Home » Keizerlijk genieten op topniveau bij restaurant Zheng in Den Haag
restaurant zheng servies

Keizerlijk genieten op topniveau bij restaurant Zheng in Den Haag

Uit eten gaan is zoveel meer dan alleen het eten dat je geserveerd krijgt. De ambiance, de presentatie, het servies, het personeel: alles kan ervoor zorgen dat een avond onvergetelijk wordt. Zo’n onvergetelijke avond keizerlijk genieten op topniveau had ik onlangs bij restaurant Zheng in Den Haag.

restaurant zheng interieur

Restaurant Zheng

Zheng is de opvolger van restaurant Han Ting van chef Han Ji. Dit michelinster restaurant sloot haar deuren in mei om in juli verder te gaan als Zheng: een vernieuwende culinaire beleving waar de vier belangrijkste Chinese keukens (Beijing, Shanghai, Sichuan en Guangdong), rituelen en ceremonies de hoofdrol spelen.  De naam Zheng (spreek uit als: Tsung) is een verwijzing naar het keizerlijk banket dat de dag na Chinees Nieuwjaar werd geserveerd aan de belangrijkste ambtenaren. Tijdens dit banket werd de tafel vol gezet met luxe spijzen en dranken

restaurant Zheng

Chapters

In plaats van gangen kent het menu bij Zheng chapters (hoofdstukken). Elk hoofdstuk vertelt namelijk een eigen verhaal. Met een eigen servies, wijze van presenteren en Chinese kooktechniek. Iedere chapter bestaat uit meerdere gerechtjes. Het complete menu bestaat uit maar liefst 12 chapters! Tijdens een avond Zheng kun je kiezen uit 7, 9 of alle 12 chapters (vanaf € 96,00). Een bijpassend drink pairing menu (met alcohol) is verkrijgbaar vanaf € 48,00 (7 chapters). Een avond met 7 chapters inclusief drank kost je dus € 144,00 p.p. maar is wat mij betreft iedere keizerlijke euro waard!

restaurant Zheng

Emperor’s Supreme Collection

Naast het menu in chapters serveert Zheng ook drie iconische en regionale gerechten die in drie fases aan tafel ceremonieel worden bereid, de Emperor’s Supreme Collection. Deze bestaat uit:

Budai’s bag – een hele poussin kip geuld met luxe zeevruchten. Geinspireerd op de zak van Budau, de Chinese Buddha, die symbool staat voor geluk en rijk gevuld is met bijzondere schatten.
Crispy Duck – een hele wilde eend die qua bereiding geïnspireerd is op verschillende regio’s. Voor extra smaak wordt de eend gerookt op tarwe.
Auspicous Fires – een hele tandbaars geinspireerd door de Hunan keuken. Een explosie van smaken die gaan van zacht en fris naar pittig en zuur.

restaurant Zheng

De gerechten uit de Emperor’s Supreme Collection zijn separaat te bestellen en kosten respectievelijk € 55,00 (Budai’s bag) en € 65,00 (Crispy Duck en Auspiscious fire).

restaurant Zheng

Vijf chapters en meer…

Wij mochten tijdens het persdiner genieten van maar liefst vijf chapters en alle drie de gerechten uit de Emperor’s Supreme Collection. Een fantastische en onvergetelijke ervaring maar ook wel heel erg veel!

restaurant Zheng

Iedere chapter bestaat uit zo’n 3-4 gerechtjes dus een avond lang tafelen en daarna de tram inrollen is het enige waar ik nog toe in staat was. En dan dromen van al het lekkers dat voorbij kwam. Het gaat te ver om alle gerechten hier te beschrijven, je moet het gewoon zelf ervaren. Veel ingredienten importeert Han uit Azië, en had ik dan ook nooit eerder gegeten. Denk bijvoorbeeld aan zwanenhalsmossel, wolhandskrab, chinese zeemos of abalone. Of wat dacht je van deze prachtige lotusbloem patisserie?

restaurant Zheng

Sake, thee, cocktail en mocktai

Ik was enorm onder de indruk van het arrangement aan dranken dat werd geserveerd bij de verschillende gerechten. Niet alleen de standaard wijn, maar ook sake, thee, cocktails, mocktails en sappen. Steeds weer perfect passend bij het gerecht. Zoals deze cocktail met o.a. cointreau en met tequila geïnfuseerde begoniabloemetjes. Ik ben al druk aan het experimenteren om de heerlijke lapsang mocktail die we kregen thuis na te maken!

restaurant Zheng bar

Restaurant Zheng

Prinsestraat 33
Den Haag
www.restaurantzheng.com

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*