Home » De échte Italiaanse keuken bij Osteria Vicini
Osteria Vicini

De échte Italiaanse keuken bij Osteria Vicini

In de wijk Kralingen in Rotterdam zit Osteria Vicini. Osteria is Italiaans voor taverne, een typisch Italiaanse laagdrempelige eetgelegenheid. Vicini betekent buren, en zo voelt het ook als je binnen komt. Alsof de hele buurt hier even langs wipt voor een latte macchiato, broodje of borrel. De jogger na zijn rondje door het Kralingse bos, de moeders die hun kind naar school hebben gebracht, het groepje dames na de yoga of de collega’s van het kantoor verderop. Het voelt haast als een tweede huiskamer en dat is ook precies wat ze willen uitstralen en zijn.

Osteria Vicini

De échte Italiaanse keuken

Bij Osteria Vicini eet je dus Italiaans. Echt goed Italiaans. Wij hadden het geluk dat we een uitgebreide selectie van de kaart mochten proeven. En kwamen er dus allerlei heerlijke voorgerechtjes en antipasti op tafel. Van heerlijke gerookte amandelen en risottoballen, tot gefrituurde inktvisringen en bruschetta met tomatensalsa. Eerst Napels zien en dan sterven? Ik zeg eerst eten bij Vicini!

Osteria Vicini

Osteria Vicini

Na een rondleiding door het gebouw gingen we verder met de hoofdgerechten: diverse soorten pizza’s, pasta en gnocchi.

Osteria Vicini

Mijn favoriet was zonder twijfel de gnocchi con anatra – gnocchi met gekonfijte eendenbout met doperwten, saliebotersaus en broodkruim. En ik vond ‘m zo lekker, dat er ik gewoon geeneens een foto van heb gemaakt….Ik ga ‘m in ieder geval proberen na te maken, dus mijn recept volgt zeker nog!

osteria vicini

osteria vicini

Voor het toetje konden we doorschuiven naar de inpandige ijssalon, waar we konden kiezen uit heerlijke smaken sorbetijs. Ziet het er niet fantastisch uit?

Osteria Vicini

Osteria Vicini

Het pand waarin  de osteria sinds 2011 is gevestigd is gebouwd na de oorlog en diende als een garage voor kleine vrachtwagens. Een prachtig industrieel gebouw!

Osteria Vicini

In de kelder van het pand vind je ook nog een balletschool en een ruimte om in privégezelschap te vergaderen of dineren. Echt super gezellig en huiselijk ingericht, dus ideaal voor een familiediner of brainstormsessie met collega’s. En dan tussendoor lekker borrelen!

Osteria Vicini

Osteria Vicini is dé plek als je weer een keer in Rotterdam bent. Ik ga er in ieder geval bij mijn volgende bezoek aan Rotterdam zeker langs!

Osteria Vicini
Kortekade 63-69
3062 GN Rotterdam
010-8900555
7 dagen per week geopend vanaf 8.30 uur

Foto Ice Ice baby en pizza is gemaakt door Overetengesproken,nl, foto bruschetta door Foodies have arrived
Ik ben uitgenodigd om te komen eten in dit restaurant. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Wat ziet het restaurantje er knus en gezellig uit en wat zal je weer gesmuld hebben

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*