Griekse yoghurtijs met honing en walnoten

Ik wilde graag een ijsmachine kopen maar twijfelde ook. Weer een apparaat erbij, en hoe vaak ga ik die gebruiken? Maar ik zag zo vaak lekkere ijsrecepten voorbijkomen. En ik droomde van allerlei heerlijke variaties, zoals deze ‘bevroren variant’ van een favoriet Grieks dessert: Griekse yoghurtijs met honing en walnoten.

Kitchenaid roomijsmaker

Tot ik ontdekte dat je voor de Kitchenaid een ijskom kan kopen die op de machine past! Wel ijs maken, geen nieuwe machine! Deze ‘roomijsmaker’ scoorde ik uiteindelijk voor een leuk bedrag op Marktplaats. Mijn eerste recept, deze Griekse yoghurtijs met honing en walnoten, viel fantastisch in de smaak. Missie geslaagd! En ijs maken is dus kinderlijk eenvoudig hè. En super snel, want in twintig minuten (terwijl je aan het eten bent bijvoorbeeld) heb je je ijs op tafel staan.

Griekse yoghurtijs met honing en walnoten

Geen ijsmachine?

Heb je geen ijsmachine? Dan kun je dit recept wel maken. Doe het yoghurt-room mengsel in een afgesloten bakje in de vriezer en roer het elk half uur los met een vork. Zo voorkom je dat er ijskristallen ontstaan. Na ca. 4 uur moet het ijs voldoende stevig zijn om te serveren.

Los geht’s!

En nu zijn dus alle remmen los, dat snap je zeker wel. Want met al heerlijke fruit van het zomerseizoen draai ik bijna iedere avond het heerlijkste sorbetijs. Aardbeien, mango en gisteravond nog pina colada ijs, met kokosmelk en verse ananas. Meer recepten komen er nog aan dus!

Griekse yoghurtijs met honing en walnoten

Griekse yoghurtijs met honing en walnoten

Wat heb je nodig (ca. 1 liter ijs)

  • 500 ml. Griekse yoghurt (des te vetter, des te lekkerder, minimaal 10%)
  • 250 ml. slagroom
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • honing
  • walnoten

Klop de slagroom met de basterdsuiker en de vanillesuiker half stijf. Roer door de yoghurt en draai er in de machine in twintig minuten roomijs van. Je kunt het nu direct eten (zacht roomijs) of nog tenminste twee uur in een afgesloten bakje in de vriezer doen voor schepijs.

Serveer met honing en grof gehakte walnoten.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Griekse yoghurtijs met honing en walnoten
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 18 Review(s)

4 Comments

  1. Kan dit denk je ook met stevia om ‘t suikervrij te maken??

  2. Ron van Schaick

    Leuk recept, erg lekker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*