Home » Kulfi met mango en pistache
kulfi met mango en pistache

Kulfi met mango en pistache

Ik at voor het eerst kulfi in restaurant Veda (dat helaas gesloten is). En dus niet tijdens mijn reizen in India. Een heerlijk romig ijsgerecht met de bijzondere smaak van kardemom en mango. Toen ik het onlangs weer geserveerd kreeg tijdens een lunch in restaurant The Pepper Trail in Rotterdam wist ik: dit moet ik ook gaan maken. Gelukkig bood Pinterest uitkomst, het staat vol met recepten voor kulfi. Ik maakte een heerlijke versie van kulfi met mango en pistache.

kardemom

Kardemom

Kardemom is een typische specerij uit de Indiase keuken.Wist je dat kardemom familie is van gember? Het heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer. kunt gemalen kardemom kopen maar ook kardemom peulen. In dit recept gebruik ik karmemompeulen en vermaal de zaadjes met een vijzel.

 

kulfi met mango en pistache

Mango

Ik gebruikte diepvries mangostukjes, omdat die vaak lekker zoet en goedkoop zijn. Uiteraard kun je ook verse mango gebruiken. Je kunt de kulfi ijsjes invriezen in waterijsvormpjes en ze ook zo met een stokje eten. Ik gebruikte een siliconen muffinvorm. De kulfi ijsjes laten zich super makkelijk verwijderen. Haal ze ca. 20 minuten voor serveren uit de vriezer.

kulfi met mango en pistache

Kulfi met mango en pistache

kulfi met mango en pistache

Kulfi met mango en pistache

Heerlijk zoet en romig Indiaas ijs met mango, pistache en kardemom.
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: ijs, makkelijk
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Koeltijd: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 5 minuten
Porties: 6 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees in de blender of met een staafmixer.
  • Pel de kardemompeulen en haal de zwarte zaadjes eruit. Maal de kardemomzaadjes in een vijzel. Hak de pistachenoten grof.
  • Meng alle ingrediënten (houd 10 gram pistache over voor decoratie) en giet het mengsel in de muffinvorm.
  • Zet het geheel minimaal 24 uur in de vriezer. Haal ca. 20 minuten voor serveren uit de vriezer en stort op bordjes.
  • Decoreer met fijngehakte pistachenoten en eventueel verse plakjes mango.
Delen op Facebook

 

Bewaar het recept voor kulfi met mango en pistache op Pinterest:

Pinterest pin indiase kulif met mango en pistache

Summary
recipe image
Recipe Name
Kulfi met mango en pistache
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Lijkt me erg lekker! Mijn kooklijstje wordt alleen maar langer!?

  2. Lijkt mij zalig?hoeft de slagroom niet opgeklopt?
    Bedankt v t delen .

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*