Home » Thaise sticky rice mango

Thaise sticky rice mango

Sticky rice mango is een typisch Thais dessert. En het maken ervan is helemaal niet zo moeilijk. Wel heb je wat voorbereidingstijd nodig, omdat je het beste effect bereikt wanneer je de rijst een nachtje laat voorweken. Kwestie van plannen dus, deze Thaise sticky rice mango.

Thaise sticky rice mango

Backpackers favourite

Ik ben dol op de Thaise keuken en ook op dit heerlijke dessert. In bijna ieder restaurant en bij de vele eetkraampjes kom je dit heerlijke gerecht tegen. Het is goedkoop en het vult ontzettend. Het is dan ook een favoriet onder backpackers. Of gewone koffertoeristen zoals ik.  Toch smaakt ook deze sticky rice mango thuis niet zo lekker als daar. Maar dat heb ik eigenlijk met de meest gerechten die ik ken van vakantie. Op een terras, in het zonnetje, ontspannen en in goed gezelschap smaakt altijd alles lekkerder.

Kleefrijst voor sticky rice

Voor dit gerecht heb je kleefrijst nodig, ook wel ketan rijst genoemd. Ik koop deze bij Amazing Oriental, de Aziatische supermarkt: kleefrijst

Thaise sticky rice mango

Thaise sticky rice mango

Wat heb je nodig (ca. 4 personen):

Ingrediënten

  • 200 gram kleefrijst (ketan rijst)
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 rijpe mango
  • sesamzaadjes

Laat de rijst een nachtje weken in een kom met water.

Spoel de rijst goed en giet af. Doe in een pan, voeg ca. 150 ml water toe en breng aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je de rijst – met het deksel op de pan 15 minuten koken of totdat alle vocht geabsorbeerd is. Laat van het vuur af nog even staan met het deksel op de pan

Breng in een ander pannetje de kokosmelk met de zout en het suiker aan de kook. Haal van het vuur en giet bij de rijst. Laat afkoelen.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Serveer de sticky rice met schijven of blokjes verse mango en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise sticky rice mango
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 75 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Oh lekker. Inderdaad helemaal niet moeilijk met de juiste ingrediënten in huis.

  2. O wat ziet dat er heerlijk uit! En het klinkt – zelfs voor mij – als heel easy peasy te maken. En laat mango nu net de lievelingsvrucht zijn van H. En reminiscing… ketan maakte mijn Oma heel regelmatig.

  3. Oh my! Dit kan ik haast proeven.

  4. Ik heb het al zo vaak tegen je gezegd, maar je schrijft zo fijn! Het is net of ik met je mee op reis ga wanneer ik dat eerste deel lees 🙂 Ik denk dat ik dit gewoon als lunch zou eten en niet zo zeer als dessert…<3 xxx

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*