Home » Tips voor het kopen van een keuken
keukenverlichting

Tips voor het kopen van een keuken

Als je een keuken wil kopen, is dat een heel proces. Het is dan ook niet zomaar iets. Waarschijnlijk heb je al een tijd geld gespaard om nu dan toch echt de keuken van je dromen aan te schaffen. Daarom wil je het wel goed voorbereiden. Je wil natuurlijk niet dat je het hele proces doorloopt en er vervolgens achter komt dat er keuzes zijn die je achteraf liever anders had willen maken. Daarom zijn dit drie tips die je zullen helpen bij het aanschaffen van een nieuwe keuken.

keukenverlichting

Neem je tijd

Ondanks dat het kopen van een keuken veel werk is en veel tijd kost, is het belangrijk dat je het alsnog rustig aan doet en geen overhaastte beslissingen maakt. Je moet het naar je zin hebben en geen keuzes maken omdat je het gevoel hebt dat je dit snel moet doen. Neem je tijd, denk na over beslissingen die je maakt en zorg ervoor dat je over elke beslissing een goed gevoel hebt. Alleen dan wordt jouw nieuwe keuken ook een echte droomkeuken.

Kopen van een keuken - opbergruimte

Denk aan genoeg opbergruimte

Hoe vervelend zou het zijn als je een nieuwe keuken hebt gekocht en laten plaatsen, en er na een tijdje achter komt dat een extra kastje toch wel erg handig geweest was? Dat zou natuurlijk niet fijn zijn. Denk daarom aan de hoeveelheid opbergruimte die je in totaal in de keuken gaat hebben. Je wil genoeg plaats hebben voor al jouw potten en pannen, en als je een keer een van de mooie slowcookers krijgt of koopt wil je daar ook een mooie plek voor hebben. En wat dacht je van al het bestek, etenswaren, servies en het extra servies voor bijzondere gelegenheden? Een klein detail, maar genoeg kastjes zijn wel echt een must.

Keukenverlichting

Wees voorbereid

Als je gaat kijken naar een keuken, is een goede voorbereiding zo ongeveer het belangrijkst van allemaal. Waar ben je precies naar op zoek? Hoe wil je dat het eruit komt te zien? Waar komt alles? Welke kleuren kies je? Maar ook, wat kun je verwachten van de keukenwinkel waar je heen gaat en aan wat voor kosten moet je denken? Zorg ervoor dat je dit allemaal uitzoekt voordat je begint aan het proces van het uitzoeken van de nieuwe keuken. Zo kom je niet voor verassingen te staan en weet je altijd waar je aan toe bent. Overigens voor de verkoper ook fijn als jij al een goed beeld hebt van wat je wil, zodat het geen maanden gaat duren tot je een keuze gemaakt hebt.

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*