Home » Couscoussalade met feta, munt en kikkererwten
couscoussalade met feta

Couscoussalade met feta, munt en kikkererwten

Een van mijn favoriete foodprep maaltijden is de couscoussalade. Heerlijk om mee te nemen naar het werk. En je kunt er allerlei lekkere restjes uit je koelkast in verwerken. Onlangs mocht ik de parelcouscous van Al’Fez proberen. Daarmee maak je je couscoussalade nog lekkerder! Deze couscoussalade met feta, munt en kikkererwten is mijn favoriet.

pearlcouscous

Parelcouscous

Parelcouscous of pearl couscous is gemaakt van 100% harde tarwe en is gemakkelijk te bereiden. Het is een goed alternatief voor rijst, pasta of aardappelen en de ideale basis voor een heerlijke salade. Parelcouscous lijkt wel een beetje op hele kleine pastaballetjes, de structuur is echt ontzettend lekker. Ik gebruikte de parelcouscous van Al’fez.

couscoussalade met feta

Foodprepping

Op mijn vrije dagen maak ik vaak extra gerechten die ik dan op werkdagen mee kan nemen. Foodpreppen noemen ze dat ook wel. Deze couscous salade is daar een goed voorbeeld van. Ik maak vaak een dubbele portie, één om direct op te eten, en één om mee te nemen naar het werk.

couscoussalade met feta

Variatie

Het recept zoals hieronder beschreven maak ik het meest klaar. Maar je kunt natuurlijk variëren. Als ik nog een restje koriander of gegrilde paprika in de koelkast heb, dan gaat dat er ook in. Of linzen, of tuinbonen. Ook de hoeveelheden moet je gebruiken naar eigen smaak, dat is wat zelf koken juist zo leuk maakt!

couscoussalade met feta

Ik gebruik voor dit recept de Apetina witte kaas in olie. Deze olie is op smaak gebracht met mediterrane kruiden. De olie gebruik ik ook voor de salade. Gebruik je andere witte kaas, voeg dan ca. 2 eetlepels olijfolie aan de salade toe.

(Parel)couscoussalade met feta, munt en kikkererwten

Wat heb je nodig (2 personen/porties)

  • 200 gram (parel)couscous
  • Blikje kikkererwten
  • ½ potje Apetina witte kaasblokjes in olie
  • Verse munt blaadjes naar smaak
  • Handje rozijnen
  • Paar olijven
  • Eetlepel citroensap

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Dit doe je het makkelijkst door ca. 5 muntblaadjes te stapelen, op te rollen en in reepjes te snijden. Laat de couscous iets afkoelen en meng er de kaasblokjes, olie, citroensap, kikkererwten, munt en rozijnen door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Summary
recipe image
Recipe Name
Couscoussalade met feta, munt en kikkererwten
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*