Thai chicken cashewnut (en 100e blogpost!)

Hoera, vandaag zet ik mijn 100e blogpost online! Toch weer een leuke mijlpaal.
 
Thais eten doe ik graag. Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen tijdens een groepsreis door Thailand. Voor ons is de herinnering aan al dat heerlijke eten dus extra speciaal. Tijdens ons huwelijk hebben we daarom met alle gasten in een Thais restaurant in de haven van Scheveningen gegeten. 
 
Thai chicken cashewnut

Dit gerecht aten wij regelmatig in Thailand en stond meestal onder de naam ‘Thai chicken cashewnut’ op de kaart. De officiële naam is Gai Pad Med Ma Muang. Een simpel maar heerlijk gerecht, dat in een mum van tijd op tafel staat. Serveer het met bijvoorbeeld een simpele en frisse salade van flinterdunne komkommerschijfjes met zoete chilisaus.
Wat heb je nodig (twee personen):
  • 250 gram kipfilet
  • bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje lente-uitjes
  • 75 gram gezouten cashewnoten
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel (roerbak) olie
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 gram jasmijn-,  of pandan rijst

 

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
Snijd de kip in dunne reepjes, doe wat bloem in een schaal of plastic zak en haal de kipreepjes even door de bloem. Roerbak de kip in een lepel (roerbak)olie snel bruin. Snij de sjalotjes en knoflook fijn en de lente-ui in ringetjes.  Roerbak de sjalotjes, knoflook en lente-ui even kort (3 minuutjes) mee. Voeg de oestersaus, sojasaus en suiker toe en warm nog even goed door. Garneer tot slot met de cashewnoten en serveer met de rijst.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge