Home » 5 x goedkoop uit eten

5 x goedkoop uit eten

Is het niet heerlijk om uit eten te gaan? Een avondje niet te hoeven koken, te genieten van allerlei lekkere gerechten die je normaal gesproken niet zo snel klaar maakt, goed gezelschap, lekkere wijn… Als het aan mij lag ging ik minstens één keer per week uit eten, alleen laat mijn budget dat zelden toe. Toch kun je ook best goedkoop uit eten…

Vapiano

Er zijn restaurants waar je lekker uit eten kunt gaan zonder meteen een enorm gat in je budget te slaan. Okay, het zijn wellicht niet meteen de gezelligste restaurants. Maar heb je een keer geen zin om te koken of trek in tapas of Italiaans, dan kun je bij deze restaurants al voor een bedrag tussen de 5 en 20 euro terecht! Ja voor 5 euro, je leest het goed! Ik laat je vijf restaurants (landelijke keten) zien waar je goedkoop uit eten kunt!La Place

Goedkoop uit eten – minder dan € 5,00

La Place

Misschien niet meteen de gezelligste, maar vast en zeker de goedkoopste. Want wist je dat je bij La Place iedere avond (behalve op zondag) tussen 17.00 en 19.00 uur terecht kunt voor een voordeelmenu voor maar € 3,95? Iedere maand kun je kiezen uit drie dagschotels. Deze maand zijn dat bijvoorbeeld een Balinese wokschotel, een salade Nicoise of een gehakte steak met zomerse salsa en frites. Voor een euro meer kun je ook nog kiezen uit een salade of een dessert. Twee gangen voor maar € 4,95 – goedkoper kun je nergens terecht volgens mij! En een glas water is gratis.

Goedkoop uit eten – minder dan € 10,00

Ikea

Wederom niet echt gezellig maar zeker goedkoop: het restaurant van Ikea! De bekende Zweedse gehaktballetjes bestel je al vanaf € 3,95 – inclusief een portie friet of puree. En wist je dat ze tegenwoordig ook vegetarische- en kipballetjes hebben? Zelfs voor een wat luxere portie zalmfilet met groente ben je maar € 6,99 kwijt en met een heerlijke pannacotta met aardbeien toe (€ 1,99) blijf je toch ruim onder een tientje. Ook lekker en nieuw op de kaart: een Zweeds kaasplateau voor maar € 2,99.

Eazie

Eazie

Trek in een lekkere wokmaaltijd? Ga dan naar één van de filialen van Eazie. Vanaf € 4,95 stel je je eigen maaltijd samen door te kiezen voor vega, vlees of vis, een saus, noodles of rijst en groente. En je maakt het helemaal af met een heerlijke topping als koriander, cashewnoten of gebakken uitjes. Voor een portie udon noodles met biefstuk, thai curry, vijf verschillende groenten en koriander ben je € 7,85 kwijt. Met een heerlijk glas jasmijn thee erbij ben je onder de 10 euro klaar!

Goedkoop uit eten – minder dan € 20,00

La Cubanita

Van zondag t/m donderdag betaal je bij tapas restaurant La Cubanita € 17,50 euro. Voor dit bedrag mag je onbeperkt de heerlijkste tapas eten. Zolang je je houdt aan de regels (max. 2 tapas per persoon per keer, volgende ronde als alle tapas op zijn) kun je helemaal losgaan op de heerlijke queso de cabra, albondigas en calamares.

Entree Vapiano Rembrandtplein

Vapiano

Trek in Italiaans? Ga dan vooral naar één van de restaurants van Vapiano. Begin bijvoorbeeld met een heerlijke bruschetta (€ 2,50), vervolgens een verse tagliatelle met salami, ricotta en rucola (€ 8,25) en tot slot nog een tiramisu della casa (€ 2,50). Een witte pino grigio erbij (€ 3,50) en je blijft nog ruim onder de € 20 euro voor dit heerlijke Italiaanse driegangenmenu.

12 Comments

 1. Dankjewel voor deze tips!
  Uit eten gaan is leuk en hoeft – naar mijn mening – niet altijd duur te zijn. Ik moet de Vapiano eens proberen. Ging er nooit naartoe omdat ik ervan uitging dat ie duur was.
  Bij La Place kom ik al een poosje niet meer. Ik ging altijd naar het restaurant boven de Centrale Bibliotheek in Amsterdam. Maar de service daar was keer op keer zo ongelooflijk slecht, uiteindelijk verpestte dat mijn humeur. En een slecht humeur kan niet de bedoeling zijn van uit eten gaan 😉

 2. kimberley van Beek

  Ik eet soms voor het werken bij de Hema. 2,50 voor boerenkool en worst haha! 😀

 3. Beauty Unboxing

  Leukte tips!!

 4. Nee, een slecht humeur wil je niet, ook niet als je minder dan 5 euro kwijt bent! Een ander filiaal proberen misschien? Vapiano is echt een aanrader, het eten is erg goed en gevarieerd!

 5. Bedankt voor de aanvulling, had ik ff niet aan gedacht, die goede oude Hema!

 6. Bij Vapiano hebben we voor het eerst gegeten in Basel, wat een leuk restaurant is het! 😀

 7. Vapiano vind ik een goede tip, Ikea en La Place zie ik niet echt als uit eten. Vooral niet omdat ik het eten echt belabberd vind.
  Als wij goedkoop willen eten, gaan we vaak naar een leuk tokootje of toen we nog in Amsterdam woonden naar de Chinees op de Zeedijk. Heerlijk eten voor minder dan een tientje.

 8. Goed he, Vapiano! Jammer van de rijen soms maar de pasta's zijn echt lekker!

 9. Ik wilde me beperken tot restaurants met een landelijke dekking. Maar uiteraard zijn er heel veel leuke restaurantjes en toko's waar je ook goedkoop en lekker kunt eten!

 10. Leuk om dit te lezen!

 11. Dank je wel Michelle!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*