Nagerecht

Pannacotta met vijgen en salted caramel

Ik ben dol op verse vijgen! En jaloers op al die mensen met vijgenbomen in de tuin die ze zo kunnen plukken en opeten uit het vuistje. Verse vijgen kun je gewoon eten met schil en al, en je kunt ze natuurlijk gebruiken in gerechten. Zoals de bruschetta’s met geitenkaas […]

Griekse yoghurtijs met honing en walnoten

Ik wilde graag een ijsmachine kopen maar twijfelde ook. Weer een apparaat erbij, en hoe vaak ga ik die gebruiken? Maar ik zag zo vaak lekkere ijsrecepten voorbijkomen. En ik droomde van allerlei heerlijke variaties, zoals deze ‘bevroren variant’ van een favoriet Grieks dessert: Griekse yoghurtijs met honing en walnoten. […]

Zoete hartjes pizza

Zoete hartjes pizza

Mijn man en ik waren in juni alweer 26 jaar samen! Meestal gaan we dan Thais eten bij Rakang Thai of Phuket, maar dat hadden we in verband met onze drukke agenda’s even een weekje uitgesteld. Daarom maakte ik die avond als dessert deze zoete hartjes pizza. Want de liefde […]

ijs met warme frambozensaus - heisse liebe

IJs met warme frambozensaus (Heisse liebe)

Ik kies niet vaak voor ijs als toetje. Geef mij maar chocolademousse, panna cotta of creme brulée. Behalve als er ijs met warme frambozensaus op de kaart staat. Want dan bestel ik meteen! Een heerlijke combinatie van warm en ijskoud! Heisse liebe Als ik eerlijk ben heb ik het hier […]

Cappuccino mousse

Cappuccino mousse

Ben jij ook zo’n liefhebber van koffie? Ik kan niet zonder mijn dubbele espresso in de ochtend! In de middag drink ik het liefst cappuccino. Lekker met een dikke melkschuimlaag. Ik kreeg deze kerst mooie koffie/thee glazen die mij inspireerde tot het maken van een lekker toetje: cappuccino mousse Toetjes! […]

Rabarber crumble

Zelf rabarber crumble maken

In de Verse Oogst box winter editie vond ik tot mijn grote vreugde rabarber. Je zal het misschien niet geloven, maar ik had dus nog nooit zelf rabarber klaargemaakt. Die rare paarse stengels, wat je daar nou mee? In de box zat ook een recept voor rabarber crumble. Dat zag […]

Salted caramel mousse met popcorn

Salted caramel mousse met popcorn

Salted caramel mousse met popcorn. Alleen van de titel ga ik al een beetje kwijlen…Dit overheerlijke recept komt van de Nieuw-Zeelandse foodblogger From the kitchen. Ik zag de foto en ik wist meteen: dit moet ik maken. Salted caramel en popcorn, what’s not to like? Popcorn Je ziet steeds vaker […]

Thaise sticky rice mango

Sticky rice mango is een typisch Thais dessert. En het maken ervan is helemaal niet zo moeilijk. Wel heb je wat voorbereidingstijd nodig, omdat je het beste effect bereikt wanneer je de rijst een nachtje laat voorweken. Kwestie van plannen dus, deze Thaise sticky rice mango. Backpackers favourite Ik ben […]