Home » Zes keer lekker en goedkoop ontbijten buiten de deur

Zes keer lekker en goedkoop ontbijten buiten de deur

Volgens mij was Ikea één van de eerste die met deze trend begon: ontbijtjes voor een spotprijsje. En dat viel blijkbaar in de smaak! Zozeer zelfs dat ze bij Ikea in Delft in het weekend zijn gestopt met de ontbijtjes. De A13 liep dusdanig vol dat er een ware ontbijtfile ontstond.  Waar kun je nog meer terecht voor zo’n lekker ontbijt en wat krijg je voor je geld? Waar kun je lekker en goedkoop ontbijten buiten de deur?

OntbijtjeIkea – € 1,00 (tot 10.30 uur)

Je vraagt je af hoe ze het er voor kunnen doen. Kan waarschijnlijk ook niet, maar ik neem aan de ze hopen dat je na je ontbijtje nog een Billy of een Knubbig meeneemt. Voor die ene euro krijg je een kaiserbroodje, een croissantje, een ei, een plakje kaas, boter en jam. Ook mag je een koffie, thee of cappuccino erbij nemen en is het tweede kopje gratis. Meer honger? Kies dan bijvoorbeeld voor een omelet (€ 0,99), bacon (€ 0,29), pannenkoekjes (€ 0,99) of een pecanbroodje (€ 0.99).

Hema ontbijt


Hema – € 1,00 (tot 10.00 uur)

 

Wat Ikea kan kan de Hema ook, moeten ze daar gedacht hebben. Een croissantje met jam en een vers afgebakken baquette met omelet. En een bakje koffie erbij natuurlijk. Uitbreiden is mogelijk met twee plakjes warme bacon (€ 0,25) of jus d’orange (€ 0,50). Een lekker en voedzaam ontbijtje voor bijna niets! Vroeg opstaan is een must, na 10.00 uur is het afgelopen met de (ontbijt)pret.

La Place ontbijt


V&D (La Place) – € 2,95 (tot 11.00 uur)

Houd je van uitslapen dan kun je het beste bij V&D terecht. Tot maar liefst 11.00 uur serveert restaurant La Place je ontbijt. Voor € 2,95 mag je vijf verschillende items van het ontbijtbuffet uitkiezen, met een kop koffie én een glas jus d’orange. Een ruime keuze uit broodjes, croissantjes, beleg als eier- en tonijnsalade maar ook yoghurt, vers fruit en muesli. Duurder dan de rest maar een stuk gevarieerder.


Intratuin – € 2,95 (tot 10.30 uur)

Zelfs in het tuincentrum kun je tegenwoordig voor een ontbijtje terecht. In de Intratuin vestigingen met restaurant (Tuincafé) krijg je voor dit geld een broodje, een versgebakken croissant, ham, kaas, zoet broodbeleg, een gekookt ei, een kuipje boter en een kop koffie of thee.

Ontbijt Bakker BartBakker Bart – € 2,50 (tot 10.00 uur)

Ontbijten bij de bakker zelf, wat wil je nog meer? Een roombotercroissant met jam, een mini-bartje belegd met ham of kaas, verse sinaasappelsap en een kopje koffie of thee. Ik mis hier wel het eitje…

McDonalds – € 2,95 (tot 11.00 uur)

Vreemde eend in dit rijtje is natuurlijk de McDonalds, maar ook daar kun je voor een ontbijtje terecht. Weliswaar een beetje anders dan anders maar zeker ook lekker. Je kunt kiezen uit een ontbijtproduct (McMuffin met bacon en ei, McMuffin ham-kaas, croissantje met jam en boter of pancakes met stroop) en een drankje (diverse soorten koffie, thee, jus d’orange, appelsap, melk of fruitrank aardbei-banaan).

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Niks klopt van de prijzen alles is veel duurder en de keuze is mager geworden.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*