Home » My happy life februari 2018
flamingo's

My happy life februari 2018

Als februari voorbij is betekent het ook dat de lente voor de deur staat: mijn favoriete seizoen. De maand maart is voor mij de maand van krokussen en narcisjes, het eerste voorzichtige zonnetje, een heleboel paaseitjes en plannen maken voor de vakantie(s). Maar vandaag kijk ik met jullie eerst even terug naar my happy life februari 2018!

museum beelden aan zee

Cultureel

Omdat we in het bezit zijn van een museumkaart gaan we best wel vaak naar een museum. Maar vooral ook omdat we het erg leuk vinden. Zelfs in eigen stad zijn er musea (of soms tentoonstellingen) die we nog niet gezien hebben. Deze maand bezochten we o.a. het fotomuseum in Den Haag en museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Vooral die laatste had een bijzondere tentoonstelling, met opgezette dieren! De dieren zijn overigens wel allemaal een natuurlijke dood gestorven.

Hermitage

Op een vrije maandag plande Peter en ik een dagje Amsterdam, om een bezoek te brengen aan de Hermitage en het Stedelijk Museum. Zelfs op een doodgewone maandag in februari is het daar dus razend druk! Voor het Van Gogh en het Rijks stond zelfs een rij. Naar die laatste twee willen we binnenkort ook een keertje, maar voor nu waren twee musea wel weer voldoende. We wandelden van de Hermitage (oude meesters) door het altijd mooie Amsterdam naar het Stedelijk (moderne kunst). Mijn passen heb ik die dag ruimschoots gehaald! Maar wat was het een gezellige maandag, met in de middag zelfs wat tijd voor een glaasje wijn en bitterballen. Gaan we vaker doen. Bodhi zat ondertussen gewoon op school…..

Thom Ka Kai soep

Thais

Op een zaterdag kregen we bezoek van vrienden die we hebben leren kennen tijdens onze vakantie naar Thailand. De vorige keer waren wij naar Tiel afgereisd, dit keer kwamen zij bij ons. We gingen gezellig naar het strand in Kijkduin en ’s avonds kookte ik uitgebreid, Thais uiteraard! Ik maakte o.a. Tom kha kai soep, Massaman curry en chicken cashewnut. Het was een gezellige dag! Daan, hun zoon, is net zo oud als Bodhi en net zo dol op gamen. Je hebt dus geen kind aan ze!

flamingo's

Mijn ouders waren die week een paar dagen in Zeeland waar mijn vader deze fantastische foto maakte van een flamingo kolonie die in het Grevelingenmeer overwinterde. Wat een bijzonder gezicht!

truffel tagliatelle

Uit eten

Het was ook weer een maand van vele lekkere etentjes. Ik ging lunchen bij Jamie’s Italian met Mariëtte van de blog Over eten gesproken. Bij Jamie’s Italian krijg je voor maar € 14,95 een heerlijke tweegangen-lunch. Ik begon met truffeltagliatelle en daarna een hamburger. Meer dan ik op kon, maar ontzettend lekker. We hebben heerlijk gekletst over van alles en nog wat, en vooral over foodbloggen natuurlijk. Superleuk, van die collegiale intervisie lunches!

Social Deal voor een schijntje: Papermoon

Met gastblogger Evita at ik bij Papermoon in Voorburg en met Peter in het vernieuwde restaurant Pearl in het Hilton Den Haag (review komt morgen online!).

Diner watertoren

Met de hele familie aten we in de oude Watertoren van Assendelft ter ere van de verjaardag van mijn vader (en ook nog een beetje van mijn moeder). Door het prachtige weer hadden we een fabelachtig mooi uitzicht. Je kon zelfs tot aan Alkmaar en Egmond (de duinen) kijken! In het dorp Westzaan (op de foto rechtsboven) ben ik geboren.

Op de valreep aten we eergisteren nog heerlijk bij Argentijns restaurant Santos in Scheveningen. Omdat Bodhi vakantie heeft enzo. Of eigenlijk gewoon omdat we er zin in hadden 🙂

Scoupy op de huishoudbeurs

Huishoudbeurs

Door Scoupy was ik uitgenodigd om de Huishoudbeurs te bezoeken. Daar ben ik voor het laatst geweest toen ik zwanger was van Bodhi, 13 jaar geleden dus. En toen vond ik het ook al niets….Maar hup de trein in, waar ik door een actie van NS gelukkig eerste klas kon reizen. De ontvangst in de perslounge bij Scoupy was super leuk en interessant, en bij de Scoupy supermarkt deed ik mee aan de (zeer rendabele!) actie waarbij je zes producten mocht uitkiezen voor € 10,00 waarna je via de Scoupy app ook weer 10 euro kreeg teruggestort. Gratis boodschappen, wie wil dat nout niet? Daarna deed ik nog zelf een rondje maar ik kwam niet verder dan 30 minuten in de eten & drinken hal….

mojito ijs

Zelfs dit Mojito ijsje met 5% alcohol kon niet voorkomen dat ik gillend naar buiten rende. Sorry, niets voor mij.

Recepten uit Wenen

Foodpost

Ik kreeg twee prachtige kookboeken opgestuurd. Over The Curry guy kon je al eerder lezen op mijn blog. Van de ‘Recepten uit Wenen’ komt nog een uitgebreide review op mijn blog. Wat een prachtig kookboek. Alleen al om de cover zou ik ‘m willen hebben!

Ook kreeg ik nog een leuk pakketje met Sleepy time tea van Celestial en drie pakken lijnzaaddrink van OOOmega. Waarover ik zeer sceptisch was, maar wat dus prima te drinken bleek!!

Stedelijk museum
Stedelijk museum Amsterdam

Fifty before fifty

Het Stedelijk (22) en de Hermitage (21) kunnen worden doorgestreept van de fifty before fifty lijst ! En ik schreef me in voor het Blogger by Nature event op zaterdag 2 juni. Daar ga ik een workshop Google Analytics doen. En hoewel het event na de deadline van 30 mei valt (mijn 50e verjaardag!) streep ik nummer 38 (mijzelf eindelijk eens verdiepen in Google analytics) toch door. Het is namelijk de intentie die telt toch? Ik blijf natuurlijk lieve kaartjes sturen (altijd goed!). Er staat nog best veel op de lijst, ben bang dat ik niet alles ga halen voor mijn 50e… Maar de lente komt er aan, dus dan komen dingen als lunchen bij Villa Augustus en kanoën in de Biesbosch ook wat meer in de weekendplanning!

eitjes HEMA

Maart

Voor maart staan er alweer leuke dingen gepland. Ik ga o.a. naar de voorjaarsbeurs op de Trademart in Utrecht, op uitnodiging van Le Creuset en van Diamant Sabatier. Ook ga ik eten bij het nieuwe filiaal van Wagamama in Utrecht met foodblogger Fabienne van Glutenvrij in Utrecht en ga ik lunchen bij Amina van I’m feeling good. Lekker eten en kletsen met collega bloggers, de perfecte combi. Volgende week ga ik naar de opening van de HEMA paasei pop-up store met een oude vriendin én ik ga proberen om deze maand nummer 14 van mijn fifty before fifty lijst te schrappen: high-tea in Des Indes, waarvoor ik mijn moeder ga uitnodigen. En het wordt lente, joehoe!

Heb jij nog leuke plannen voor maart?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. De Huishoudbeurs lijkt mij best leuk!???? En musea zijn altijd super, ik wil graag naar De Fundatie, lijkt me een geweldig museum!

  2. Wini.schuster@kpnmail.nl

    Weer een redelijk druk maandje Anne Marie maar wat is er aan de hand met de foto van het stedelijk museum?? Heeft iemand er een pot rode verf tegen aan gegooid?

  3. Wat leuk jouw actie fifty before fifty! Je hebt er nog wat te gaan maar het leven houdt gelukkig niet op bij 50. Wel heb je al een hoop leuke dingen af kunnen strepen. Good for you!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*