Home » Originele en smakelijke shared dining deal bij restaurant Kurk
Restaurant Kurk

Originele en smakelijke shared dining deal bij restaurant Kurk

Een klein stukje lopen van het centrum van Den Haag (of drie haltes met tram 9 vanaf het centraal station), in een oergezellig straatje Mallemolen, zit restaurant Kurk. Perfect voor na een dagje shoppen in het centrum. Samen met Bodhi genoot ik er via Social Deal van een vier gangenmenu. Een originele en smakelijke shared dining deal voor een schijntje!

restaurant Kurk

Shared Dining

Kurk is een gezellig restaurant met terras. Het is oktober, dus nemen we  binnen plaats. Er zijn twee kaarten: eentje met pinchos en bites en een kaart met kleine hoofdgerechten, met name bedoeld voor shared dining. Ideaal voor mensen zoals ik die sowieso niet kunnen kiezen van al het lekkers. Net als mijn zoon Bodhi, die echt alles lekker vindt!

restaurant Kurk

Voorgerecht

Het 4-gangen diner dat je koopt via Social Deal is gelukkig ook op deze kaart gebaseerd en biedt een soort van ‘best of’ van beide kaarten. Het voorgerecht bestaat uit drie gerechtjes: een bruschetta pomodori, huisgerookte kipspiesjes en gebakken calamaris. Vooral de calamaris gingen er in als koek inktvis, heerlijk vers, warm en knapperig.

restaurant kurk

Originele gerechten

Voor het tussengerecht mochten we kiezen uit drie gerechten en namen we beiden wat anders, zodat we konden delen. De gerechtjes die we kozen sprongen er qua originaliteit ook echt uit: de kleine pannekoekjes met pittige pulled pork waren heerlijk, net als de Peruaanse saté van zwaardvis met cassavechips. We kregen er van elk twee dus delen ging prima!

restaurant kurk

Minpuntje

Voor het hoofdgerecht koos ik voor de pompoengnocchi met porcini en bospaddenstoelen en Bodhi voor het Portugese stoofpotje met kokkels, inktvis en gamba’s. Kijk nou toch eens hoe leuk dat werd opgediend, in van die kleine pannetjes en heerlijk brood erbij.

restaurant KurkTwee minpuntjes: de gnocchi was niet goed gegaard en dus te hard, maar wel echt fantastisch van smaak. En Bodhi vond helaas maar 1 gamba in zijn stoofpotje. Die verder ook heerlijk was.

restaurant kurk

Cannoli

Het dessert van de chef was – heel origineel – een cannoli met pistachecreme voor mij en witte chocoladecreme voor Bodhi, vergezeld van een glaasje koffielikeur. Die ik dus wel voor Bodhi moest opdrinken, 13 jaar is íets te jong voor alcohol.

Niet helemaal recht (okay, ik dan) liepen we terug naar het station, wat was het een gezellige avond!

Restaurant Kurk

Restaurant Kurk

Deze deal voor een 4-gangen diner kost normaal € 40,00, via Social Deal bespaar je maar liefst 55% en betaal je nog maar € 17,95. Een prima deal dus!

Je vindt Restaurant Kurk aan de Mallemolen 12a in Den Haag.

Ik ben uitgenodigd om in dit restaurant te eten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*