Home » Hangop met vijgen en amandelen
Hangop met vijgen

Hangop met vijgen en amandelen

Het officiële seizoen van verse vijgen is van augustus t/m oktober, maar in principe kun je vijgen tegenwoordig het hele jaar door vers kopen. Ik ben altijd jaloers op mensen die een vijgenboom in de tuin hebben! Wat moet dat heerlijk zijn! In het seizoen kook ik graag met vijgen, of maak lekkere baksels of desserts, zoals deze hangop met vijgen en amandel.

Hangop met vijgen

Hangop

Hangop is het resultaat van uitgelekte (volle) yoghurt. Heerlijk dik en romig! Het enige wat je nodig hebt is een schone theedoek, een vergiet, kom en tijd. Een beetje planning is dus wel handig! De hangop blijft – in een afgesloten bakje – nog dagen goed in de koelkast.

Vijgenjam maken

Vijgen

Verse vijgen zijn zo veelzijdig! Je kunt ze namelijk zowel in zoete als hartige gerechten perfect gebruiken. Zoals in deze pasta met vijgen, of natuurlijk in een heerlijke vijgenjam. Of wat dacht je van een lekkere bruschetta? Verse vijgen zijn rijk aan vezels en bevatten veel vitamine A en B. Een gezonde vrucht dus, die goed is voor de spijsvertering en de stoelgang! Verse vijgen kun je met schil en al eten.

Hangop met vijgen

Hangop met vijgen en amandelen

Hangop met vijgen

Hangop met vijgen en amandelen

Een eenvoudig maar heerlijk nagerecht!
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 liter volle yoghurt
  • 2 verse vijgen
  • 1 handje amandelschaafsel
  • honing naar smaak

Aan de slag!

  • Leg een schone natte (en uitgewrongen) theedoek in een vergiet en zet deze bovenop een (beslag)kom. Giet de volle yoghurt in de doek en vouw de bovenkant dicht. Laat in de koelkast tenminste 8 uur uitlekken. Langer mag ook!
  • Schep de uitgelekte dikke yoghurt uit de theedoek en verdeel over vier schaaltjes. 
  • Bak de amandelschaafsel in een droge koekenpan (zonder boter dus) in een paar minuutjes goudbruin. Blijf erbij, het gaat snel!
  • Snijd de vijgen in partjes en verdeel over de schaaltjes. Verdeel er naar smaak honing over en bestrooi met de amandelschaafsel.
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Hangop met vijgen
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Leuk om te lezen hoe je verse hangop maakt. Dat lijkt me een leuk proefje. In de kantine hebben ze altijd hele lekkere met kersen of bokkepootjes. Heb je de jouwe al geproefd?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*