Home » Restaurant Veda, verborgen Indiase parel in Scheveningen
wortelpudding

Restaurant Veda, verborgen Indiase parel in Scheveningen

Sinds onze reizen naar India hebben we een groot zwak voor de Indiase cultuur én keuken. Een nieuw Indiaas restaurant in Den Haag? Dat moesten we natuurlijk proberen. Je moet er overigens wel even naar zoeken. Want wie verwacht dat je, via de prachtige Kurzaal van het Kurhaus in Scheveningen, een restaurant binnenloopt waar je fantastisch Indaas kunt eten? Tijd dus om deze verborgen parel – restaurant Veda – te ontdekken!

Let op: dit restaurant is inmiddels gesloten!

Restaurant veda

Appetizer

Het lastigste van uit eten gaan? Kiezen van de kaart! Weggezakt in dieprood fluweel, onder het genot van een heerlijk koel glas Chardonnay en pappadums met dipsausjes, bestudeerden we de uitgebreide kaart. Of we ook halve porties mochten kiezen om allerlei gerechten te delen? Geen probleem! Door de sfeerverlichting was foto’s nemen van de gerechten een uitdaging!

Restaurant Veda voorgerechten

Gefrituurde lekkernijen

Als voorgerecht kozen we voor de typisch Indiase Paneer Pakora en de groente Pakora. Beide gefrituurde gerechten, de eerste van verse witte kaas (een soort hüttenkäse) en de tweede van groente met bloem van kikkererwten en koriander. Beiden met heerlijk dipsausjes van mango en yoghurt-munt. Je proeft gewoon hoe vers alles is!

Restaurant Veda hoofdgerechten

Curry, tandoori & naan

Voor de hoofdgerechten kozen voor Chicken korma, Lamb Balti, King Prawns curry, Tandoori Malai Tika, rijst en een mandje met diverse soorten naan brood. Het vlees van de Tandoori kip was zo ontzettend mals, de saus van de chicken korma bleef ik opvegen met het verse naan brood, de King Prawns curry waren sneller verdwenen dan het geluid (Bodhi heeft een zwak voor garnalen…) en ook de lam was zalig. Het personeel is ontzettend vriendelijk, en vertellen honderduit over de verschillende gerechten en bereidingswijze.

Restaurant Veda nagerechten

Indiase zoetigheden

We kozen drie verschillende Indiase zoetigheden van de kaart. Een wortelpudding (Gajar Ka Halwa), een soort donuts gedrenkt in siroop en rozenwater (Gulab E Jaman) en Kulfi, een heel compact ijs met pistache en kardemom.

Vooral de wortelpudding vond ik verrassend lekker, een heerlijke combi van zoet en lichtzout, die me een beetje deed denken aan mijn favoriete Thaise sticky rice mango. Die pudding, en ook het ijs, ga ik binnenkort zelf eens proberen te maken.

Restaurant Veda bevindt zich in de linker vleugel
Restaurant Veda bevindt zich in de linker vleugel

Restaurant Veda, een aanrader?

Prijstechnisch is restaurant Veda van gemiddeld niveau. Voor- en nagerechten kosten rond de 10 euro, hoofdgerechten gemiddeld 20-25 euro. Maar het belangrijkste: de entourage is prachtig, het personeel meer dan vriendelijk en het eten authentiek, heerlijk en vers bereid. Toen we naar huis gingen zei Peter: het is net of je bij mensen thuis eet in plaats van in een restaurant. Beter had ik het niet kunnen samenvatten!

Restaurant Veda
Grand hotel Amrâth Kurhaus
Gevers Deynootplein 30
Den Haag

070 – 4127947

bookings@dineveda.com
www.dineveda.com

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Karin van Dam

    Wouw wat zal dat heerlijk hebben gesmaakt gezien de foto’s en jouw commentaar

  2. gewoon een aanrader dus 😀 het ziet er goed uit in ieder geval

  3. is waardeloos restaurant. bediening is klungelig en onprofessioneel en kreeg rauwe tandoori. worst experience ever

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*