Home » Dineren bij Sui Sha Ya Scheveningen

Dineren bij Sui Sha Ya Scheveningen

Toen een poos geleden onze favoriete Japanner in Scheveningen failliet gingen waren we even ten einde raad. Gelukkig kregen we de tip om te gaan eten bij Sui Sha Ya, ook in Scheveningen. Het leed is geleden, de toekomst is rooskleurig: we hebben er een nieuw ‘stam’restaurant bij!

Sashimi bij Sui Sha Ya

Teppan Yaki

Dineren aan de Teppan Yaki (tafel met bakplaat) is een avondvullende ‘voorstelling’. Een ieder kiest zijn favoriete menu of losse gerechten en je eigen chefkok bereidt alles vers voor je neus. Met de nodige flair en entertainment. Manlief (geen visliefhebber) koos voor het vleesmenu, ik voor het vismenu en onze negenjarige voor het vis/vlees menu. Van een kindermenu of kinderstokjes wil hij natuurlijk niets horen. Want hé, hij is al negen! Schaam je er overigens niet voor wel kinderstokjes te bestellen als je niet zo handig bent met het eten met stokjes. Wel zo makkelijk!

      Heldere vissoep bij Sui Sha Ya

Vismenu

Mijn menu begon met een overheerlijke sashimi, gevolgd door een heldere vissoep. Zoals je op de foto’s kunt zien is ook de presentatie een lust voor het oog!

Groente torentje bij Sui Sha Ya
Sint Jacob's schelp met gember

Daarna volgde nog in een aangenaam tempo een grote gamba, een Sint Jacob’s schelp (met gember, mmm!), botervis, roodbaars, zalm, diverse groente en gebakken rijst. Mijn man en zoon genoten ondertussen van gerechten als lamshaas, varkenshaas, kipspies, ossenhaas en rib-eye.

Gebakken rijst

Ruimte voor een toetje was er echt niet meer, hoe lekker de aanbevolen ‘op de bakplaat voorbereide kokos-crêpe met vanille-ijs en gebakken banaan geflambeerd met likeur’ ook klonk! Die bewaren we dan maar voor een volgende keer.

Het kopje Japanse groene thee met bonbon was een prima afsluiting van een fantastisch diner.

Met recht een aanrader te noemen. I’ll be back!

Sui Sha Ya

Je vindt Sui Sha Ya aan de Zwolsestraat 1 in Scheveningen, dichtbij het Kurhausplein. Kun je daarna nog even een wandeling langs het strand maken!

www.suishaya.nl

3 Comments

  1. Oh wat houd ik van Japans eten. En nu heb ik om 10 uur 's ochtends hier dus zin in 🙂

  2. Ach, hou op! Kan het de hele dag wel eten. Als ik het kon betalen (niet dus) ging ik iedere week!

  3. Dit ziet er echt TE goed uit gewoon :D. Wat een fijne gerechtjes allemaal!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*