Home » Review: Eten bij Werelds
voorgerecht

Review: Eten bij Werelds

Onlangs won ik een aantal Gift4You dinerbonnen. Dat kwam met ons goede voornemen om iedere twee weken in een nog onbekend restaurant te gaan eten goed van pas. Helaas was de beschikbare keuze aan restaurants beperkt. In een behoorlijk grote stad als Den Haag kon gekozen worden uit slechts zes restaurants. Eén daarvan was Eten bij Werelds.

Eten bij Werelds

Eten bij Werelds

Nou moet ik eerlijk zijn: ik heb hier al een keer eerder gegeten. Tijdens een kerstdiner van mijn werk. Maar aangezien dit toen een aangepast menu betrof én omdat Peter en Bodhi er nog niet waren geweest reserveerden wij op een drukke zaterdagavond het allerlaatste tafeltje aan de zogenaamde ‘Avenue Culinaire’

voorgerecht

Menu van de chef

Na een lekkere appetizer van vers brood met dukkah (zo lekker, ik maak het soms ook zelf), baba ganoush en kruidenmousse besloten we te gaan voor het 3-gangen verrassingsmenu van de chef (€ 33,50). De gewone kaart is namelijk echt beperkt. Drie voorgerechten (+ twee soepjes en twee salades), drie hoofdgerechten en vier desserts. Ik was benieuwd wat het menu zou bieden. Peter geeft aan geen vis te lusten en verder laten we ons verrassen.

Hoofdgerecht

Honger?

Het voorgerecht bestaat uit een stukje op de huid gebakken kabeljauw met beurre rouge. Eenvoudig maar lekker. Voor Peter zijn er risottokoekjes met sla en Parmezaanse kaas. Had ik nou ook maar voor ‘geen vis’ gekozen!

Het hoofdgerecht smaakt mij fantastisch maar de mannen worden er niet warm of koud van. Ik vind de langzaam gegaarde varkenswang in een jus van citroengras verrukkelijk. Erbij een puree van topinamboer (wat??), Du puy linzen, bimi en bloemkool.

Het is erg druk en tussen de gangen moeten we erg lang wachten. Voor mij (met mijn maagverkleining) een uitkomst, ik kan op deze manier best een 3-gangen menu op. De mannen hebben echter nog steeds honger. Ook na het dessert, dat bestaat uit een panna cotta van abrikozen en ijs met verse crumble. Smakelijk maar niet heel bijzonder.

dessert

De rekening

Ondanks de bon (voor 2 personen) moeten we nog behoorlijk wat extra bij betalen. We zijn natuurlijk met z’n drietjes maar de 80 euro extra die we neertellen vind ik wel pittig. Vooral als je bedenkt wat je er voor gekregen hebt. De mannen zetten bij thuiskomst dan ook direct de frituurpan aan voor een fikse portie bitterballen.

+ heerlijk brood met smeersels, vriendelijke bediening, leuke locatie

– lang wachten, beperkte kaart, niet heel goedkoop

Eten bij werelds
Bierkade 16a
Den Haag

www.etenbijwerelds.nl

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Wat zonde dan als het niet ‘vullend’ is hè. Ik hou ook altijd wel een beetje van iets meer keus maar begrijp uit tv programma’s altijd dat je beter een kleine kaart kan hebben. Maar deze was wel erg klein.

  2. Mooie review! Ook die rating met sterren onderaan vind ik er heel chiq uitzien! Jammer dat Peter en Bodhi nog honger hadden… Ik heb dat eigenlijk altijd met fine dining…Mooie foto’s!

    xxx

  3. Wat een luxe om elke twee weken in een restaurant te eten. Het zou wel iets voor mij zijn. Hoewel ik één keer per maand op zich ook wel genoeg zou vinden..

  4. het ziet er wel lekker uit! maar dat de mannen daarna nog honger hebben, ai dan gaat er iets fout.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*