Home » Review Keniaans restaurant 3Stones
Keniaans restaurant 3Stones

Review Keniaans restaurant 3Stones

Ons goede voornemen om iedere twee weken uit eten te gaan in een voor ons nieuw restaurant levert soms aangename verrassingen op. Keniaans restaurant 3Stones is er daar één van. Totaal niet bekend met de Afrikaanse keuken in het algemeen en de Keniaanse in het bijzonder reserveerden wij op een koude vrijdagavond een tafeltje in dit Haagse restaurant aan de langste laan van Nederland.

Keniaans restaurant 3Stones

De Keniaanse of Swahili keuken is een mix van de smaken van Afrika, het Midden Oosten en Azië en is dan ook sterk beïnvloed door handelaren en ontwikkelingsreizigers uit Portugal, India, China, Perzië en Arabië. Door de handel kwamen er allerlei smaken en specerijen mee naar Kenia en vormde zich kuststadjes met een levendige samenleving. Die de basis vormde voor de Swahili cultuur, Swahili is namelijk het Arabische woord voor ‘kust’. Het eten van de Swahili keuken is dan ook een van de allereerste fusion keukens.

3stones

The Big Five

Wat kies je van de kaart als je geen idee hebt hoe de Keniaanse keuken smaakt? Wij kozen dan ook voor ‘The big five’. Een menu waarmee je op een aangename manier kennis kunt maken met diverse gerechten uit de Keniaanse keuken. Te bestellen vanaf 2 personen voor € 35,00 euro p.p.

Het menu begint met een ‘African punch’, een verfrissende fruitdrank van mango en lychee (varieert afhankelijk van het seizoen). Hierbij aten we sambusa, kleine pasteitjes gevuld met spicy kip. Je kunt overigens ook kiezen voor een vulling van rundergehakt of groente (zowel mild als spicy). Een lekkere combi!

Het hoofdgerecht wordt geserveerd op een groot dienblad en bestaat uit verschillende gerechten. Zo kun je gezellig delen en proeven. We kregen de volgende gerechten:

Gekruide kip met spinazie in koriandersaus
Gemarineerde kip in een Swahili kokossaus
Gestoofd rundvlees in een milde rode currysaus
Gestoofd lamsvlees met gemengde specerijen

Erbij werd o.a. rijst, chapati brood en groente geserveerd.

De gerechten waren stuk voor stuk even lekker. Zo aromatisch, zo heerlijk gekruid. We waanden ons weer een beetje in India. De aromatisch specerijen als kruidnagel, kardemom, komijn, kaneel en nootmuskaat maken ieder gerechtje een waar festijn voor de smaakpapillen.

Mongozo kokosbier

Kokos- en mangobier

Al dit lekkers werd weggespoeld met heerlijk Afrikaans bier, geserveerd in een halve kokosnoot. Ik koos voor kokosbier van Mongozo (ik hartje kokos), Peter voor mangobier. Echt zo lekker, ben nu naarstig op zoek naar een verkoopadres van dit merk. Het bier is wel prijzig (€ 4,50 per flesje) maar de prijs meer dan waard! Bodhi genoot van heerlijke Keniaanse mocktails met mangosap.

cheesecake

IJs of cheesecake

Toe kozen we voor kokosijs met mangosaus. Bodhi had zelfs nog plaats voor een flink stuk cheesecake (+2,50 bijbetaling). Die was dan ook heel erg lekker, heb natuurlijk een hapje geproefd. Tot slot kun je bij de theebar nog onbeperkt thee pakken om de maaltijd in alle rust af te sluiten.

Tuin Keniaans restaurant 3stones

Tuin

Wij komen hier zeker nog een keer terug. Voor het heerlijk eten maar ook voor de uiterst vriendelijke bediening. En om een keer te kunnen eten in de prachtige tuin die achter het pand ligt. Op een zonnige zomeravond waan je je hier vast en zeker in Afrika!

Vorkje

Bij de rekening kregen we nog dit leuke vorkje met voucher voor een gratis cheesecake. Leuk initiatief!

Keniaans Restaurant 3Stones
Laan van Meerdervoort 46A
Den Haag

Open van woensdag t/m zondag vanaf 18.00 uur

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Dit ziet er zo lekker uit! Jammer dat er zo geen restaurant hier in Mechelen is 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*