Home » Kruiden opbergen
kruiden opbergen

Kruiden opbergen

Ik kook graag en vaak met kruiden en specerijen. Zowel vers als gedroogd. Ik heb dan ook een grote hoeveelheid aan plantjes, potjes, zakjes en bakjes verzameld. En dat is een behoorlijk onoverzichtelijk geheel geworden! Kruiden opbergen is nog niet zo makkelijk als het lijkt…

Kruiden opbergen

Kruiden in alle vormen en maten opbergen

Natuurlijk zijn er allerlei systemen voor het opbergen van kruiden. Ik heb in mijn keuken ook een lade waarin kruidenpotjes passen. Het probleem is echter  dat mijn kruiden en specerijen niet allemaal in dezelfde verpakkingen zitten. Ik haal ze bij de Turkse supermarkt (zakjes), bij de tokokraam op de markt (plastic bakjes) of in de supermarkt (glazen potjes). En wat dacht je van die mooie blikjes van Jonnie Boer?

Ikea kruiden opbergen
Prachtig systeem van IKEA

Jaloersmakende orde

In een ordelijk en georganiseerd huishouden worden alle kruiden in dezelfde potjes opgeborgen. Keurig gesorteerd op alfabetische volgorde. Prachtig om te zien, ik word daar altijd erg blij en ook wel een beetje jaloers van. Maar praktisch vind ik het niet. Want wat doe je met de restjes die niet in het potje passen? Ik koop de kruiden die ik vaak gebruik groot in. Goedkoper en handiger. Dan vul ik zo’n mooi potje maar blijf dan nog met half zakje of bakje zitten.

kruiden opbergen

Kruiden opbergen in de Leitz mybox

Van Leitz mocht ik een aantal boxen uit de serie ‘Mybox’ proberen. Ik ontving een grote (18 liter) en een kleine (5 liter) bak en diverse inlegtrays. Meteen kreeg ik het idee om in de kleine bak al die losse zakjes, doosjes en bakjes kruiden op te bergen. Misschien niet zo jaloersmakend geordend, maar wel alles netjes bij elkaar en lucht- en lichtdicht opgeborgen!

Leitz my box

In de grote box bewaar ik al mijn bakdecoraties. Van sprinkels tot fondant en van ouwelvlinders tot marsepeinworteltjes. Wederom overzichtelijk, lucht- en lichtdicht . Plus zo bij de hand als ik weer eens spontaan zin krijg om te bakken.

Leitz my box

En heel handig: twee kleine boxen passen precies boven op één grote box. De boxen zijn verkrijgbaar met verschillende accentkleuren, waaronder blauw, roze en groen.

Kruiden opbergen

Voor dit artikel heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

22 Comments

 1. I want I want! Spice is my life and you know that. These boxes are so handy for my spices and also for my Indians grains and pulses. Super exciting

 2. Ik zou graag mijn zakjes kruiden willen opbergen. Mijn kruidenla is nu ontploft.

 3. Jaaaaaaa heel graag! Ik heb een mega overzichtelijke lade waar ik altijd een grote grabbeltonactie voor moet uithalen wil ik de juiste kruiden kunnen vinden. En ik blijk vaak geen goede grabbelaar te zijn.

 4. Lijkt me heel handig voor al die kleine verpakkingen in mijn rommelige keukenla!

 5. Wini schuster

  Wat een leuk aktie Anne Marie en ik heb bij jou gezien hoe mooi het is.
  Goed idee van die bakspullen ook.

 6. Wat handig zeg, wij hebben net een nieuwe keuken met gele accenten. De kruiden staan voor een deel op de wasemkap en voor een deel in een apothekerskast en voor een deel in een la. Need I say more?! Dat is dus niet bepaald overzichtelijk.

 7. Esther Hamelink

  Ohhhh, wat een fijne actie! Omdat we hier met heel veel (ernstige) voedselallergieën te maken hebben, koken wij ook altijd zonder pakjes en zakjes, en met veel kruiden (die wel mogen ?). Dus daarvoor zouden die bakken heel goed zijn! Maar… Voor mezelf hè, zou ik misschien ook wel heel handig al mijn knutselspullen erin op kunnen bergen. Pennen, stiften, washitapejes en stickertjes…. In ieder geval heel erg welkom hier, haha!

 8. Jaaaaa leukkk! Ik doe mee, ze zien er super leuk en handig uit. Denk dat ik hier veel in kwijt kan qua kook/bak decoratie

 9. Ooo wat handig! Ik heb zoveel kruiden dat ik alles in een grote bak heb staan en wat veelgebruikte losse kruiden in mijn keukenkastjes… chaos dus! Met deze sorteertray moet dat probleem wel op te lossen zijn!

 10. Super graag want het is een complete ontploffing in mijn kruidenla, ik organiseer en het ontploft.

 11. Wat een leuke en vooral handige winactie. Wat bij mij in de keuken echt een chaos is, is mijn ontbijt en baklade. Havermout, noten, bloem, vormpjes, gardes en weegschalen etc. Alles ligt door elkaar dus dat zou ik wel eens wat overzichtelijker willen hebben!

 12. Ideaal voor al mn naaispulletjes. Zo veel beter dan alle losse tasjes en bakjes

 13. Annette van Ringelesteijn

  Oo dat zou mooi zijn voor mijn kruidenla. Dan kan ik het beter overzicht krijgen. Denk altijd ooo dat heb ik niet meer en dan ineens het ik 3 of 4 stuks ervan ?? en wat ik wil hebben is er niet ??

 14. Dat zou fijn zijn voor onze nieuwe keuken! Zo verdwalen de laurierblaadjes, stukjes trassi, bouillonblokjes en kemirinoten niet meer tussen de potjes en blikjes!

 15. Liesbeth Jorna

  Wat een prachtige box!?
  Wil ook graag een gokje wagen…

 16. Ik doe graag mee aan deze winactie. Bij mij komen de kruiden mij af en toe te gemoet; ze vallen uit de kast! En altijd maar zoeken naar verschillende kruiden……
  Dus ik zou deze box graag willen graag gebruiken.

 17. Dat lijkt me inderdaad heel handig! Net zoals jij heb ik ook kruiden in zakjes en potjes van allerlei formaat. De potjes staan op twee fotoplanken van ikea, omdat ik gewone kruidenrekjes te klein vond. Maar wat moet je inderdaad met alle zakjes en afwijkende potjes? Ik doe graag mee met de winactie!

 18. Dat is inderdaad ook een idee! Ga ik onthouden, maar hopelijk win ik 😉 Eentje met een grijze accentkleur lijkt me wel wat, of misschien toch gewoon lekker roze…

 19. Ik heb veruit de meeste kruiden en specerijen in handige potjes van Tupperware, keurig gesorteerd op alfabet in een lade. Maar ik kan genoeg toepassingen bedenken voor deze handige box. Hobbyspullen of naaigerei bijvoorbeeld. Ik ding dus heel graag mee.

 20. Supermooie en praktische opbergbox. Mijn “kruidenafdeling” is ook een ongeorganiseerd zootje, dus ik zou deze box gaan gebruiken om een beetje orde in de chaos te scheppen. (accentkleur voorkeur grijs, maar blauw is ook tof)

 21. Opgeruimd staat netjes. Handig voor mij snoepvoorraad. Meestal weet ik zelf niet meer waar iets ligt en daarom alles op een plek is dat reuze handig voor deze snoepkont. Tevens ben ik jarig op 19 oktober, zou een leuk verjaardagscadeau zijn. 🙂

 22. Ja, erg fijn in mijn pas weer ingerichte keuken.??‍??

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*