Home » Bistro BREE56: verrassende smaken voor een mooie prijs
BREE56 tussengerecht

Bistro BREE56: verrassende smaken voor een mooie prijs

Iedere keer als ik weer eens in Leiden ben, ben ik verrast door de charme van deze stad. Met z’n grachten, gezellige straatjes en vele leuke restaurantjes. Via Social Deal kozen we dit keer voor een bistro aan de charmante Breestraat 56, heel toepasselijk BREE56 genaamd. Een viergangen menu inclusief amuse voor € 17,00, een mooie prijs voor een – wat bleek – lekker menu met verrassende smaken. 

BREE56

BREE56

BREE56 zit in een monumentaal pand in hartje Leiden en is qua inrichting een typische bistro. Met veel hout, een grote bar en gezellige tafeltjes voor twee of vier. Achterin kun je via een aantal ramen een kijkje nemen in de keuken. Van de wijnkaart koos ik de Bree56 bubble, een prosecco met perzik. Samen met de amuse, krokante crackers met komijn en een schuim van wortel, een heerlijk en luchtig begin!

BREE56 amuse

Verrassende smaken

Het menu werd wat mij betreft vooral gekenmerkt door een verrassende combi van smaken en structuren. Zoals bij het voorgerecht, een carpaccio van Ierse os, met heerlijke picalilly appel, yuzu en limoenmayonaise. Ook namen we een broodplankje met twee heerlijke smeersels.

BREE56 tussengerecht

Carpaccio van tomaat

Mijn favoriet van de avond was het tussengerecht, een carpaccio van tomaat met tomatensorbet en gepofte wilde rijst. Die tomatensorbet was licht zoet en combineerde heerlijk met de plakken verse tomaat en de knapperige rijst. Dit ga ik zeker een keer proberen zelf te maken!

BREE56 hoofdgerecht

Ibericokoontjes

Het hoofdgerecht bestond uit ibericokoontjes – zacht gegaarde varkenswang – met een heerlijke paddenstoelenrisotto en zomergroente. Omdat mijn mannen grote eters zijn bestelden we er nog een portie frietjes bij (met heerlijke mayo!) maar dat is niet echt nodig, de porties zijn voldoende groot.

BREE56 dessert

Tijd voor een toetje!

Voor het nagerecht is er crème brûlée van tonkabonen met mangoijs en aardbeien. Erg smakelijk! Je kunt – tegen bijbetaling van € 3,50 – ook kiezen voor een kaasplankje.

Met nog een lekkere koffie na konden we terugkijken op een gezellige en lekkere avond. Ook het personeel is bijzonder vriendelijk en correct.

BREE56

Deal bij BREE56

+ verrassende smaakcombinaties, waar voor je geld, perfecte tomaatcarpaccio

– ik vind € 4,50 voor een broodplankje verhoudingsgewijs best duur (maar die is facultatief) en ook de wijnglazen mogen best wat voller worden geschonken…

BREE56

Ik ben uitgenodigd om in dit restaurant te komen eten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*