Home » Vakantie op de camping in Oostenrijk
activiteiten met kinderen in Oostenrij

Vakantie op de camping in Oostenrijk

Ik heb al veel geschreven over vakanties in Oostenrijk, en dan met name op de boerderij. Maar met kinderen is een vakantie op de camping in Oostenrijk misschien nog wel een beter idee! En dan natuurlijk in mijn favoriete Salzburgerland.

Camping Sportcamp Woferlgut

Aan de voet van de Großglockner Hoch Alpen strasse, één van de mooiste autoroutes in Europa, vind je deze vijf sterren camping in Oostenrijk met Vacanselect. Een camping voor actieve gezinnen in een bergachtig sprookjeslandschap! Alleen op de camping al is genoeg te doen. Van een meer waar je uren zoet bent met bootjes, vlotten en zwembanden tot meerdere zwembaden. Met een klimwand waar je leert klimmen als een echte bergbeklimmer of een heus klimparcours. Jongere kinderen kunnen hun energie kwijt in het overdekte speelparadijs of buiten in de speeltuin. En de ouders kunnen na een potje tennis of fitness zich weer helemaal opladen in de luxe wellness. 

Activiteiten in de omgeving

In de provincie Salzburgerland is ontzettend veel te doen en te beleven. Ik schreef er meerdere artikelen over, waaronder deze met specifieke activiteiten met kinderen. Ik licht een aantal bijzondere voor je uit:

Liechtensteinklamm

Liechtensteinklamm

De Liechtensteinklamm is drie jaar gesloten geweest en in 2020 totaal vernieuwd en heropend. De klamm bevat nu een prachtige wenteltrap die je in de kloof brengt. Een groot deel van de klamm gaat binnenlangs en er zijn veel veiligheidsnetten aangebracht. Je vindt de klamm vlak bij het plaatsje Sankt Johann im Pongau.

Hangar 7
Hangar 7

Hangar-7 in Salzburg

In Hangar-7 in Salzburg worden de vliegtuigen van The Flying Bulls (team van Red Bull) en een aantal Formule 1 auto’s tentoongesteld. Het gebouw, wat op zichzelf al een bezoek waard is, is ook nog eens gratis toegankelijk! Een must voor iedere F-1 fan of fan van mooie vliegtuigen. Je vindt Hangar-7 bij het vliegveld van Salzburg aan deWilhelm-Spazier-Straße 7A. In het museum is tevens een leuke shop en een restaurant te vinden. Prima te combineren met een dagje Salzburg, waar ook ontzettend veel te zien en te doen is. 

must sees in Salzburgerland: weissee

Salzburgerland Card

Wanneer je een vakantie op de camping in Oostenrijk doorbrengt, is het aan te raden een Salzburgerland Card aan te schaffen. Niet alleen krijg je met de kaart gratis toegang tot 190 attracties, je wordt ook nog eens op leuke en verrassende ideeën gebracht. Een kaart voor 6 dagen kost voor volwassenen € 80,00 en voor kinderen (tot 16 jaar) € 40,00. Voor 12 dagen betaal je respectievelijk € 95,00 en € 47,00 dus relatief veel goedkoper. En je hebt de kosten er sowieso al snel uit als je een beetje actief de buurt wilt verkennen. Zo kost een kabelbaan al snel € 20,00 euro per persoon (mijn favoriet op de foto hierboven, Weissee Gletscherwelt, kost €30,00 en is met de kaart gratis!).

Verblijf jij graag op een camping in Oostenrijk? Of ga je liever voor een boerderij of hotel?

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*