Home » Nagerecht » Pagina 2

Nagerecht

Bloedsinaasappel met ricotta

Bloedsinaasappel met ricotta

Bloedsinaasappel is maar kort verkrijgbaar, het seizoen loopt van december t/m maart. Een bloedsinaasappel dankt zijn naam aan het ‘bloeden’ wanneer je hem opensnijd. De smaak is wat minder zoet dan een gewone sinaasappel, en ook iets bitter. De prachtige kleur leent zich voor een mooi dessert, zoals deze van […]

Baileys lavacake

Baileys lavacake

Lavacake aten wij voor het eerst in een restaurant in Kijkduin dat helaas niet meer bestaat, the Fishclub. Ons favoriet dessert daar was ‘Death bij chocolate’ en omvatte o.a. chocolademousse, chocolade-ijs en dus een warme chocolade lavacake met vloeibare kern. Heerlijk! Sindsdien maak ik het regelmatig thuis, het is namelijk […]

Eton mess met stoofperen

Eton mess met stoofperen

Eton mess is een heerlijk zomers toetje met verse aardbeien, meringue en slagroom. Een winterse versie maak je met stoofperen! En het leuke van deze Eton mess met stoofperen is dat je het jezelf zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je wilt! Meringue Bak je meringue zelf of koop […]

Kaas koektaartjes

Kaas koektaartjes

Een koektaart of kleine koektaartjes vind ik enig om te maken. Maar eigenlijk ben ik meer fan van hartig dan van zoet. Tijdens een boswandeling (mijn hoofd raakt dan zo lekker leeg!) kwam het opeens bij me op: waarom maak ik geen kaas koektaartjes? Het resultaat is echt super geslaagd. […]

Candy cane mousse

Candy cane mousse

Voor de feestdagen bedacht ik deze candy cane mousse, in de stijl van de vrolijke typisch Amerikaanse rood wit gestreepte zuurstokken. Een heerlijk zoet toetje! Witte chocolademousse De originele candy canes smaken naar pepermunt, dat leek mij niet echt een lekkere smaak voor een dessert. Maar geïnspireerd door de rood-witte […]

Bounty mousse

Bounty mousse

Ik snoep eerlijk gezegd vrij weinig. Een Bounty is eigenlijk de enige candybar die ik echt lekker vind. En dan het liefst de pure Bounty. Deze bounty mousse mocht dan ook niet op mijn blog ontbreken. Een tropische verrassing na het eten gaat er altijd wel in! Kokoshagel Ik werd […]

mangomousse met passievrucht

Mangomousse met passievrucht

 Hoeveel ik ook gegeten heb, er is altijd wel plaats voor een toetje. Vooral zo’n kleine, romige mousse van vers fruit! Mijn opa zei vroeger altijd dat hij een speciale ruimte in zijn maag had voor toetjes. Die heb ik vast ook! Zeker voor deze luchtige mangomousse met passievrucht! Diepvries […]

spaghetti ijs

Spaghetti ijs

In Italië wil Bodhi altijd spaghetti ijs eten. Nou ziet dat er inderdaad ook wel heel erg leuk uit. Het is uiteindelijk ‘gewoon’ vanille-ijs met aardbeiensaus, en je maakt het makkelijk zelf met een pureeknijper, ijs en verse aardbeiensaus!  Pureeknijper Ik gebruik de pureeknijper voor het maken van de allerlekkerste […]

Mermaid yoghurt

Mermaid yoghurt – een zomers ontbijt!

Als zelfs je 16 jarige puberzoon deze mermaid yoghurt cool vindt, dan heb je vast iets goed gedaan 🙂 Ik heb nu eenmaal een zwak voor zeemeerminnen en turquoise. Dus waarom zou je op een mooie zomerochtend  niet zo’n vrolijke yoghurt serveren? Kleurstof Je kunt gewoon voedingskleurstof gebruiken om je […]

Luchtige frambozenmousse

Luchtige frambozenmousse (met maar 4 ingrediënten)

Een heerlijke luchtige frambozenmousse die niet kan mislukken en fantastisch smaakt. Met maar vier ingrediënten! De zomer in een glaasje, wat wil je nog meer? Frambozen Ik hou echt van zomerfruit. Frambozen, blauwe bessen en bramen zijn mijn favorieten, op de voet gevolgd door de watermeloen. Helemaal blij maak je […]