Home » Goed en betaalbaar Japans eten bij Itamae Zoetermeer
Itamae Zoetermeer

Goed en betaalbaar Japans eten bij Itamae Zoetermeer

Toen Bodhi drie was en hij mocht kiezen waar hij wilde eten voor zijn verjaardag koos hij niet zoals de meeste kinderen voor McDonalds maar voor de Japanner. Voor de teppan yaki om precies te zijn. Mijn lieve lekkerbek! Nog steeds is het hele gezin dol op teppan yaki, eten dat live voor je neus op de grillplaat wordt bereid. En in onze permanente zoektocht naar de lekkerste restaurants zijn we blij met de ontdekking van Itamae Zoetermeer!

Itamae Zoetermeer

Gelegen aan de prachtige Noord-A, een natuurgebied bij Zoetermeer, vind je Japans restaurant Itamae. Laat je niet afschrikken door de wat ‘shabby’ buitenkant. En ook bij binnenkomst raak je niet echt meteen gecharmeerd van het interieur. Dat wordt echter ruimschoots goed gemaakt door de vriendelijke bediening en het heerlijke eten, dat ook nog eens – voor een teppan yaki restaurant – bijzonder vriendelijk geprijsd is.

Itamae Zoetermeer

Vis of vlees. Of allebei?

Toegeven: eten aan de teppan yaki is niet goedkoop. Maar je hebt dan wel een privé-kok die alles vers voor je klaarmaakt. En is het allemaal zo ontzettend lekker! Je kunt kiezen uit een vleesmenu, een vismenu of een combi van beide. En dan zijn er nog wat luxere menu’s met bijvoorbeeld kreeft en coquilles. Peter gaat altijd voor vlees, Bodhi en ik voor vis. Je begint dan met een plateau sushi, gevolgd door een lekkere lichte miso soep. Daarna worden in een rustig tempo de hoofdgerechten op de grillplaat bereid. Bij het vismenu zijn dat: een torentje van groente, zalmfilet, nijlbaarsfilet, witvis, garnalen en dorade.

itamae zoetermeer

Terwijl je geniet van een kommetje salade wordt aan de grillplaat de nasi bereid. Na de nasi volgt dan nog het spektakelstuk (ossenhaas voor het vlees-, dorade voor het vismenu). Er is nog een aparte dessertkaart mocht je na al dit eten nog ruimte hebben voor een toetje…

Itamae Zoetermeer

Spektakel

Eten aan de teppan yaki is fantastisch voor kinderen (en volwassenen) want de kok maakt een waar spektakel van het bereiden. Jongleren met de pepermolen, stukjes omelet laten rondvliegen en met een enorme steekvlam flamberen.  Het is zo leuk om te zien hoe voor je neus al het eten bereid wordt. Vervelen is geen optie!

Prijzen

Voor het vleesmenu betaal je bij Itamae € 36,50 en € 38,50 voor het vismenu. Met wat drankjes en een dessert erbij (ja zelfs dat kunnen mijn mannen na zoveel gangen nog op), kom je al snel op zo’n € 150,00 uit, € 50,00 p.p dus. Maar dan heb je wel een hele leuke en smakelijke avond achter de rug!

Itamae
Het Lange land 5
Zoetermeer

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*