Thai chicken cashewnut (en 100e blogpost!)

Thais eten doe ik graag. Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen tijdens een groepsreis door Thailand. Voor ons is de herinnering aan al dat heerlijke eten dus extra speciaal. Tijdens ons huwelijk hebben we daarom met alle gasten in een Thais restaurant in de haven van Scheveningen gegeten. Waar o.a. deze chicken cashewnut op tafel kwam!

thai chicken cashewnut
Dit gerecht aten wij regelmatig in Thailand en stond meestal onder de naam ‘Thai chicken cashewnut’ op de kaart. De officiële naam is Gai Pad Med Ma Muang. Een simpel maar heerlijk gerecht, dat in een mum van tijd op tafel staat. Serveer het met bijvoorbeeld een simpele en frisse salade van flinterdunne komkommerschijfjes met zoete chilisaus.
En oja, vandaag zet ik mijn 100e blogpost online! Toch weer een leuke mijlpaal. Hoera!

Thai chicken cashewnut

Wat heb je nodig (twee personen):
  • 200 gram kipfilet
  • bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • roerbakgroente naar keuze (paprika, lente-ui, sjalotjes, wortel, broccoli, babymais)
  • 75 gram gezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel (roerbak) olie
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 gram jasmijn-,  of pandan rijst
Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
Snijd de kip in dunne reepjes, doe wat bloem in een schaal of plastic zak en haal de kipreepjes even door de bloem. Roerbak de kip in een lepel (roerbak)olie snel bruin. Voeg de knoflook toe. Roerbak vervolgens de groente mee tot ze beetgaar zijn. Voeg de oestersaus, sojasaus en suiker toe en warm nog even goed door. Garneer tot slot met de cashewnoten en serveer met de rijst.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*