Nagerecht

limoncello tiramisu close up

Limoncello tiramisù

Tiramisù is een favoriet nagerecht hier in huis. Niet op een gewone doordeweekse woensdag, maar voor speciale gelegenheden duik ik graag in de keuken om dit heerlijke Italiaanse dessert klaar te maken. Ik associeer tiramisù wel een beetje met de winter, geen idee eigenlijk waarom. Om er een lente draai aan […]

apple crumble

Apple crumble dessert

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap: een heerlijk recept voor apple crumble! Deze maand mocht ik koken van de blog Bakken zonder beesten. Met als ondertitel ‘plantaardig bakken zonder poeha’. Op dit blog verzamelt Jessi, vegetariër en vegan-in-wording recepten zonder zuivel en/of ei. En dan heb ik het dus […]

Haagse bluf in de Schilderswijk

Haagse bluf in de Schilderswijk

Haagse bluf in de Schilderswijk. Hoewel ik niet ben geboren en getogen in Den Haag mag ik mij na 23 jaar wonen in de hofstad toch best wel een Hagenees noemen. Of een Hagenaar. En dan mag het recept voor Haagse bluf natuurlijk niet op mijn blog ontbreken!

Stoofperenpavlova

Wie houdt er nu niet van stoofpeertjes? Meestal worden stoofperen geserveerd als bijgerecht of groente, maar in dit recept spelen ze de hoofdrol in een prachtig toetje: stoofperenpavlova! Ik gebruikte dit keer een kant-en-klare pavlova bodem van AH. Dit soort producten zie je vaak rondom de feestdagen in het assortiment […]

My happy kids: Tony Chocolonely salted caramel mousse

In de eerste aflevering van My happy kids kon je al lezen dat junior foodblogger Bodhi een zwak heeft voor de Tony Chocolonely salted caramel reep. Op de leuke blog van Flying Foodie kwamen we een recept tegen voor Tony Chocolonely salted caramel mousse. Met slechts 2 ingrediënten het perfecte […]

Oosterse hangop met kaki en pistache

Afgelopen maandag kon je mijn review lezen van NoCandy, heerlijk gedroogd fruit voor tussendoor. Maar om te laten zien dat je ook lekker kunt koken en bakken met gedroogd fruit geef ik vandaag een recept voor een eenvoudig maar toch bijzonder toetje: Oosterse hangop met kaki en pistache. De kaneel […]

Whiskyroomijs met bacon-karamelcrunch

Toen ik, nog net niet kwijlend, het boek Miljuschka’s Food Trucks aan het doorbladeren was viel mijn oog direct op dit recept voor whiskyroomijs met bacon-karamelcrunch. Van de combinatie zoet en zout krijg ik immers nooit genoeg. Gezouten karamel, daar zijn we in Nederland inmidddels wel aangewend (dank je wel […]

Halloween DIY: graveyard chocolat mousse

Vroegâh – toen ik jong was –  had je nog geen Halloween. Het bestond natuurlijk wel, in Amerika. Maar in ons land werd Halloween niet gevierd en kende je het fenomeen alleen uit griezelfilms. Tegenwoordig struikel je over de pompoenen, skeletten en vleermuisdecoraties en lijkt Halloween gewoon een Nederlandse feestdag […]

Lava cake (of moulleux au chocolat)

Een recept van mijn bucketlist van het derde kwartaal! Lava cake wordt hier in huis graag gegeten door zoon en man. Van de New York pizza that is……. Ik kon daarom niet achterblijven en wilde graag een lava cake bakken die natuurlijk vele malen lekkerder was dan die van de […]

Banaan in kokosmelk (Thais dessert)

Ik ben een echte fan van toetjes. Niets kan mij zo blij maken als een uitgebreide dessertkaart. En niets kan een goed etentje zo’n domper geven als een kaart waarop alleen een dame blanche of iets met vruchten uit blik is terug te vinden. Ik kijk dan ook vaak eerst op […]