Ikea foodchallenge: Indiase curry met kipballetjes

Misschien had je het al gezien op Facebook of Instagram: samen met een aantal andere ‘insiders’ en Uit Pauline’s keuken doe ik mee aan de Ikea Foodchallenge. De uitdaging? Een nieuw gerecht bedenken voor het restaurant van Ikea. De prijs? Naast eeuwige roem win je ook nog eens een droomkeuken ter waarde van € 6500! Die droomkeuken heb ik al, maar die eeuwige roem is natuurlijk ook niet verkeerd! Misschien dat het me lukt met deze Indiase curry met kipballetjes?

Indiase curry met Ikea kipballetjes

Enige voorwaarden van de challenge is dat je gebruik maakt van één van de twaalf door Ikea geselecteerde ingrediënten. Als opwarmertje kreeg ik van Ikea een prachtige mand vol lekkernijen toegestuurd. Voor mijn eerste inzending koos ik voor de Kyckling-köttbullar, ofwel de kipballetjes. Ik maakte er een Indiase curry mee.

Mand vol met Ikea producten

Overigens mag iedereen aan deze foodchallenge meedoen! Kijk op de site voor alle spelregels.

De curry is een ideale doordeweekse makkelijke maaltijd. Mild genoeg voor het hele gezin. Je kunt de broccoli eventueel vervangen door bloemkoolroosjes en wanneer je de kipballetjes vervangt voor de Ikea groente balletjes zet je heerlijk vegetarisch gerecht op tafel.

Je kunt deze maaltijd nog uitbreiden door het te serveren met allerlei lekkers als raita (komkommer en munt met yoghurt), pappadums (een soort Indiase kroepoek) of naan brood.

Indiase curry met kipballetjes

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 350 gram Ikea kipballetjes
  • 1 grote ui
  • 2-3 eetlepels milde curry (ik gebruik die van Patak of Sharwood)
  • 1 bekertje room (250 ml)
  • 1 broccoli
  • 1 zakje amandelschaafsel (b.v. Oetker)
  • ghee (of olie)
  • 400 gram rijst (ik gebruikte dit keer Lassie notenrijst)
Voor de raita:

  • Halve komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • paar muntblaadjes
  • zout/peper

Maak eerst de raita. Schil en rasp de komkommer en laat goed uitlekken in een vergiet (verwijder eventueel eerst de zaadlijsten door de komkommer overdwars te halveren). Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de komkommer en munt met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Zet even weg in de koelkast.

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
Ontdooi de kipballetjes in de magnetron (volg de instructies op de verpakking)
Snijd de ui fijn. Smelt de ghee in een wok of koekenpan en bak hierin de ui in een paar minuutjes zacht. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de broccoli en kipballetjes toe en roerbak een paar minuutjes mee. Voeg de room toe, roer om met de currypasta en laat op een laag vuur nog zo’n 5 minuten sudderen. Voeg de laatste paar minuten de amandelen toe.

Serveer de curry met rijst, pappadums of naan brood en wat frisse raita.

Ga jij aan de foodchallenge meedoen? En welk ingrediënt kies jij dan uit?

4 Comments

  1. kimberley van Beek

    Ziet er goed uit Anne-Marie 😀

  2. Klinkt weer heerlijk! Ik gun je die eeuwige roem. Toi toi toi!

  3. Lief! Ik heb al veel geniale recepten voorbij zien komen maar je weet het nooit!

  4. Dank je Kimberley!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge