Nagerecht

pina colada pannacotta

Pina colada pannacotta

Voor de maandelijkse foodblogwap mocht ik dit keer koken van de blog van By Andréa Janssen. Medische redenen en een opruimactie in mijn keuken zorgden er samen voor dat ik uiteindelijk een pina colada pannacotta maakte! Foodblogswap Ik vind het altijd super leuk om iedere maand rond te neuzen op […]

Semifreddo van sinaasappel en Licor 43

Als kind at ik weleens ijs uit een echte halve sinaasappel of citroen, meestal in Italië. Geweldig vond ik dat. En tegenwoordig kun je ze ook kopen, vaak bij de groothandel. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Zoals deze heerlijke semifreddo van sinaasappel en licor43. Zonder ijsmachine en […]

Gingerbread lavacake

Gingerbread lavacake

Vorig jaar stonden de lava cakejes op mijn blog de hele maand december in de top 3 van best bekeken recepten. Zo leuk als je bedenkt hoeveel mensen er wellicht lavacake aten op 1e kerstdag! Dit jaar maakte ik een heerlijke kerstvariant: gingerbread lavacake, met de kruiden van de beroemde […]

zelf vanillevla maken

Zelf vanillevla maken (+ variatietips!)

Zelf vanillevla maken is helemaal niet moeilijk en leuk om te doen. En heb je eenmaal vanillevla gemaakt, dan kun je ook eenvoudig gaan variëren! Vanillevla Dit recept is goed voor een ruime liter vanillevla. Gebruik verse vanille (van een stokje dus) en geen vanille-essence. Je proeft echt het verschil! […]

affogato

Affogato: een lekker, snel een eenvoudig toetje!

Zoals veel Italiaanse gerechten kenmerkt ook dit toetje zich door een combinatie van weinig maar goede ingrediënten. Affogato betekent letterlijk ‘verdronken’ en staat voor ijs dat verdrinkt in koffie. Een heerlijk zomers toetje! Klassieke affogato De klassieke versie van de affogato maak je met slagroomijs en sterke espresso. Niets meer […]

kersenclafoutis

Gemakkelijke kersenclafoutis

Zomer betekent ook kersen! Mooie, grote, rode kersen uit Nederland. Heerlijk zo uit het handje, maar ook fijn om mee te bakken. Zoals in deze klassieke en vooral gemakkelijke kersenclafoutis. Ontpitter Een kersenontpitter is typisch zo’n keukentool dat het grootste deel van het jaar in de la ligt. Toch is het […]

pina colada ijs

Pina colada ijs

Nu ik eindelijk een ijsmachine heb experimenteer ik er op los. Met het heerlijke zomerfruit is dat ook helemaal niet moeilijk. De ananassen zijn momenteel heerlijk zoet en goedkoop dus maakte ik een zalige ijsvariant van de bekende cocktail: pina colada ijs! IJsmachine Ik heb een ijskom voor mijn Kitchenaid. […]

crème brûlée

Crème brûlée

Soms kom ik er achter dat een gerecht wat we thuis regelmatig eten, nog helemaal niet op mijn blog staat. Dat is ook het geval met crème brûlée, het favoriete toetje van mijn twee mannen. Van Peter kreeg ik voor Valentijnsdag een crème brûlée brander cadeau (hé, we zijn niet […]

kulfi met mango en pistache

Kulfi met mango en pistache

Ik at voor het eerst kulfi in restaurant Veda (dat helaas gesloten is). En dus niet tijdens mijn reizen in India. Een heerlijk romig ijsgerecht met de bijzondere smaak van kardemom en mango. Toen ik het onlangs weer geserveerd kreeg tijdens een lunch in restaurant The Pepper Trail in Rotterdam […]

lemoncurdmousse met mango

Lemoncurdmousse met mango

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog Safrana & Argana van Fatima. Een echt foodie met een Marokkaans-Berberse achtergrond, vol met saffraan en arganolie. Vandaar ook haar blognaam! Omdat ik net een heleboel mooie rijpe mango’s had gekocht op de markt, viel mijn oog op een […]