Home » Gustafson Amsterdam

Gustafson Amsterdam

Het prachtige Westergasfabriekterrein in Amsterdam is weer een tof initiatief rijker: bij Gustafson design-eat-sleep-drink kun je – tot 1 oktober 2016 – terecht om te eten en drinken en binnen afzienbare tijd ook slapen in één van de bijzondere hotelkamers. My happy kitchen deed de test!

Let op: dit restaurant is inmiddels gesloten!

Gustafson Amsterdam

Wat is het?

Gustafson is een tijdelijk initiatief. Een verrassende en steeds veranderende zaak met design en ontwerp als continu proces. Voor de initiatiefnemers een project om in te innoveren, inspireren en uitproberen. Voor de bezoekers een bijzonder design platform met nternationale uitstraling.

Gustafson is gevestigd in het oude stadsdeelkantoor Westerpark. Tot het moment dat in het najaar van 2016 het pand tot hotel zal worden verbouwd zijn de deuren van Gustafson geopend voor iedereen die houdt van design, eten, drinken en bijzonder overnachten.

Gustafson is zeven dagen in de week geopend. Nu nog van 08.00 – 22.00 uur.
Westergasfabriek, Haarlemmerweg 8a in Amsterdam
www.gustafson.amsterdam.nl

Stadsdeelkantoor Westerpark

En, is het wat?

Het is sowieso een schitterende locatie, de Westergasfabriek. En het oude stadsdeelkantoor is een uitstekend startpunt voor de vele creatieve ideeën die de initiatiefnemers voor ogen hebben. Na het eten werden we rondgeleid door het pand en kregen we een idee van wat dit drietal voor ogen heeft. En dat is veelbelovend. Het pand zal dan ook keer op keer veranderd zijn bij ieder bezoek dat je er brengt. Shop-in-shops, exposities van jonge ontwerpers en vooral de inrichting van vijf hele bijzondere slaapkamers. Want wat dacht je van een ‘outdoor goes indoor’ room met tent of de Aziatisch geïnspireerde capsules waarin zes personen kunnen overnachten?

Maar we kwamen dit keer natuurlijk voor het eten. De kaart is redelijk beperkt en het concept is foodsharing (tenzij je natuurlijk die burrata alleen voor jezelf wilt houden!). We kregen een proeverij van voorgerechten van de kaart, waaronder die burrata met tabouleh en rode biet, gepofte aardappeltjes met tzar kaviaar en crème fraiche, carpaccio van kalf en een bonbon van tonijn & zalmfilet. Voor mij sprong het gepofte aardappeltje er echt uit, heerlijk met de fris-zilte topping.

Voorgerechtjes Gustafson

 

Daarna kregen we drie verschillende hoofdgerechten om te delen: gebakken tongschar, tataki van lamshaas en de hartige taart van seizoen groenten. De vis was botermals, het vlees helaas iets te koud. Absolute goedmaker waren de heerlijke frieten en mayonaise die erbij geserveerd werden!

Gustafson's feestje

Tot slot nog een proeverij van toetjes, op de kaart ‘Gustafson’s feestje’ genoemd. En een feestje is het. En dan wordt delen alweer een stukje moeilijk. Gelukkig zaten we inmiddels al aardig vol.

Gustafson is zeker een plek om nog een keer terug te komen, al is het alleen maar om te zien hoe de ruimte, de kamers, de kaart en het aanbod zich gaan ontwikkelen!

8 Comments

  1. Dat 'food sharing' vind ik wel heel erg leuk.
    En ik vind dit soort nieuwe initiatieven ook altijd wel inspirerend. Maar… wel jammer dat zoveel mooie gebouwen in Amsterdam worden omgevormd tot hotels, echt het ene na het andere.

  2. Wat een mooie locatie, zeg! En die toetjes… Die naam klopt precies! Wat een feestje, alleen al voor het oog!

  3. Wat een leuk concept, het eten ziet er heerlijk uit!

  4. Maar als de behoudt worden voor de sloop, dan is dat toch alleen maar goed?

  5. Ja die naam is erg treffend!

  6. Het was erg gezellig Anne-Marie en we hebben er heerlijk gegeten! Fijn dat ik met je mee mocht proeven;-), Annemarie B

  7. Gaan we vaker doen!

  8. Sloop heeft er niks mee te maken. (Er waren meestal geen plannen voor sloop.) De gemeente zoekt oplossingen voor het massatoerisme. En toeristen brengen natuurlijk meer geld in het laatje…

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*