Nagerecht

Oostenrijk culinair week: Salzburger Nockerln

Ik schreef al eerder over mijn culinaire herinneringen uit Oostenrijk. Over de kasnocken (het eerste dat ik bestel als ik weer in Oostenrijk ben) en Almdudler. En hoewel deze Oostenrijkse kruidenfrisdrank (soort Rivella) nu ook bij de Appie ligt smaakt het nergens zo lekker als hoog in de bergen! Ik begin […]

Eton mess with #passion

Tot mijn verbazing ontdekte ik laatst dat ik het recept voor Eton Mess nog niet op mijn blog heb staan!  Een simpel en heerlijk toetje dat hier in de zomer regelmatig op tafel komt. Dit keer ook een variant op de klassieker, de eton mess with passion. Eton Mess kent een leuke […]

IJskoud de lekkerste: Sgroppino

Het is een van mijn favoriete drankje c.q. toetje in de zomer: de sgroppino. Ook wel scroppino genoemd want over de schrijfwijze van dit drankje wordt getwist. Feit is dat het afkomstig is uit Italië, uit de regio Veneto om precies te zijn. Je kunt deze zogenaamde ‘spoom’ ook serveren […]

Trek me omhoog: Tiramisu!

Trek me omhoog, ofwel ‘maak me blij’, dat is de vertaling van het heerlijke Italiaanse dessert tiramisu. Ik was eigenlijk verbaasd dat ik nog niet eerder een recept voor tiramisu op mijn blog had geplaatst. Ik maak het regelmatig, vrienden en familie vragen er ook vaak om.    Meestal maak […]

Choco frambozen torentje

Ik heb een poosje zitten nadenken hoe ik dit toetje nou precies moest noemen. Choco tompouce? Chocolade creatie? Nouja, de foto spreekt voor zich toch? Dit choco frambozen torentje is een eenvoudig toetje wat er toch indrukwekkend uit ziet. En je kunt er naar hartenlust mee experimenteren! Gebruik bijvoorbeeld eens […]

Pavlova met slagroom en fruit

Een dessert in de catergorie weinig moeite, groots effect. Het is in het begin misschien even experimenteren met ovenstanden en baktijden, maar het resultaat ziet er altijd goed uit en smaakt heerlijk. En met de vulling kun je naar hartenlust variëren.   Pavlova is een dessert gebaseerd op meringue genoemd […]

Pannacotta met frambozen en viooltjes

Eerder deze week bakte ik met eetbare bloemen heerlijke pansy shortbread cookies. Omdat deze bloemen ook geweldig zijn ter decoratie van gerechten maakte ik ook nog een romige pannacotta. Wat een feestdag voor mijn mannen!   Een mooi en smakelijk nagerecht, deze panna cotta. En vrijwel iedereen vindt het lekker! […]

Christmas in a glass – orange-ginger jelly

Op de valreep een makkelijk maar lekker en mooi kerstdessert! Geïnspireerd door Jamie Oliver maakte ik deze heerlijke sinaasappel jelly. Die volgens Jamie smaakt als ‘christmas in a glass’. Ik kan je verzekeren, dat klopt!  Wat heb je nodig (afhankelijk van de grootte van de schaaltjes ca. 4 tot 8 porties) […]

De allerlekkerste chocolade(letter)mousse!

Komen de pepernoten en chocoladeletters je nu al een beetje de neus uit? Of heb je toch al meer gesnoept dan je lief is? Bewaar de chocoladeletters dan zodat je later in de maand (kerst?) er heerlijke chocolademousse van kan maken. In al zijn simpelheid voor mij het allerlekkerste dessert […]