Home » Review restaurant Savarin in Rijswijk
Kaasplankje restaurant Savarn

Review restaurant Savarin in Rijswijk

Om ons goede voornemen van tweewekelijks uit eten gaan in een nieuw restaurant nog enigszins betaalbaar te houden, kies ik wel eens voor een Groupon of Social deal. Niet altijd naar volle tevredenheid, maar er zitten wel eens uitschieters tussen. Zo genoten wij onlangs via Social Deal van een gastronomisch 5-gangen menu van de chef bij restaurant Savarin in Rijswijk.

Aubergine mousse restaurant Savarin

Restaurant Savarin

Het restaurant Savarin (er is ook een vijfsterrenhotel en een Cityspa met dezelfde naam) heeft al jarenlang een goede naam en is aangesloten bij de Jeunes Restaurateurs d’Europe. Het (jonge, hotelschool?) personeel is uiterst vriendelijk en kundig.

We worden welkom geheten met een bakje warme cashewnoten waarna al snel de amuse volgt: een auberginemousse met schuim van marjolein en een crumble van olijf. Lekker! Ik ben dol op dit soort lichte en smaakvolle gerechtjes. Sinds mijn operatie kan ik natuurlijk niet zo veel meer eten maar kleine en verfijnde gerechten, verdeeld over de avond, gaan er prima in!

Vijfgangen menu restaurant Savarin

5-gangen menu

Met heerlijk warm brood met boter en olijfolie (=altijd goed) wachten we op het eerste van de vijf gerechten. De zwaardvis tartaar met ingelegde komkommer wordt uitgeserveerd met een Japanse dashi bouillon. Wederom een fijn, licht en smaakvol gerecht.

Het tweede en derde gerecht zijn beide vleesgerechten die ook prima smaken, alhoewel weinig verrassend. Kwartel met rode biet en een jus van dragon gevolgd door kalfslende met een crème van bataat, groene asperges en een saus van limoen.

Kaasplankje restaurant Savarn

Het kaasgerechtje knalt er vervolgens echt uit! Een kaaswafel, kaasmousse en rondjes kaas van Rotterdamsche oude, geserveerd met kamille ijs. Wat een fantastische smaakcombinaties.

De pompelmoes bavarois tenslotte is wat te stevig maar combineert lekker met het bananenyoghurtijs en de crumble.

We sluiten af met een koffie met prachtige friandises. Bijna zonde om op te eten.

Friandises restaurant Savarin

De rekening

Wat een heerlijk diner, wat een fijne bediening en wat een hoop waar voor je geld. We betaalden 29,95 voor deze Social Deal, die een waarde had van 65 euro. De drankjes en koffie met friandises komen daar nog wel bovenop.

+ waar voor je geld, vriendelijke bediening, lekker eten

– de ruimte is niet heel erg sfeervol

Restaurant Savarin

Laan van Hoornwijck 29
2289 DG RIJSWIJK

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Karin van Dam

    Leuk review weer wat een mooie gerechten om te zien zeg

  2. Hele fijne review, de gerechten zien er echt mooi en smakelijk uit!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*