Bounty ijs

Bounty ijs

Mooi weer betekent: ijs! Ik heb een ijskom voor mijn Kitchenaid waarmee je in een handomdraai heerlijk vers ijs maakt. En omdat ik nu eenmaal dol ben op kokos (er staat al een pina colada ijs recept online!) ging ik dit keer voor bounty ijs!

Bounty ijs

Bounty

Een Bounty is gek genoeg de enige candybar die ik lekker vind. Mij maak je niet blij met snoepgoed als Kitkat, Mars of Nuts. En helemaal lekker vind ik de pure Bounty! Dit Bounty ijs maakte ik dan ook met pure chocolade.

kitchenaid ijskom

KitchenAid ijskom

Het voordeel van een losse ijskom voor de KitchenAid is dat ik niet weer een extra apparaat hoef aan te schaffen, alleen maar een onderdeel. Gelukkig heb ik grote vriezerlades, zodat de kom daar wel inpast. Let hierop voordat je een apparaat aanschaft waarbij je de kom in de vriezer moet bewaren!

IJshoorntjes

Deze super leuke ijshoorntjes met chocoladerand zijn van Jos Poell en kocht ik gewoon in de supermarkt.

Bounty ijs

Bounty ijs

Wat heb je nodig (ca. 4 personen)

Ingrediënten

  • 400 gram kokosmelk (minimaal vetpercentage 17%)
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram pure chocolade in stukjes (ik gebruikte ‘drops’ van die smeltchocolade)

Meng de kokosmelk met de poedersuiker, het vanille extract en de geraspte kokos. Zet minstens twee uur in de koelkast zodat het mengsel goed koud is.

Zet de ijsmachine aan en giet het mengsel erin. Laat ca. een kwartier draaien en voeg dan de chocolade toe. Na ca. 20-25 minuten is je ijs klaar. Het ijs is dan nog wel vrij zacht, wil je echt bolletjes scheppen zet het ijs dan nog ca. 2 uur in een afgedekte kom in de vriezer.

Let op: omdat versgemaakt ijs geen conserveermiddelen bevat kun je het niet al te lang bewaren. Eet het ijs daarom binnen twee dagen op (moet geen probleem zijn toch?).

Bewaar het recept voor Bounty ijs op Pinterest!

Pinterest pin bounty ijs

Summary
recipe image
Recipe Name
Bounty ijs
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*