Home » Frambozen sorbetijs
Frambozen sorbetijs

Frambozen sorbetijs

I scream, you scream, we all scream for icecream! In de zomer lust ik er wel een paar. Softijs, roomijs, cornetto’s maar het allerliefste: sorbetijs. En de zomer is daar ook het ideale seizoen voor, omdat het fruit dan optimaal van smaak en betaalbaar is. Mijn favoriet? Frambozen sorbetijs!

frambozen

Zacht sorbetijs

Het geheim van dit boterzachte sorbetijs? Een blaadje gelatine in de suikersiroop! Heb ik uit het tijdschrift Delicious, echt een supertip waarmee je grote kristallen in je ijs voorkomt. Wist je trouwens dat de geschiedenis van ijs helemaal teruggaat naar de tijd van de Romeinen?

Welke ijsmachine kiezen

IJsmachine voor het maken van frambozen sorbetijs

Voor dit sorbetijs heb je wel een ijsmachine nodig. Ik heb zelf een losse ijskom voor mijn KitchenAid. Reuze handig, zo heb ik geen extra apparaat nodig (ik heb er namelijk nogal veel…..). 

Je kunt, wanneer frambozen niet in het seizoen zijn, ook diepvries frambozen gebruiken. Deze zijn het jaar rond te verkrijgen en vaak goedkoper dan verse. Je moet ze dan wel helemaal laten ontdooien voordat je begint met sorbetijs maken.

Frambozen sorbetijs

Frambozen sorbetijs

Frambozen sorbetijs

Frambozen sorbetijs

Heerlijk fruitig, boterzacht en vol van smaak. Van dit frambozen sorbetijs blijf je eten!
Afdrukken Pin
Gang: IJs, Nagerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Koeltijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 25 minuten
Porties: 6 porties

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 500 gram frambozen
  • 200 ml water
  • 175 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 blaadje gelatine

Aan de slag!

  • Pureer de frambozen fijn met de staafmixer. Week ondertussen het blaadje gelatine 10 minuten in een kommetje koud water.
  • Breng het water met de suiker en een snufje zout tegen de kook aan tot alle suiker is opgelost. Los hierin - van het vuur af - het blaadje gelatine op.
  • Laat helemaal afkoelen en roer door de frambozenpuree. Je kunt de puree als je dat wilt nog zeven om de pitjes eruit te halen. Ik laat dat meestal achterwege.  
  • Laat helemaal koud worden in de koelkast.
  • Draai de puree in de ijsmachine in ca. 20 minuten (afhankelijk van jouw machine) tot frambozen sorbetijs.
  • Doe in een afsluitbare bak en leg nog ca. 3 uur in de vriezer.
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Frambozen sorbetijs
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*