Home » My happy life maart 2018

My happy life maart 2018

Hoera, het is lente! En hoewel het nog niet altijd even warm is, heb ik wel de lente in mijn hoofd. Lammetjes, bloemen, buiten zitten in een voorzichtig zonnetje…niets maakt me blijer! En wat dacht je van al die vrije dagen die we weer voor de boeg hebben straks? Maar vandaag blik ik even terug op een wisselvallige maand maart. Wat weer betreft dan hè, want voor mij was het best wel een relaxte maand. Niet te druk, maar vooral ook niet saai. Precies zoals ik het graag zie! Kijk je mee naar my happy life maart 2018?

Wafels met aardbeien

Lekkers!

Het was een maand vol lekker eten. What’s new hahaha. Ook moest ik deze maand naar een terugkomdag in de kliniek. Wegen, meten, bloedwaardes checken. Gelukkig was alles okay, toch altijd weer fijn om te horen!

Ik leende van mijn moeder het wafelijzer (dat zelfs nog van mijn opa geweest is). Het is zo lekker en makkelijk om (in 3 minuten!) verse wafels te maken. Heerlijk met poedersuiker en aardbeien. Ons nieuwe favoriete weekend ontbijt.

British car & lifestyle

Met vrienden bezochten we de British Car & Lifestyle beurs in Rosmalen. De mannen gingen vooral voor de ‘Cars’, Gerda en ik meer voor het lifestyle gedeelte. Heerlijke fudge, pies en andere Britse heerlijkheden!

fudge

Het is sowieso weer een maand van de snoeperijen. Want heel veel paaschocolade, zowel gekregen als zelfgezocht. Het roept gewoon naar je in de winkel toch? Heb je al die smaken paaseitjes bij Jamin al gezien? Maar het hoogtepunt qua lekkernijen was toch wel de high tea die ik met mijn moeder deed in hotel Des Indes in Den Haag. Een supergezellige én lekkere middag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

High tea in hotel Des Indes

Verder was het gewoon een gezellige en redelijk rustige maand. We bezochten het Natuurhistorisch museum en het Chabot museum in Rotterdam, gingen weer eens heerlijk uit eten bij onze favoriete Thai en bleven tijdens de hele koude dagen ook gewoon lekker veel thuis. Ook aten we weer heerlijke lekkernijen die Bodhi maakt tijdens zijn kooklessen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze broccoli quiche?

broccoli quiche

Op de valreep bezocht Bodhi met zijn vader Comicon in Utrecht, een soort beurs voor games, superheldenfilms- en stripboekenverslaafden. Ofzo. In ieder geval een echt vader-zoon uitje. En ik had lekker het rijk alleen voor de zaterdag, ook wel eens lekker!

Op stap

Voor My happy kitchen ging ik weer een paar keer gezellig op stap. Met gastblogger (en vriendin) evita naar de voorjaarsbeurs in de Trademart in Utrecht. We bezochten daar onder andere de stands van Le Creuset en Homeij, bekend van de geweldige messen van o.a. Sabatier en Victorinox.

HEMA ballenbak

Met vriendin Annemarie ging ik naar de opening van de HEMA paasei pop-up store. Een hilarische avond, waar we bijna ‘verdronken’ in de ballenbak en ons haast misselijk aten aan alle paaseitjes, taart en marshmallows.

Mr Goodiebag event

Met oud-gastblogger Marjolein – die tegenwoordig zelf blogt op Foodies have arrived (aanrader!) reisde ik af naar Amsterdam voor een supergezellige middag bij Mr. Goodiebag in het Kimpton De Witt hotel in Amsterdam. Zo leuk om op deze manier ‘business’ and pleasure te kunnen combineren. Ik genoot hier van een voortreffelijk gin-tonic met Bobby’s gin, mijn favoriet!

Gang 5 De Pepermolen

Met Evita ging ik heerlijk uit eten bij De Pepermolen in Leidschendam, het verslag kon je afgelopen vrijdag lezen.

Ik moest helaas ook een aantal afspraken afzeggen, waaronder de opening van Vapiano en Wagamama in Utrecht. Als je dan de foto’s voorbij ziet komen op Social Media dan baal ik soms weleens. Ik wil wel overal bij zijn, maar het kan nou eenmaal niet. Ze noemen dat ‘fomo’, dat staat voor ‘fear of missing out’. Ben ik daar eigenlijk niet te oud voor?

AH paaseitjes

Foodpost

Er kwam veel leuks en lekkers mijn brievenbus binnen vallen! Het prachtige boek van Heel Holland Bakt winnaar Hans, het beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet, het Margriet kookboek, het leuke Opruimboek van Tina Favache (reviews volgen), heerlijke rijst van Tilda en groentespreads en pindakaas van Mr. Kitchen. De leukste foodpost kwam deze maand toch wel van Albert Heijn, in de vorm van een doos met alle 33 verschillende smaken paaseitjes. Ik at er iedere dag een paar, zodat ik tegen de Pasen alles getest had. En uiteraard hielp Bodhi een handje mee 🙂

ramekins

 

Ook kreeg ik weer de nodige goodiebags (ik kom inmiddels om in de tassen!). Het leukste item deze maand waren de prachtige ramekins van Le Creuset in de nieuwe trendkleur deep teal. Zijn ze niet prachtig?!

macarons

Fifty before fifty

Ik heb weer twee belangrijke items kunnen afstrepen van mijn fifty before fifty lijst! Nummer 14, high tea in Des Indes én nummer 18: macarons bakken. Het recept ervan komt nog online, maar mag ik vast dit mooie resultaat met jullie delen? Ik was namelijk maar wat trots dat ze de allereerste keer zo goed gelukt zijn! Ik maakte ze in mijn favoriete kleur turquoise en maakte een vulling van botercrème met gember. Echt zo lekker, ik heb nu echt de smaak te pakken!

Komende maand wordt het vast mooier weer en gaat het misschien wel lukken om naar de Biesbosch, Villa Augustus of de Hoge Veluwe te gaan. Ik heb nog twee maanden te gaan voor mijn 50e!

Mijn eigen stroopwafel maken
Mijn eigen stroopwafel maken met Amsterdam Goodcookies

April

April wordt vast nog zonniger (yes!). Ik heb zo’n zin om mijn balkonnetje weer op te vrolijken met bloemen en planten. Als je dit leest zit ik aan de Paasbrunch in een restaurant met mijn ouders en mijn eigen gezinnetje te genieten van allemaal heerlijke gerechtjes. Op de agenda verder deze maand o.a. de oh zo leuke Culi pers lunch en een high-tea bij Homemade Queen! Ook doe ik alweer voor de zesde keer mee met EPIC, dat staat voor echte post is cool. Er doen zo’n 100 mensen aan mee, en voor jouw ‘lootje’ stel je een pakketje samen van € 7,50 ex verzendkosten. Leuk om samen te stellen én om te ontvangen, vooral ook omdat iedereen altijd heel erg zijn of haar best doet een zo’n persoonlijk en leuk mogelijke inhoud te bedenken. Check maar eens de #echepostiscool op Twitter, dan zie je de leukste pakketjes voorbij komen!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. leuk overzicht weer!!! en hopelijk komt de zon inderdaad lekker snel in april!! we willen nu toch echt wel zon en terasjes weer he 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*