Home » MaMa Kelly Den Haag

MaMa Kelly Den Haag

Ken je dat? Dat je een restaurant ontdekt waar gewoon alles klopt? Het interieur, de bediening, het eten. Die prettige ontdekking deed ik onlangs weer eens bij bij MaMa Kelly Den Haag! In het prachtige oude ketelhuis van de voormalige Caballero fabriek geniet je van de heerlijkste gerechten van de meest eenvoudige menukaart ooit: kip of kreeft.De prachtige hoge ramen, de industriële elementen, de neon-verlichting, het interieur, je blijft gewoon om je heen kijken! Zelfs de bediening is gekozen op uiterlijk, en gelukkig naast knap ook heel kundig en vriendelijk. Aan het verzoek om een karaf kraanwater en om een half voorgerecht te serveren (ons leken twee garnalenkroketten + brood + sla wat veel) werd zonder moeite gehoor gegeven.

Garnalenkroketje bij Mama Kelly

Een heerlijk kroketje! Had er best twee gelust 🙂 Maar we kwamen natuurlijk voor het hoofdgerecht: de kreeft. Zouden we een halve of een hele kreeft nemen? De keuze ging uiteindelijk naar een halve, volgens de klassieke bereiding met botersaus en citroen. Om je vingers bij op te eten, zo lekker. En die vingers, die heb je nodig! Om samen met de tang en het kreeftenvorkje zoveel mogelijk vis uit de kreeft te ‘vissen’. Samen met de heerlijke dikke frieten en veldsla uiteindelijk voldoende, zodat er ook nog ruimte was voor een toetje en koffie.

kreeft bij Mama Kelly

De citroentaart meringue had ik dan ook voor geen goud willen missen. Wat is dat toch lekker. Met een glas Pinot Gris en koffie toe waren we zo’n 43 euro p.p. kwijt. Een net bedrag voor de kwaliteit en de ambiance. Mama Kelly heeft ook een prachtig terras aan het water (okay, midden in het industriegebied…) dus met mooi lenteweer kom ik hier zeker nog een keer terug!

Citroentaart meringue bij Mama Kelly

Toen we rond 10 uur weer naar huis wilden gaan bleek de bus helaas niet meer te rijden… Balen, maar even van de positieve kant: in die 40 minuten lopen naar het station heb ik vast al een heel stuk van die citroentaart verbrand!

MaMa Kelly
Saturnusstraat 100, Den Haag
www.mama-kelly.nl

p.s. het zijn vaak de kleine dingen die het ‘m doen. Zoals deze persoonlijke noot op de kassabon. Hugo, jij ook bedankt voor de gezellige avond!

Kassabon MaMa Kelly

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

15 Comments

 1. Zo! Dat ziet er heerlijk uit, nog nooit een echte kreeft uit zijn schaal gegeten maar dit lijkt me heerlijk. De foto’s zien er ook echt “finger licking good” uit 🙂

 2. Het is opmerkelijk hoe ieder zijn eigen idee heeft van ‘gezelligheid’. Hoewel de interieurfoto’s prachtig zijn, houd ik zelf van een wat intiemere sfeer. De persoonlijk gerichte bediening zou ik dan weer wel zeer op prijs kunnen stellen.

 3. Wow dit ziet er fantastisch uit, het is dat Den Haag niet naast de deur is…

 4. Dat ziet er leuk uit! Dit restaurant ga ik zeker een keer uitproberen en aangezien we dichtbij Den Haag wonen komt dat helemaal goed 🙂

 5. Wat een lief bonnetje! Den Haag is niet dichtbij, maar ook niet super ver weg. Zal het in gedachten houden, ziet er heel goed uit!

 6. Ooohhh ik hou van zo’n inrichting! Heel leuk, hier zou ik zeker een keer willen eten!

 7. Dit restaurant staat al lang op mijn verlanglijstje om naar toe te gaan, ik volg ze ook op FB! Die industriële inrichting, ik hou er zo van! Die muurschildering is echt geweldig! Kan de kreeft ook kant en klaar ready to eat zeg maar gemaakt worden? Ik vind het lekker maar ik hoef het zelf nou niet persé te kraken ?
  xxx

 8. Dear Sir/Madam,

  This is to write to you for the advertisement of our new Indian Restuarant Veda in the Kur Haus.

  It will be highly appreciated if you can kindly send the details.

  Kind Regards,

  Jean Uttam
  http://www.dineveda.com
  0643817881

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*