Home » Seinpost Indonesia: authentiek eten met uitzicht
restaurant Seinpost Indonesia

Seinpost Indonesia: authentiek eten met uitzicht

Lang geleden, in 1886 om precies te zijn, stond op de Seinpostduin in Scheveningen café-restaurant De Seinpost. Alleen het metershoge bronzen beeld van Neptunus herinnert nog aan deze tijd, en siert het paviljoen waar nu restaurant Seinpost Indonesia is gevestigd. Ik genoot er met mijn gezin via SocialDeal van een authentiek Indonesisch 3-gangen diner met spectaculair uitzicht op zee.

Oude seinpost cafe

Spectaculair uitzicht

Op een mooie zomerse dag moet het hier helemaal goed toeven zijn. Vanaf eind mei krijgt het restaurant namelijk ook een mooi buitenterras. Maar ook met zeemist is op deze kille lenteavond het uitzicht spectaculair. Door de halfronde vorm biedt het paviljoen veel tafels met uitzicht. Fijn!

Authentiek Indonesisch

Aan de smaak doen ze in de keuken van Seinpost Indonesia geen concessies vertelt de sympathieke eigenaresse. Dus is de rendang wellicht iets te pittig voor Hollandse kaaskoppen (vonden wij niet overigens). Maar we beginnen met lekkere kroepoek en superhete sambaldip en een pangsit goreng. Bij deze deal kun je voor het voorgerecht ook kiezen voor een soto ayam (gekruide kippensoep).

restaurant Seinpost Indonesia

Rijsttafel

Hoewel er aan het oer-Hollandse fenomeen rijsttafel niets authentiek Indonesisch is, zijn de gerechten dat gelukkig wel. We proefden pittige rendang, heerlijke saté ajam, babi ketjap, boontjes, gewokte groente en meer. Enig nadeel: de porties waren naar onze mening vrij klein. Nu zijn mijn mannen natuurlijk wel grote eters!

restaurant Seinpost Indonesia

Tjendol

Voor het dessert kon gekozen worden uit ijs met fruit of tjendol, een kokosdrank met palmsuiker, pandansliertjes en mango. Ik kende het niet, dus dat wilde ik graag proberen! Een apart maar superlekkere en frisse afsluiter van een goed en gezellig diner.

restaurant Seinpost Indonesia

Goede deal voor Seinpost Indonesia!

Voor deze Social Deal betaal je € 22,50, waarmee je dus maar liefst meer dan de helft (53%) korting krijgt op de oorspronkelijke prijs van € 47,50. Ook niet onbelangrijk: er is ook een compleet vegetarische rijsttafel te krijgen.

restaurant Seinpost Indonesia

Seinpost Indonesia

Het personeel is super vriendelijk en legt alles desgewenst uitgebreid uit. Het eten is lekker en authentiek en het uitzicht zoals gezegd fantastisch. Wij komen van de zomer zeker nog een keer terug om het terras uit te proberen!

Seinpost Indonesia
Zeekant 60
Den Haag (Scheveningen)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Hoi Anne Marie, dat ziet er allemaal heerlijk uit. Goed idee om alvast een voorproefje te nemen op onze mooie reis naar Bali en Java. Ook daar kunnen we genieten van deze zalige keuken. Ik heb er zin in!

  2. Helaas, de seinpost is de seinpost niet meer. Hebben veel te lang op de gerechten moeten wachten, ongehoord lang. Gerechten waren niet warm genoeg. Het restaurant zier er sloppy uit. Te weinig personeel. Wij missen de Indonesische warmte en gezelligheid. Voor ons was dit de laatste keer seinpost, helaas.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*