Home » Dineren in het Smakenrad, verdraaid lekker!
Dineren in het smakenrad

Dineren in het Smakenrad, verdraaid lekker!

Wil je deze zomer gaan voor een unieke culinaire beleving ga dan eens ontbijten, lunchen, borrelen of dineren in het smakenrad! Dit unieke draaiende restaurant in een reuzenrad moet je een keer meemaken.

Dineren in het smakenrad

Smakenrad

Wij waren uitgenodigd om te dineren in het Smakenrad in Amsterdam. Het reuzenrad staat op het plein voor de RAI, dus parkeren is geen probleem. Nog een tip: wij pakten in de middag nog het Rijksmuseum mee, waar we vanaf de RAI heen gingen met de metro & tram. Als je in P1 t/m P4 parkeert en kiest voor P&R betaal je maar € 1,00 voor een hele dag parkeren!

Smakenrad

Dineren in het Smakenrad

We hadden vooraf online gereserveerd en al een keuze gemaakt voor het vlees, vis of vega menu. Je wordt ontvangen in een mooie pagodetent, waar je je drankjes kunt bestellen en nog even naar het toilet kunt. En dan mag je instappen in je eigen gondel!

Voorgerecht van tonijn met bergamot

Daar wordt meteen het voorgerecht geserveerd, waar we ook nog een heerlijk broodplankje bij bestelden. Bodhi en ik genoten van heerlijke tonijn met bergamot, Peter koos voor het vleesmenu (kalfspastrami met dragonmayonaise).  Op een hoogte van 50 meter heb je een mooi uitzicht over Amsterdam. Na een paar rondjes (het rad stopt regelmatig om mensen te laten instappen en eten te serveren) was het tijd voor het hoofdgerecht. 

hoofdgerecht

Zeebaars met beurre blanc voor het vismenu, en parelhoender met vadouvanjus voor de vleeseter! Wat hebben we genoten van de relaxte sfeer, het heerlijke eten en het mooie uitzicht. Gelukkig was de gondel voorzien van airco, want de zon scheen die avond flink!

Dineren in het smakenrad

 

Dineren in het smakenrad

Ook dineren in het Smakenrad?

Het Smakenrad is dagelijks geopend van 9.30 tot 22.00 uur (wanneer het weer mogelijk is zelfs tot 24.00 uur). Tickets incl. lekkernij zijn al verkrijgbaar vanaf € 15,00 per persoon (volwassenen) en € 10,00 per kind (t/m 12 jaar). Hiervoor krijg je een kop koffie met een taartje van Holtkamp. Tickets incl. lunch kostenr €26,50 p.p. en tickets incl. een 2-gangen diner vanaf € 42,50 p.p.

Het smakenrad staat nog t/m 30 juni in Amsterdam (bij de RAI) en t/m 11 juli in Breda (Chasséveld). Vanaf 1 juli kun je terecht in Den Bosch (Pettelaarse Schans). Naast dineren kun je dus ook ontbijten, lunchen en borrelen. Alle opties vind je op de website.

Uitgelichte foto: Martijn Bloemhard

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*