Home » The Harbour Club, Scheveningen

The Harbour Club, Scheveningen

Het stond al een poosje op mijn verlanglijstje, eten bij The Harbour Club in Scheveningen. Tijdens een zakendiner eind november was het dan eindelijk zover. Werden mijn hooggespannen verwachtingen waar gemaakt?

Restaurant The Harbour Club Scheveningen

De roots van The Harbour Club – met inmiddels vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Ibiza – liggen in de haven van Scheveningen. Een trendy restaurant met een Asian Fusion kaart. En veel vis natuurlijk!

Het was een regenachtige koude avond, op een mooie zonnige dag echter heb je vanaf het dakterras een weergaloos uitzicht op de altijd bedrijvige haven. Maar ook het interieur binnen ziet er goed uit. Beetje stoer, industrieel, veel leer en hout, gezellige zitjes en graffiti op de muren.

Interieur The Harbour Club

Als ik ben uitgenodigd voor een diner wacht ik altijd even af wat de anderen gasten bestellen. Ik was zelf erg gecharmeerd van de shared dining gerechtjes op de menukaart. De ideale manier om veel verschillende gerechten te proberen. Er werd echter gekozen voor een voor- en hoofdgerecht per persoon, dus ik sloot mij hier zonder morren bij aan. Er staat zoveel op de kaart, het is moeilijk kiezen! Neem ik de sushi, sashimi of ga ik voor de oesters. Het werden de laatste, zo vaak (zelden!) eet ik die eigenlijk niet. Ik koos voor drie gegratineerde oesters met sjalot en oude kaas.

Gegratineerde oesters met sjalot en oude kaas

Een heerlijk voorgerecht, dat zeker. Eentje om je smaakpapillen te strelen. Niet om de eetlust te stillen van iemand met honger. En dat had ik dus.

Wachten op het hoofdgerecht dan maar. Dat was ook meteen het enige minpunt aan dit restaurant. Hoewel er voldoende personeel aanwezig was en het niet druk was in het restaurant duurde het erg lang voor wij de bestelling konden opnemen, ons eten kregen of tussentijds een drankje konden bestellen.

Gegrilde tonijn met spaghetti aglio en olio

Als hoofdgerecht ging ik voor de gegrilde tonijn (zo rauw mogelijk!), geserveerd met spaghetti aglio en olio, venkelsalade en gepofte tomaatjes. Een heerlijk gerecht. De tonijn was supermals, de spaghetti lekker pittig. En de extra frietjes met mayo stilde de rest van de honger wel!

Macaron dessert

Natuurlijk is er altijd plaats voor een dessert. Ik koos voor het macaron dessert. Drie verschillende macarons, in de smaken honing, citroen en rozemarijn. Een lekkere en lichte afsluiting van het diner, ontzettend ‘lelijk’ geserveerd in een soort uit de kluiten gegroeid Arcopal dessertschaaltje. Dat moet toch stijlvoller kunnen?

The Harbour Club heeft een gemiddeld prijsniveau (voorgerechten ca. € 14,00, hoofdgerechten tussen de € 20,00 – 35,00 en de nagerechten ca. € 8,00.

The Harbour Club
Dr. Lelykade 5-13
Scheveningen

www.theharbourclub.nl

7 Comments

 1. Ik ben alleen nog in Amsterdam geweest, maar ik vind het een hartstikke leuk concept, met heerlijke gerechten tegen een redelijke prijs. In Amsterdam kun je gratis parkeren, ook fijn.

 2. Dat is zeker fijn, vooral in Amsterdam! Hier was het parkeren ook grotendeels gratis.

 3. Deze ken ik niet. Klinkt goed. Ik kan overigens in Scheveningen ook visrestaurant Mero aanbevelen (http://www.merovis.nl).

 4. Hahaha ik moest lachen om je opmerking bij het toetje! Inderdaad echt lelijk maar klinkt wel erg lekker! Alle gangen eigenlijk, leuk concept!

 5. Dat restaurant ken ik niet, bedankt voor de tip Remco!

 6. Ik val daar dus over hè, vind het gewoon zonde, je kunt zoveel leuke dingen doen met macarons.

 7. Jeeeetje, wat hou ik van jouw blogstijl zeg! Kort maar krachtig en precies de info van een restaurant die ik wil weten 🙂 Op tijd checken of je nog iets wilt drinken en vlot serveren (maar niet te vlot) vind ik ook heul belangrijk!

  Dank je wel!
  xxx

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*