Home » Review ‘Hack je budget’ en hoe ik 700 euro per maand besparen kan!
700 euro per maand besparen

Review ‘Hack je budget’ en hoe ik 700 euro per maand besparen kan!

In december kreeg ik het boek ‘Budget hacks’ toegestuurd. Een goede timing, want ik was juist bezig onze persoonlijke financiële situatie onder de loep te nemen. In dit artikel review ik dit handige boek en deel met je mijn persoonlijke tips waarmee ik (tenminste!) 700 euro per maand besparen kan!

Hack je budget

Hack je budget

Budgetexpert Sara van Wesenbeeck schreef dit praktische boek met maar liefst 365 tips om meer uit je geld te halen. Van kleine slimme acties waarmee je 1, 5 of 10 euro bespaart (vele kleintjes vormen vanzelf een grote) tot acties waarmee je zelfs 10, 20, 50 of 100 euro kunt besparen. Concrete tips, die duidelijk worden uitgelegd en aanzetten tot actie. Zodat ook jij straks financieel fit kunt worden. Het boek bevat 208 pagina’s en kost € 15,99 (of € 11,99 voor het e-book)

Wat vind ik ervan?

Ik vind de keuze voor een hoofdstukindeling per besparingsdoel (1, 5, 10, 20 euro etc.) leuk gevonden. Het geeft je inzicht hoe ook het veranderen van kleine gewoontes besparingen kunnen opleveren. En door die bedragen te vermenigvuldigen (hoeveel bespaar ik hiermee per dag, week of maand?) zie je al snel mooi resultaat.

De meeste tips in dit boek zijn mij eigenlijk wel bekend. Desalniettemin is het een boek wat – ook al denk je alles al te weten – echt aanzet tot actie. Met concrete stappenplannen krijg je echt zin om aan de slag te gaan. Iets wat ik ook direct na het lezen van dit boek heb gedaan. Ik kan dit boek dan ook van harte aanbevelen als je graag met je persoonlijke financiën aan de slag wilt gaan!

Verdienen door niet uit te geven

Als zzp’er heb ik het streven om een x bedrag per maand te verdienen. Nu corona roet in het eten gooit en ik echter wel tijd over heb bedacht ik me dat je ook op andere manieren geld kunt verdienen. Namelijk door het niet uit te hoeven geven.

besparen op je hypotheek

Hypotheekrente verlagen

Als eerste pakte ik onze hypotheek aan. Een onderwerp waarvoor ik jarenlang als een struisvogel mijn hoofd diep onder de grond heb gestoken. En met mij vele Nederlanders las ik onlangs in het AD. Want wist je dat je – als de looptijd van je lening nog tenminste 10 jaar is en het verschil tussen de rente van nu en de rente van je huidige hypotheek meer is dan 1% – je heel veel geld kunt besparen?

Ik zette me over een enorme berg weerstand heen (want niet boeiend, niet sexy, ingewikkeld) en dook in de materie. En om een lang verhaal kort te maken, door de rente te laten aanpassen en te kiezen voor een boete met rentemiddeling bespaar ik voor de komende 10 jaar maar liefst € 600,00 (zeshonderd euro!) per maand. Geld wat ik dus niet meer hoef te verdienen.

700 euro per maand besparen

Zorgverzekering aanpassen

Als tweede dook ik in de materie van de zorgverzekering. Wederom weinig boeiend, maar evengoed belangrijk. Want die aanvullende polis, die ik jarenlang zogenaamd ‘goedkoop’ via mijn voormalige werkgever had, daar heb ik dus nog NOOIT gebruik van gemaakt. Ik vergeleek, keek wat ik belangrijk vond, en sloot uiteindelijk een polis af die voor ons als gezin € 70,00 goedkoper uitkwam. Dat is maar liefst € 840,00 per jaar!

Voor de zorgverzekering is het nu te laat maar hetzelfde verhaal geldt voor alle andere verzekeringen die je hebt lopen. Neem ze nauwkeurig onder de loep, vraag je af of het echt nodig is, vergelijk en vraag om een scherper aanbod!

700 euro per maand besparen

Overige uitgaven

Stap drie was het nog een keer secuur doornemen van ons overzicht van inkomsten en uitgaven. Ik schreef hier al eerder een artikel over. Ik zegde een abonnement op een beautybox op (€ 19,95 en super leuk, maar hoeveel dagcrème en oogschaduwpalletjes kan een mens hebben?) en ook het ‘On that ass’ onderbroekenabonnement van zoonlief (€ 9,99, nogmaals hoeveel boxershorts heb je nodig??). Dat bracht het totaal op een besparing van 700 euro per maand. Of anders gezegd: 700 euro die ik niet meer hoef te verdienen.

700 euro per maand besparen

Alle beetjes tellen

De grote bedragen waren nu getackeld. Ik kan maar liefst 700 euro per maand besparen! Maar ook vele kleintjes maken grote bedragen. De komende maanden wil ik daar op gaan besparen. Te beginnen met ‘dry january’. Want al die wijntjes komen ook niet voor niets in mijn koelkast te liggen (op al die perspakketjes na dan). Dry january dus. Een maand lang geen wijn. En als dat goed gaat vanaf februari alleen bij etentjes buiten de deur en in het weekend. En ik las bij deze ook een no by february in. Een maand lang niets kopen (behalve boodschappen/levensmiddelen). Zal het me lukken? Aangezien ik in onze begroting ruim 400 euro gereserveerd heb staan voor etentjes/cadeautjes/kleding etc. kan dat een leuk bedrag schelen. Ik zal jullie in maart laten weten hoe ik daar de eerste twee maanden van het jaar in geslaagd ben!

Bewaar deze tips op Pinterest:

Ik heb het boek toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. whitley Heijmans

    Dat is een leuke, No buy February! Die ga ik doen. Ik vind het heel interessant hoe andere besparen en wat de leuke trucjes daarvan zijn. Dit boek trekt mij dan ook echt na het lezen van je artikel 🙂

    xx

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*