Home » Lavendelsiroop en lavender breeze cocktail

Lavendelsiroop en lavender breeze cocktail

Zelf siroop maken is leuk en eenvoudig. Nog leuker is het om te experimenteren met aparte smaken. Zo proefde ik onlangs van Agroposta de lavendellimonade en wist meteen: ik ga lavendelsiroop maken!

lavendelsiroop

Net als bij bijvoorbeeld muntsiroop is siroop maken een kwestie van intrekken van de smaak en de juiste verhouding van water en suiker. Geen hogere wiskunde dus, deze lavendelsiroop, maar wel heel erg lekker en bijzonder van smaak!

Gebruik de siroop eenvoudig voor limonade of maak er voor een speciale gelegenheid eens een cocktail mee, zoals deze lavender breeze. Serveer in een mooi glas met een takje lavendel.

Lavendelsiroop

Wat heb je nodig:

 • 300 ml. water
 • 150 gram suiker
 • 1 eetlepel gedroogde lavendelbloemen (natuurwinkel)

Roer de suiker en de lavendelbloemetjes door het water en breng rustig aan de kook. Roer door totdat alle suiker goed is opgelost en haal dan de pan van het vuur. Laat tenminste 1 uur staan (langer mag ook) en zeef de limonade door een doek of koffiefilter. Giet in een mooie fles of flesjes.

Lavendelsiroop met kleurstof

Omdat de siroop een beetje gelig van kleur is heb ik voor de cocktail aan de siroop een paar druppels paarse voedingskleurstof toegevoegd. Het oog wil tenslotte ook wat. Het is beslist niet nodig voor de smaak, maar in een cocktail komt de paarse kleur wel heel goed tot haar recht! Je kunt lavendelsiroop ook kant-en-klaar kopen, van het merk Monin. Deze siroop is ook paars.

Lavender Breeze cocktail

Deze cocktail bestaat uit wodka, een scheutje citroensap en een scheut lavendelsiroop. Niets meer en niets minder! Serveer met een takje verse lavendel.

7 Comments

 1. Ik zeg alvast: Proost!

  Lijkt me heel leuk om bij bijzondere gelegenheden zo'n bijzondere cocktail te drinken.

  Een tip voor de gedroogde lavendel. Die kun je inderdaad in de natuurwinkel kopen, maar als je in de stad woont, kun je ook eens kijken of ze geen zak gedroogde lavendel hebben bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt. Véél voordeliger dan bij de natuurwinkel!

 2. Oh, wat leuk dit!

 3. Bedankt voor de tip!

 4. Als je lavendel in de tuin heb staan kan je die dan hier ook voor gebruiken, en moet je hem dan ook eerst drogen of kan je hem ook gewoon vers gebruiken?

 5. Als je lavendel in de tuin heb staan, kan je die ook hiervoor gebruiken. Zo ja, moet deze ook eerst gedroogd worden of kan deze gewoon vers gebruikt worden en heb je dan ook dezelfde hoeveelheid nodig?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*