Nagerecht

Bounty ijs

Bounty ijs

Mooi weer betekent: ijs! Ik heb een ijskom voor mijn Kitchenaid waarmee je in een handomdraai heerlijk vers ijs maakt. En omdat ik nu eenmaal dol ben op kokos (er staat al een pina colada ijs recept online!) ging ik dit keer voor bounty ijs! Bounty Een Bounty is gek […]

kersenmousse

Kersenmousse (met maar 4 ingrediënten!)

Kersen in je oren, kersen in je mond, kersen in je maagje, lekker en gezond! Ken jij dit leuke rijmpje van vroeger ook nog? Nu de Hollandse kersen volop in het seizoen zijn (t/m eind augustus) moet er natuurlijk met kersen gekookt worden! Ik maakte een heerlijke luchtige kersenmousse! Mousse […]

lemon meringue ijs

Lemon meringue ijs (met en zonder ijsmachine)

Wat nou als ik van mijn favoriete lemon meringue tartelette een ijsje maak? Dat was het uitgangspunt voor dit recept. Dit lemon meringue ijs is verrukkelijk. Ik kan wel zeggen: missie geslaagd! Lemon meringue De lemon meringue tartelettes zijn mijn lievelingstaartjes. De combi van de friszure lemoncurd en het zoete […]

luchtige tiramisu mousse

Luchtige tiramisu mousse

Hier in huis is iedereen dol op tiramisu. De originele versie met lange vingers en amaretto maak je het liefst ruimschoots van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken. En is best een machtig dessert. Deze luchtige tiramisu mousse is niet alleen snel gemaakt, je kunt ‘m ook snel […]

aardbeienmousse

Luchtige aardbeienmousse

Zomerkoninkjes, zo worden onze Hollandse aardbeien ook wel genoemd. Hoewel je tegenwoordig het hele jaar door lekkere aardbeien uit de kas kunt krijgen, loopt het seizoen van de Hollandse aardbeien van april t/m december. Ik ben er dol op! Zo uit het handje, op een beschuitje, of in deze heerlijk […]

pina colada pannacotta

Pina colada pannacotta

Voor de maandelijkse foodblogwap mocht ik dit keer koken van de blog van By Andréa Janssen. Medische redenen en een opruimactie in mijn keuken zorgden er samen voor dat ik uiteindelijk een pina colada pannacotta maakte! Foodblogswap Ik vind het altijd super leuk om iedere maand rond te neuzen op […]

Semifreddo van sinaasappel en Licor 43

Als kind at ik weleens ijs uit een echte halve sinaasappel of citroen, meestal in Italië. Geweldig vond ik dat. En tegenwoordig kun je ze ook kopen, vaak bij de groothandel. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Zoals deze heerlijke semifreddo van sinaasappel en licor43. Zonder ijsmachine en […]

Gingerbread lavacake

Gingerbread lavacake

Vorig jaar stonden de lava cakejes op mijn blog de hele maand december in de top 3 van best bekeken recepten. Zo leuk als je bedenkt hoeveel mensen er wellicht lavacake aten op 1e kerstdag! Dit jaar maakte ik een heerlijke kerstvariant: gingerbread lavacake, met de kruiden van de beroemde […]

zelf vanillevla maken

Zelf vanillevla maken (+ variatietips!)

Zelf vanillevla maken is helemaal niet moeilijk en leuk om te doen. En heb je eenmaal vanillevla gemaakt, dan kun je ook eenvoudig gaan variëren! Vanillevla Dit recept is goed voor een ruime liter vanillevla. Gebruik verse vanille (van een stokje dus) en geen vanille-essence. Je proeft echt het verschil! […]

affogato

Affogato: een lekker, snel een eenvoudig toetje!

Zoals veel Italiaanse gerechten kenmerkt ook dit toetje zich door een combinatie van weinig maar goede ingrediënten. Affogato betekent letterlijk ‘verdronken’ en staat voor ijs dat verdrinkt in koffie. Een heerlijk zomers toetje! Klassieke affogato De klassieke versie van de affogato maak je met slagroomijs en sterke espresso. Niets meer […]