijn verjaardag voor de familie hebben we nog eens dunnetjes overgedaan in het weekend nadat we weer thuis waren!

Mijn eigen bedrijf

Mijn eigen bedrijf!

Op 5 mei – bevrijdingsdag – trok ik de stoute schoenen aan en schreef mij in bij de Kamer van Koophandel. My happy kitchen & lifestyle is vanaf nu een heus bedrijf! In de bedrijfscategorie: ‘schrijven en overige scheppende kunst’. Hoe mooi klinkt dat? Er gaat op zich niet veel veranderen hoor. Maar het is voor mijzelf een soort bevestiging dat ik op de goede weg ben en aan een toekomstdroom wil werken.

foodbloggerstour

Foodbloggerstour Den Haag

Eén van die toekomstdromen kwam deze maand al uit. In het najaar van 2016 was ik uitgenodigd voor een foodtour door Amersfoort. En sinds die tijd had ik altijd het idee in mijn hoofd om hetzelfde te organiseren, maar dan natuurlijk in Den Haag. Alleen was dat event  georganiseerd door een pr-bureau, in opdracht van de gemeente. Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en zelf de leukste en lekkerste adresjes in Den Haag aangeschreven met mijn idee. En binnen een paar dagen had ik alles rond.

Op vrijdag 19 mei hebben we met een groep van 15 foodbloggers de hele dag door Den Haag gelopen en geproefd van al het lekkers dat deze mooie stad te bieden heeft. Het hele verslag staat natuurlijk al online! Het was een groot succes en er komt zo goed als zeker een tweede tour in het najaar, die ik in samenwerking met Den Haag Marketing zal gaan organiseren.

Goodiebag

Bij een event hoort natuurlijk ook een goodiebag. Wij hadden er maar liefst twee! Amazing Oriental leverde een prachtige tas vol met Aziatische heerlijkheden. En dankzij mijn lieve vriendin Cocky van Intercédé kreeg iedereen een prachtig bedrukte tas met daarin ‘goodies’ van alle deelnemende bedrijven aan de foodbloggerstour! Mag ik zeggen dat ik best een beetje trots op mezelf ben? En trots op en blij met Marjolein en Evita, die mij zo fantastisch geholpen hebben!

Verse oogst box

Foodpost

Het was wat minder druk qua foodpost deze maand, al mag ik natuurlijk nooit klagen! Een box vol met verse heerlijkheden van Verse Oogst, waarvan de asperges linea recta naar mijn ouders gingen. Zij blij, ik blij (ze waren fantastisch lekker heb ik begrepen). Een prachtige Pindakaaskookboek (review volgt) en heerlijke bakmixen en ander lekkers van USgroceries. Ik maakte hier o.a. de Reese’s peanutbutter cupcakes mee. Ik mocht kennis maken met een nieuw ijsmerk, Westcoast frozen yoghurt, en voor Moederdag kreeg ik van Australian prachtige chocolade. Zoals ik al zei, niets te klagen..

huzarensalade deconstructed

Events

Naast mijn eigen foodbloggerstour waren er nog andere leuke events deze maand. Waaronder een heerlijke lunch in het kader van de week van de fantasie in restaurant The Park in Rotterdam. Mag ik iedere week zo lunchen? Ik ben echt fan van chefkok Erik van Loo (**). Alles wat uit zijn handen komt is lekker.

Namens My happy kitchen & lifestyle ging Dieneke naar de opening van Lab-44 (review volgt binnenkort) en mocht ze ontbijten met Scoupy op de Libelle zomerweek!

Door fonQ was ik uitgenodigd voor een dag met maar liefst 3 workshops: over thee, over koffie, en over bakken met La Creuset. Waar ik veel wetenswaardigheden op deed over thee zetten, een heerlijke zomerse espresso-cola shot leerde maken en mijn groepje maar liefst drie verschillende baksels op tafel zette, waaronder deze bijzondere tarte tatin met ananas, gezouten karamel, noten en kerrie!

fonQ workshop

Uit eten

Het uit eten gaan in nieuwe restaurants schoot er een beetje bij in deze maand. Natuurlijk gingen we iedere avond uit eten in Engeland (Thais, Indiaas en natuurlijk Engels). En we smokkelden deze maand omdat we zooooo graag wilde eten bij onze favoriete Thai. Halen we volgende maand wel weer in! We ‘moeten’ sowieso nog uit eten voor Bodhi’s en mijn verjaardag, De jarige mag kiezen!

En ik was natuurlijk jarig!! Ik vierde het zondag, wel zo gemakkelijk voor familie die wat verder weg woont. Van Peter en Bodhi kreeg ik de pastamachine die ook op mijn verlanglijstje stond! Een review volgt uiteraard!

Ik heb zin in juni, het schiet nu op richting de zomer en de zomervakantie! Ik heb weer een paar leuke events in de agenda staan maar ook zin in wat rust en zon. Even de goede combi zoeken! En in juni hebben we weer wat te vieren: op 26 juni zijn Peter en ik 25 jaar samen! Dat is wel een feestje waard toch?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Ziet eruit als een drukke, maar leuke maand. En wat een hoogtepunten joh: ingeschreven bij de KvK, jarig en je eerste foodbloggerstour. Van harte gefeliciteerd Anne-Marie! 🙂

  2. Van ?e met jouw zoon, en alvast met jullie 25 jarig samen zijn! En wauw!! Geweldig zeg: een eigen bedrijfje. Van harte gefeliciteerd, dat wist ik niet!! Ik ben benieuwd wat ik in de toekomst verwachten kan dan!??

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*