Home » Nagerecht » Pagina 6

Nagerecht

ijs met warme frambozensaus - heisse liebe

IJs met warme frambozensaus (Heisse liebe)

Ik kies niet vaak voor ijs als toetje. Geef mij maar chocolademousse, panna cotta of creme brulée. Behalve als er ijs met warme frambozensaus op de kaart staat. Want dan bestel ik meteen! Een heerlijke combinatie van warm en ijskoud! Heisse liebe Als ik eerlijk ben heb ik het hier […]

Cappuccino mousse

Cappuccino mousse

Ben jij ook zo’n liefhebber van koffie? Ik kan niet zonder mijn dubbele espresso in de ochtend! In de middag drink ik het liefst cappuccino. Lekker met een dikke melkschuimlaag. Ik kreeg deze kerst mooie koffie/thee glazen die mij inspireerde tot het maken van een lekker toetje: cappuccino mousse Toetjes! […]

Rabarber crumble

Zelf rabarber crumble maken

In de Verse Oogst box winter editie vond ik tot mijn grote vreugde rabarber. Je zal het misschien niet geloven, maar ik had dus nog nooit zelf rabarber klaargemaakt. Die rare paarse stengels, wat je daar nou mee? In de box zat ook een recept voor rabarber crumble. Dat zag […]

Salted caramel mousse met popcorn

Salted caramel mousse met popcorn

Salted caramel mousse met popcorn. Alleen van de titel ga ik al een beetje kwijlen…Dit overheerlijke recept komt van de Nieuw-Zeelandse foodblogger From the kitchen. Ik zag de foto en ik wist meteen: dit moet ik maken. Salted caramel en popcorn, what’s not to like? Popcorn Je ziet steeds vaker […]

Thaise sticky rice mango

Sticky rice mango is een typisch Thais dessert. En het maken ervan is helemaal niet zo moeilijk. Wel heb je wat voorbereidingstijd nodig, omdat je het beste effect bereikt wanneer je de rijst een nachtje laat voorweken. Kwestie van plannen dus, deze Thaise sticky rice mango. Backpackers favourite Ik ben […]

gin-tonic sorbetijs

Gin-tonic sorbetijs met de Zoku ice cream maker

Ik mocht van Zoku de ice cream maker testen. Een ideaal apparaat voor mensen die wel graag zelf ijs willen maken, maar niet de beschikking, ruimte of geld hebben voor een professionele ijsmachine. Om bijvoorbeeld dit zalige gin-tonic sorbetijs te maken! Zoku ice cream maker Met de ice cream maker […]

warme kersenpotjes

Warme kersenpotjes met kaneel & kardemom

Ik ben echt dol op koffie en thee. Warme dranken zijn opwekkend en troostend tegelijkertijd. Alleen in de zomer drink ik veel minder koffie en thee. Ik ga dan toch liever voor een koel drankje. Maar je kunt natuurlijk ook koken en bakken met thee! Met echt zomerfruit, zoals in […]

Aardbeien-millefeuille-2

Week van de zomerkoninkjes: aardbeienrecepten van collega foodbloggers

Toen ik op Facebook in de Foodbloggersgroep een oproepje deed voor lekkere aardbeienrecepten werd ik overspoeld met linkjes. Op mijn eigen blog heb ik natuurlijk ook wel wat recepten met aardbei staan, zoals een heerlijke aardbeienlikeur of met cheesecake gevulde aardbeien. Of wat dacht je van een heerlijke aardbeienslof? En met deze […]

Aardbeiensoufflé

Week van de zomerkoninkjes: aardbeiensoufflé

Niets luidt voor mij meer het voorjaar in dan de eerste verse aardbeien! En als dan tegen de zomer de eerste Hollandse aardbeien in de winkels verschijnen ga ik helemaal los. Gewoon zo, op een beschuitje. Als toetje met een toefje slagroom. Maar ook om mee te koken en bakken. […]

Het perfecte kaasplankje

Stel zelf het perfecte kaasplankje samen!

Omdat je voor het kerstdiner vaak meerdere gangen wilt serveren is een kaasplankje, tussen hoofdgerecht en dessert, vaak een hele mooie (en lekkere!) toevoeging. Maar hoe stel je nu het perfecte kaasplankje samen? Welke kazen liggen daar dan op? Kaas is echt een heerlijke afsluiter van een maaltijd. En omdat […]